Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
121 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Lanzarotes vulkanske skjønnhet, fotorundtur
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Lanzarotes vulkanske skjønnhet, fotorundtur

På denne turen blir du en visuell historieforteller under veiledning av en National Geographic-utdannet fotoguide. Du får uvurderlig innsikt i hvordan du tar det perfekte bildet, enten det gjelder komposisjon, lyssetting eller fortelling.Etter å ha introdusert dagens konkurranseelement tar guiden deg med til Timanfaya nasjonalpark og det første utsiktspunktet – på toppen av en vulkan. Timanfayas månelandskap ble dannet for hundrevis av år siden, da en rekke vulkanutbrudd dekket en fjerdedel av øya med lava. Her finner du forrevne lavamarker, rugende vulkankjegler og kullgrå aske.Når vi reiser videre til fiskelandsbyen El Golfo, finner du et virvar av tradisjonelle bygninger og fargerike båter som står i kontrast til den svarte sandstranden og den uvanlig grønne innsjøen. Dette er et perfekt sted for å fange kontrasterende farger.Deretter er det på tide å oppdage de gamle saltslettene i Salinas de Janubio, et annet landskap som er mettet med dramatikk og sterk tiltrekningskraft. Dette området er et UNESCO-biosfærereservat og et viktig fuglereservat – et paradis for fotoentusiaster.Med en spesialisert fotograf ved din side får du nye ferdigheter og ny inspirasjon, i tillegg til en samling fengslende bilder. Når dagen avsluttes på terrassen på Salinas de Janubio, kan du slappe av med et glass vin eller øl og en liten matbit mens fotoguiden går gjennom dagens bilder. Dagens beste bilde kåres til vinnerbildet, en spennende avslutning på en berikende fotoreise.

Gratis kansellering
Språk:

en 

National Geographic Day Tour: La Geria, vingårdene som ble skapt av ild
Utflukter og dagsturer

National Geographic Day Tour: La Geria, vingårdene som ble skapt av ild

Da Timanfayas seks lange år med utbrudd opphørte i 1736, trodde bøndene i La Geria at den fruktbare jorden deres var tapt for alltid under et tykt askelag. Men de lokale familiene var nødt til å gjøre jorden produktiv igjen, og ved hjelp av hardt arbeid og besluttsomhet klarte de å skape vingårdene i La Geria.Vi starter med en naturskjønn spasertur, og følger stier gjennom private vingårder som tilhører den familieeide bodegaen Nacho Romero, som er åpnet eksklusivt for National Geographics gjester.Mens du suger til deg den unike karakteren til dette landskapet der vingårdene er omgitt av vulkaner, forklarer eieren hvordan laget av vulkansk aske, lokalt kjent som "picón", har formet dyrkingsmetodene deres, som er unike i verden. Hvis du er så heldig at druene er modne, kan du til og med få plukke druer rett fra vinstokken mens du hører Nacho eller konen hans, Luisa, begge vinmakere, fortelle om de unike egenskapene til vulkansk vin. Når du er tilbake på bodegaen hans etter vandringen, kan du smake på en av de håndverksmessig fremstilte vinene som Nacho og Luisa lager hjemme på vingården.Deretter går turen til Bodega La Geria – en annen viktig del av den økologiske vinproduksjonen. Vinmakeren selv viser deg rundt på bodegaen. Her får du vite hemmelighetene bak hulene, de såkalte "zocos", som beskytter vinrankene mot vinden, og du får se de ulike druesortene som trives i Lanzarotes vulkanske terroir. Avslutningsvis kan du smake på en av gårdens berømte viner med lokal ost og kjeks.

Gratis kansellering
Språk:

de 

Vulkantur til Timanfaya
Utflukter og dagsturer

Vulkantur til Timanfaya

Denne halvdagsturen er Lanzarote i et nøtteskall. Vi besøker El Golfo-lagunen, kjører gjennom Timanfaya nasjonalpark og besøker Salinas de Janubio. Vi legger til og med inn en vinsmaking for å runde av formiddagen.Først besøker vi El Golfo og nyter det vakre smaragdgrønne vannet som har hatt hovedrollen i mange Hollywood-filmer opp gjennom årene. Men det er bare en forrett før hovedbegivenheten – besøket i Timanfaya nasjonalpark. Parken er berømt for sitt månelignende landskap oversådd med lavefelt og svarte steiner, og du får blant annet seg "Fire Mountain" for å nevne noe. Deretter går turen videre til La Geria for en smaksprøve på lokal vin før vi ankommer Salinas de Janubio, de største saltslettene på Kanariøyene. Ta noen selfies med kilometervis av bomullshvite salthauger mens guiden din forteller deg historien rundt denne viktige øyressursen. Du får til og med en mulighet til å smake på saltet også.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl 

Marked i Teguise & LagOmar
Utflukter og dagsturer

Marked i Teguise & LagOmar

På denne halvdagsutflukten får du to oppleve to helt ulike attraksjoner på Lanzarote. Du får tid til å mingle med lokalbefolkningen på Teguises søndagsmarked, det største utendørsmarkedet på Kanariøyene, og du får oppleve litt Hollywoodglamour i mytiske LagOmar. Ramona, en av lokalguidene våre, sier: "LagOmar er et av favorittstedene mine – et spektakulært kunstverks-museumshus der du kan beundre genialiteten til Manrique og Soto".Med mer enn 360 boder på det vakre torget og i de nærliggende brosteinsbelagte gatene i Teguise, så har du masse å velge mellom. Du kan rusle rundt på egen hånd blant de mange bodene som er fulle av blant annet kanariske blonder, matvarer, håndlagede skinnvarer og alle mulige smykker, malerier og kunsthåndverk. Og det hele får en karnevalsaktig atmosfære med kanariske dansere, hårflettere og panfløyteorkestre. Ramona sier: "Teguise søndagsmarked handler ikke bare om shopping. Her kan du føle den ekte kanariske livsstilen, med barer, kafeer og historien til denne vakre tidligere hovedstaden på Lanzarote".Markedet er en fest for sansene, mens LagOmar er en fest for øynene. LagOmar ble skapt av den lokale arkitekten Cesar Manrique og designet av den lokale kunstneren Jesus Sost. Beliggende i et vulkansk steinbrudd, ser det ut som et sted hvor Bond Arch-skurken Ernst Blofeld planlegger å dominere verden. Det labyrintiske komplekset har en grottebar, en restaurant, leiligheter og et museum. Det var for en kort tid eid av Hollywoodlegenden Omar Shariff, men han mistet det i et kortspill.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, en 

Nordlige Lanzarote med Jameos del Agua og Teguise
Utflukter og dagsturer

Nordlige Lanzarote med Jameos del Agua og Teguise

Oppdag det beste av nordlige Lanzarote på denne turen. Vi besøker den berømte innsjøen i grotten Jameos del Agua og utsiktspunktet Mirador del Rio, hvor du kan se over til naboøya La Graciosa. Vi passerer også gjennom De tusen palmers dal, samt besøker den historiske landsbyen Teguise. Cristina, en av våre dyktige guider, sier: "Den lokale kunstneren Cesar Manrique var for Lanzarote det Gaudi var for Barcelona. Hans arkitektoniske visjon og aktivisme ga oss en unik stil i harmoni med våre vulkanske landskap og bidro også til å bevare øya – han var motstander av høyhushoteller, så svært få ble bygget."Moroa begynner ved det Cesar Manrique-designede komplekset bygget rundt Jameos del Aguas vulkanske grotter. Han gjorde dem om til en nattklubb på 60-tallet. Scenen er fortsatt i bruk, men stjernene i dag er de sjeldne hvite krabbene i en saltvannsdam. Deretter vil vi kjøre gjennom dramatiske vulkanske landskap til Mirador del Rio, nok et Manrique-mesterverk. På nesten 500 meter over havet tilbyr den uslåelig utsikt over La Graciosa og dens vulkaner.Etter å ha besøkt en aloe vera-produsent for å lære om denne allsidige plantens hemmeligheter, kjører dere gjennom en rekke vakre landsbyer og krysser de tusen palmetrærs dal på vei til Teguise. Denne historiske landsbyen er øyas tidligere hovedstad og kan skilte med en rekke iøynefallende palasser, klostre, kapeller og kirker – alle i gangavstand fra hverandre. Her har du tid til å vandre rundt og ta bilder i byens stemningsfulle sentrum.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl 

Nordlige Lanzarote med Cueva de Los Verdes og Jameos del Agua
Utflukter og dagsturer

Nordlige Lanzarote med Cueva de Los Verdes og Jameos del Agua

Lanzarote-legenden Cesar Manrique satte sine fotspor over hele øya, men ingen steder mer enn i nord. Arkitekten ble inspirert av regionens ekstraordinære geologi. På denne turen besøker vi tre av verkene hans – Cueva de Los Verdes (de grønne grottene), Jameos del Agua og Mirador del Rio, i tillegg til De tusen palmers dal. David, en av lokalguidene våre sier: "Nord på øya var et lerret for Manriques palett, ettersom han pleide å si: "Nordsiden er fortsatt det tradisjonelle Lanzarote". Først besøker vi de grønne grottene hvor en labyrint av gallerier og trapper fører til et imponerende, naturlig auditorium. Vi kommer også til Jameos del Agua – en vulkansk grotte med steinhager og en glassaktig innsjø full av blinde, hvite krabber som bare finnes på Lanzarote.På agendaen står også Mirador del Rio, som tilbyr imponerende utsikt over øya La Graciosa. Deretter kjører vi gjennom De tusen palmers dal til Haria for å spise lunsj laget av lokale råvarer i et typisk kanarisk hus. I tillegg blir det et lite stopp i fiskerlandsbyen Arrieta for å se det berømte "Røde Huset".

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl 

Vinsmaking og lokal tapas på Lanzarote
Utflukter og dagsturer

Vinsmaking og lokal tapas på Lanzarote

Lanzarotes mineralrike vulkanjord er nøkkelen til øyas førsteklasses viner. I løpet av formiddagen besøker vi to vingårder for å smake på deres prisbelønte økologiske viner. Så drar vi til Monumento al Campesino for å smake på tapas og flere lokale viner. Teresa, en av lokalguidene våre, sier: "Øyas viner er frukten av vår oppfinnsomhet når det gjelder å utnytte Moder Jords ødeleggelser til kunst – en rød tråd som vever sammen øyboer og landskap".Vi starter dagen med å kjøre til Bodega La Geria, som ligger i et dramatisk landskap med mørk vulkansk jord og størknede lavafelt som er preget av hulrom, kjent som "socos". Her er de voksende vinstokkene beskyttet av halvmåneformede steinmurer og vinstokkene er dekket med vulkansk aske, noe som gjør at de vokser bedre i dette harde klimaet. Vi får en omvisning på vingården og smaker på noen av de prisbelønte Malvasi-vinene.Deretter venter vinsmaking på Bodega El Grifo – den eldste vingården på Kanariøyene. Den ligger i en hacienda i kolonistil omgitt av kaktuser og har produsert vin siden 1775. Vinene eies av Garcia Duran-familien, og vinner ofte priser. Turen avsluttes på Monumento al Campesino, designet av øyas legendariske kunstner og arkitekt Cesar Manrique. Det er bygget i hans varemerkestil som smelter hvitkalkede strukturer sammen med vulkanske bobler og eksotiske planter, og det er en fryd å utforske. Ta en titt på håndverksbodene, smak lokale delikatesser og lær mer om øyas tradisjoner.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Lanzarote med Timanfaya nasjonalpark & El Gofio
Utflukter og dagsturer

Lanzarote med Timanfaya nasjonalpark & El Gofio

Denne rundturen på Lanzarote etterlater ingen stein urørt. "Du blir kjent med hemmelighetene bak denne vulkanske øya gjennom øynene på noen som har gjort den til sitt hjem", sier Daria, en av lokalguidene våre. Oppdag øyas spektakulære grønne nord og vulkanske sør, besøk Timanfaya nasjonalpark, Jameos del Agua-grottene og en vingård. Vi starter dagen med et besøk i lagunen El Golfo. Daria sier følgende om sitt favorittstopp: "Innsvøpt i et krater av fargerike basaltklipper, er El Golfo et sted med et fantastisk landskap, som til og med har vært et innspillingssted for store Hollywood-filmer." Neste stopp er den underjordiske saltsjøen ved Jameos del Agua. Denne gamle vulkanske grotten ble forvandlet til en bar og konsertlokale av den lokale arkitektoniske legenden Cesar Manrique. Etter lunsj får du vite hvordan druer dyrkes på en vingård med vulkansk jord. Du får smake på ulike viner fra La Geria og oppleve hvordan denne viktige industrien utgjør en forskjell i samfunnet. Takket være sitt overjordiske naturlandskap ble Lanzarote erklært et UNESCO-biosfærereservat i 1993. Høydepunktet her er uten tvil Timanfaya nasjonalpark. Følg den berømte måneruten og utforsk lavafelt, vulkankrater og dampende geysirer mens du lærer mer om hvorfor hele øya har oppnådd denne spesielle UNESCO-listede statusen. Deretter kan du oppleve det på nært hold når du kjenner varmen under føttene dine og ser hvordan busker går opp i flammer.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl, pl 

Vulkanrundtur på Lanzarote med grillmiddag
Utflukter og dagsturer

Vulkanrundtur på Lanzarote med grillmiddag

Lanzarotes vulkanske natur kommer til sin rett i Timanfaya nasjonalpark. Denne delen av øya består av rustrøde topper og kratre og er som hentet fra en science fiction film. Det er enda mer dramatisk ved solnedgang. Denne kveldsturen er garantert en godbit. Bli med oss mens vi kjører parkens berømte Måneskinnsrute mellom toppene kjent som Ildfjellene. Vi stopper ved utsiktspunktet Montaña Rajada før vi kommer til El Diablo, en rund restaurant som er bygget på toppen av vulkanen Islote de Hilario. Designet av Lanzarotes anerkjente arkitekt, Cesar Manrique, byr gulv-til-tak-vinduene på en fantastisk panoramautsikt over nasjonalparken.Etter å ha fanget sukkerspinnskyer og kratere på kamera, nyter vi middagen som er tilberedt på varmen fra vulkanen, utsikten og levende kanarisk musikk.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Cesar Manriques Foundation og kaktushagen
Utflukter og dagsturer

Cesar Manriques Foundation og kaktushagen

Med sine mange vinranker på lavafelt, morsomme arkitektur og kaktusfylte steinbrudd, ser og føles Lanzarote ut som om den er hentet ut av en sci-fi-film. Denne halvdagsturen tar deg med til Cesar Manrique Foundation og Cactus Garden, etterfulgt av et besøk til Casa Museo del Campesino. Rosa, en av lokalguidene våre, sier: "Manrique overbeviste øyboerne om å investere i turisme uten overutvikling og sørget for at enhver menneskelig påvirkning er i harmoni med våre vulkanske landskap."Manrique ble beundret av mange i løpet av hans levetid, og hans innflytelse på Lanzarotes kultur lever videre. Han var en allsidig kunstner som skapte malerier, skulpturer og arkitektoniske verk, og satte bærekraft i høysetet av sine kreasjoner, lenge før det ble et moteord. Først utforsker vi Jardín de Cactus der 1100 arter av skulpturelle sukkulenter dyrkes. Du kan umiddelbart se hvordan Manriques dyktighet og visjon forbedret det røffe landskapet.På samme måte viser Fundacion Cesar Manrique at harmoni mellom det bygde miljøet og naturen kan lykkes. Et besøk i kunstnerens hjemmestudio, bygget inn i et lavafelt, er et godt bevis på dette. Til slutt tar vi turen til Casa Museo del Campesino for å se oss rundt. Museet er et vitnesbyrd om ånden i Lanzarotes jordbruksarv, og fletter Manriques håndverk sammen med Lanzarotes naturlige skjønnhet på en elegant måte. Her avslutter vi dagen med et innblikk i Manriques takknemlighet overfor de hardtarbeidende bøndene på øya.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Kamelridning og rundtur med minibuss i Timanfaya nasjonalpark
Utflukter og dagsturer

Kamelridning og rundtur med minibuss i Timanfaya nasjonalpark

Sci-fi-landskap og kameler – denne formiddagsturen i Timanfaya nasjonalpark er ingen vanlig tur. På dette morsomme eventyret utforsker vi Lanzarotes største attraksjoner med både tradisjonelle og moderne transportmidler. Høydepunktene inkluderer Volcan del Cuervo, et besøkssenter, landsbyen La Degollada og selvfølgelig en tur på kamel. Marian, en av lokalguidene våre, sier: "Du kommer inn i et vulkankrater – det er en virkelig spennende opplevelse, mens kamelturen gir deg tid til å nyte månelandskapet".Først på agendaen er den dramatiske Volcan del Cuervo, eller Ravnens vulkan, som ligger i utkanten av nasjonalparken Timanfaya. Det var her vulkanutbruddene som skapte Timanfaya begynte i 1730. Høye murer omgir krateret, men det er mulig å gå inn i krateret via en sprekk som ble åpnet av lava. Deretter går vi over til Mancha Blanca besøkssenter. Ta en titt rundt multimediaskjermene og få oversikt over Kanariøyenes geologi. Deretter er det tid for den litt mindre seriøse delen av turen – en ridetur på kamel. Du blir hjulpet opp på treseter som er festet til den enpuklede kamelen, mens en ledsager følger deg rundt. Du får oppleve øyas fantastiske vulkanlandskap fra kamelens rygg, og disse bedagelige dyrene vil garantert gi deg en god latter underveis. Det finnes også et lite museum som er dedikert til den kanariske kamelen, også kjent som "tochas". Vi avslutter turen ved landsbyen La Degollada i sør, der du kan nyte en fantastisk panoramautsikt over Femes-dalen.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Rundtur på Lanzarote med Timanfaya nasjonalpark og vingårdsbesøk
Utflukter og dagsturer

Rundtur på Lanzarote med Timanfaya nasjonalpark og vingårdsbesøk

Denne heldagsturen går på kryss og tvers over Lanzarote på jakt etter de beste attraksjonene. Den starter i det grønne nord der vi besøker Jameos de Agua og en aloe vera-plantasje. Deretter nyter vi en kanarisk lunsj i Haria før vi fortsetter til turens store høydepunkt om ettermiddagen. En vingårdstur, Timanfaya nasjonalpark og El Golfo står alle på programmet. David, en av lokalguidene våre, sier: "Det er vanskelig for meg å velge ut det beste – alt er bra. Vi drar til månen og Mars, utforsker kraterrike vinområder og besøker en grotte som er som hentet ut av en Bond-film":Eventyret starter enten ved aloe vera-plantasjen eller Jameos del Agia. Sistnevnte er vulkanske grotter omgjort til en nattklubb av den legendariske Lanzarote-arkitekten Cesar Manriqe på 60-tallet. Scenen står der fortsatt, men stjernene i dag er de sjeldne hvite krabbene i en saltvannssjø. En naturskjønn kjøretur gjennom De tusen palmers dal og hvitkalkede landsbyer vil vekke appetitten. Det blir servert lunsj i en familiedrevet restaurant som bruker lokale råvarer. Med dette stoppet bidrar du til lokalsamfunnets økonomi.Om ettermiddagen blir det en omvisning i den familieeide Bodegas Rubicon i den vulkanske druedyrkingsregionen La Geria. Nyt smaken av vin som er laget av druer dyrket i fuktige hulrom, også kjent som "socos". Deretter går turen videre til den utenomjordiske Timanfaya nasjonalpark. Følg Lunar Route gjennom lavefelt, vulkaner og dampende geysirer før vi avslutter dagen ved den grønne lagunen El Golfo.

Gratis kansellering
Språk:

fr 

Introduksjon til Lanzarote

Lanzarote tar deg med til en annen tid og en annen verden. La Gerias lavapregede månelandskap, svarte sandstrender og vinavlinger er bare noen av attraksjonene som lokker deg bort fra bassenget. Og som om ikke øyas naturlige sjarm er tiltrekningskraft nok, kan arven fra den lokale arkitektoniske legenden Cesar Manrique ses over alt på øya.

De seks beste aktivitetene på Lanzarote

1. Utforsk Timanfaya nasjonalpark

Hvis du bare besøker ett sted på Lanzarote, så må du sørge for at det er Timanfaya nasjonalpark. Landskapet her ser ut til å være hentet rett ut av en sci-fi-film. Det ene øyeblikket føler du at du er på månen, og det neste på Mars. Ildfjellet, med sine dampende geysirer, er ett av høydepunktene. De fleste utfluktene følger Lunar Route, måneruten, som snor seg forbi sovende vulkaner. Guidede vandringsturer og kamelturer finnes også tilgjengelige i hele parken.

2. Opplev Jameos del Agua-grottene

Jameos del Agua ligger nord på Lanzarote og er et lavagrottekompleks som ble forvandlet til et arkitektonisk mesterverk av den ikoniske lokale kunstneren og arkitekten Cesar Manrique. Det underjordiske systemet, som består av tunneler og sammenraste grotter, har et besøkssenter med restaurant, bar og en fantastisk konserthall. Hold utkikk etter de unike artene av hvit blindkrabbe som lever i den underjordiske innsjøen.

3. Besøk Playa de Papagayo

Et annet sted du må besøke på Lanzarote er Papagayo-stranden. Den ligger i Los Ajaches naturpark og er øyas mest maleriske sandstrekning. Det er en halvmåne av gyllen sand, som gjennomskylles av klart vann og beskyttes mot vindene av to vulkanske landtanger. En kort gåtur unna ligger utsiktpunktet Mirador de Papagayo, hvorfra du kan se øya Lobos og Fuerteventura i horisonten. Du kan besøke stranden med bil eller på en båttur.

4. Nyt en vingårdstur

Lanzarotes vinregion, La Geria, er hjem for noen uvanlige vingårder. Druer dyrkes i tusenvis av groper som beskyttes av halvsirkelformede steinmurer bygget rundt en enkelt vinstokk. Dette beskytter dem mot vinder og holder luftfuktigheten konstant. Denne dyrkningsteknikken i sort askejord, gjør disse vingårdene til et vakkert syn. Bli med på en organisert rundtur for å lære deg om Lanzarotes vinproduksjon, vingårdenes historie og selvfølgelig også for å smake litt vin.

5. Ta fergen til La Graciosa

La Graciosa er den minst bebodde av Kanariøyene, og det er bare 25 minutters fergereise fra Lanzarotes nordlige kyst. Med færre enn 700 innbyggere er øya det perfekte stedet å koble av og komme seg bort fra alt. Den er som et land der tiden har stått stille. Det finnes ingen biler eller ordentlige veier, men den er likevel lett å besøke. Det går regelmessig overfarter og båtturer rundt øya hver dag. Gå rundt i den søvnige landsbyen Caleta del Sebo, og dra til Playa del Salado for å slappe av på folketomme gylne sandstrender med en vulkan i horisonten.

6. Prøv ulike vannaktiviteter

Øyas klare vann og varme vær året rundt gjør Lanzarote til et fantastisk sted for vannaktiviteter. Det finnes et stort utvalg av vannsporter – snorkling, dykking, surfing, kajakkpadling, kitesurfing, vindsurfing og vannskuter som er blant de mest populære. Hvis du foretrekker noe mindre anstrengende, kan du dra på seiltur eller ta med familien på en båttur for å se hvaler og delfiner i sitt naturlige miljø.