Handlevogn
Kemer
Kemer

Tyrkia

Ting å gjøre i Kemer

Opplevelser i Kemer

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Upphämtning på hotellet

Kategorier

Aktivitetsspråk

Alternativer

Sommertur til Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen
Utflukter og dagsturer

Sommertur til Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen

Denne sommerutflukten tar deg med til Pamukkale, som betyr bomullsslott på tyrkisk, og du skjønner hvorfor så snart du ser det magiske landskapet. Vi drar langt ut på den anatoliske landsbygda, der vi også besøker byen Hierapolis, Saldasjøen og Kleopatras basseng. Vi bruker lokalguider som kjenner området ut og inn på alle utfluktene våre. Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Jeg har mye interessant å fortelle på denne utflukten som du ikke får høre noe annet sted."Vi forlater Antalya tidlig på morgenen og kommer til Saldasjøen etter et par timers kjøring i vakkert landskap. Området sammenlignes med Maldivene på grunn av sine lange hvite strender og turkise vann. På dette vakre stedet blir det tid til å ta litt bilder.Turen går videre til Pamukkale, der vi spiser lunsj. Etterpå kan du ta en titt på de kritthvite kalksteinsterrassene – de ser ut som iskalde dryppsteiner som drypper ned fra bassenger med himmelblått vann. Over disse bassengene ligger ruinene av den antikke byen Hierapolis som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gå gjennom den bysantinske porten og beundre ruinene mens du spaserer mot det enorme teateret. Det er episk. Senere er det mulig å kjøle seg ned med en svømmetur blant rester av gamle byggverk og søyler fra antikken i Kleopatras basseng. På veien tilbake til Antalya stopper vi og spiser middag på en restaurant med flott beliggenhet i skogen.For hver utflukt vi selger gis det en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Lake Karacaören og Amber Canyon tur
Utflukter og dagsturer

Lake Karacaören og Amber Canyon tur

Ta noen av Tyrkias vakreste steder, legg til et besøk på markedet, en matlagingsdemonstrasjon og tid med en berømt Tea Lady, og du får et 100% tyrkisk eventyr. Du kan også kjøle deg ned ved den naturskjønne innsjøen Karacaören og utforske Karatasgrotten etter lunsj ved innsjøen. Muzaffer, en av guidene våre, sier: " Som lokal innbygger er dette området ett av mine favorittsteder å guide rundturer i". Det byr på spektakulær natur, fantastisk mat, bra tyrkisk shopping og en avslappende båttur i fred og ro".Vi begynner med å besøke Bondens marked. Det er en flott mulighet til å mingle med lokalbefolkningen mens de ser på bodene som er fulle av ferske råvarer fra den omkringliggende landsbygda. Så går turen videre til innsjøen Karacaören. Omringet av imponerende Amber Canyon, tar vi en tur på vannet i en miljøvennlig, solcelledrevet båt og det vil også bli mulighet for en svømmetur.Etter at vi har tørket er det tid for å se hvordan man lager god tradisjonell mat etterfulgt av et besøk hos en berømt Tea Lady. Hun er en spesiell karakter og en lokal legende. Vi runder av med et besøk i Karatas-grotten. Utforsk labyrinten av underjordiske passasjer, se den underjordiske vannkilden og få med deg legenden om Elif og Kerim, Tyrkias Romeo og Julie, som gjemte seg for familiene sine i grotten. Lokalbefolkningen tror også at grottens leire har helbredende egenskaper. For hver utflukt som blir solgt blir det gitt en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Den antikke byen Phaselis og Tahtali-fjellet
Aktiviteter

Den antikke byen Phaselis og Tahtali-fjellet

Denne turen er gjennomsyret av mytologi, sier Muzzafer, en av guidene våre. "Aleksander den store tilbrakte en vinter i den gamle byen Phaselis, mens gudene og gudinnene så ned fra toppen av Olympus-fjellet og ønsket at de var på hans sted". Du kjenner historiens vingeslag ved de antikke ruinene i Phaselis og nyter panoramautsikten fra taubanen Olympos. I tillegg blir det tid til en tur på en av Antalyas beste strender og lunsj på toppen av Tahtalifjellet. Først ut er den antikke greske og romerske byen Phaselis. Den ligger spredt ut rundt en skog og tre små viker på den lykiske kysten og kan skryte av relikvier fra klassisk tid. Hadrians port, teateret og akvedukten er blant de mest fremtredende på denne guidede rundturen. I tillegg kan du spasere blant ruinene av tidligere butikker og hovedgaten. Det blir også tid til å besøke strendene på egen hånd, så ta med badetøy. Alt dette rammes inn av Bey Mountains National Park – din neste destinasjon.Vi kjører gjennom skyene opp til toppen av fjellet Ulympos, også kjent som Tahtali, med en av verdens lengste taubaneturer – den er mer enn 4 km lang. På toppen, som ligger 2365 meter over havet, har du god tid til å nyte 360-graders panoramautsikt fra utsiktsplattformene, akkurat som de gamle gudene og gudinnene gjorde. For å runde av opplevelsen, kan du sette deg ned til lunsj og nyte den spektakulære utsikten.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl, pl 

Lake Karacaören Outback Safari Tour
Aktiviteter

Lake Karacaören Outback Safari Tour

Få et avbrekk fra varmen med en dag i Taurusfjellene. Pakk deg inn i avkjølende leire i Karatasgrotten og vask deretter det hele bort med vannkrig under en busstur i terrenget. Etter en lunsj ved innsjøen med tradisjonell tyrkisk mat, tar vi en båttur på Karacaörensjøen og runder av med en svømmetur.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kekova, Myra og St. Nicholas
Utflukter og dagsturer

Kekova, Myra og St. Nicholas

Autentisk kjøkken, en sunket by og julenissen, denne turen tilbyr en perfekt blanding av opplevelser. Vi nyter lokale retter i Beymelek, seiler langs kysten til Kekova Island og dens undervannsruiner og besøker St. Nicholas-kirken i Myra. Første stopp på turen er den osmanske landsbyen Beymelek, der vi får smake på lokale spesialiteter. Deretter seiler vi til øya Kekova, med et beskyttet område som er berømt for sine undervannsruiner etter den gamle byen Simena, som delvis sank under et jordskjelv på 200-tallet.Det blir også tid til å bade i det turkise, klare og innbydende havet. Hvis været ikke tillater en båttur, blir det et besøk på det fascinerende Demre-museet isteden. Etter lunsj drar vi til den gamle byen Myra. Her får vi se amfiteateret og klippegravene, samt besøke kirken til St. Nicholas, i dag bedre kjent som julenissen.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Privat byrundtur i Sagalassos
Utflukter og dagsturer

Privat byrundtur i Sagalassos

Beliggende i en avsidesliggende region i sørvestre Tyrkia, har Saglassos isolerte beliggenhet bidratt til å bevare den som en skjult perle. Det var en viktig by for både Alexander den store og antikkens Roma. Oppdag dette utrolig godt bevarte arkeologiske stedet og få en ekstra bonus i form av et fotostopp ved innsjøen Karacaören og et besøk på museet i Burdur. Vi reiser nordover gjennom den tyrkiske landsbygda på denne private rundturen, og starter på det som er et av verdens største arkeologiske steder. Men først venter et stopp for å beundre den Instagram-vennlige innsjøen Kracaören – en kjent tyrkisk skjønnhet. Ved ankomst til Sagalassos venter en omvisning i de imponerende fjelltoppruinene. Omgitt av falleferdige søyler, villaer, templer og store severdigheter som byens sentrum og det hellenistiske teater, er det som å gå gjennom sidene i en historiebok. Etter lunsj avslører en rundtur til fots i nærliggende Burdur og et besøk på bymuseet enda mer om regionens fortid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Hammam & tyrkisk bad
Aktiviteter

Hammam & tyrkisk bad

Vil du få det perfekte underlaget for en fin brunfarge samtidig som du prøver noe nytt? Da er hammam eller tyrkisk bad definitivt noe for deg. Hammam har eksistert i Tyrkia siden antikken, og det er slik lokalbefolkningen slapper av og tar vare på seg selv. Du får også en skikkelig skrubbing av huden.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Antalya akvarium med transport
Utflukter og dagsturer

Antalya akvarium med transport

Antalya akvarium er en prisbelønnet attraksjon, og det er lett å forstå hvorfor. Det har et fantastisk utvalg av arter, i tillegg til den lengste akvarietunnelen i verden. Dessuten finner du Snow World og Fear Trophy – en temautstilling som inneholder noen av verdens farligste skapninger.Akvariet er designet av en kjent italiensk billedhugger og er et kunstverk i seg selv. Han ble inspirert av korallrev, og hovedtanken har til og med et fly i naturlig størrelse, et skipsvrak og en ubåt. Hver installasjon er full av dusinvis av arter av tropiske fisker og haier fra hele verden. Det er også en spesiell tank for maneter.For en liten ekstra kostnad – og hvis du er modig nok – kan du se Fear Trophy, en skummel utstilling som viser frem verdens dødeligste slanger, edderkopper og mer. Eller du kan utforske Snow World – et vinterland med igloer, julenissens grotte og kafeer. Du kan til og med ha en snøballkamp og lage snømenn.

Gratis kansellering
Elektronisk Billett
Köprülü monstertruck- & buggysafari med rafting
Aktiviteter

Köprülü monstertruck- & buggysafari med rafting

Pump opp adrenalinet til det maksimale på denne heldagsturen rundt Köprülü Canyon. Hopp om bord i en monstertruck for en offroad-safari, før du bytter over til en monsterbuggy for å fortsette på de støvete stiene. Etter lunsj går turen ned til Köprüçay-elven for en spennende raftingopplevelse. Jobb deg nedover de skummende vannmassene på en av de mest naturskjønne elvene i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kort shoppingtur i Antalya
Aktiviteter

Kort shoppingtur i Antalya

Antalya er kjent for å være et shoppingparadis, og på dette halvdagsbesøket får du mulighet til den beste shoppingen. I tillegg til at du får tid på egen hånd i butikkene og basarene, besøker vi også en tekstilbutikk og et smykkesenter. Det første stoppet er ved et smykkesenter, hvor du kan kjøpe smykker av edle metaller og stener. Her vet de virkelig hvordan de bør kombineres. Deretter fortsetter vi til tekstilbutikken.Til slutt besøker vi den sjarmerende gamlebyen hvor du kan rusle rundt i de vakre, smale gatene i ditt eget tempo, og stikke innom noen av de mange suvenirbutikkene underveis. Og byens basar er noe av det du bare må oppleve når du er i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Antalya akvarium og rundtur i gamlebyen
Aktiviteter

Antalya akvarium og rundtur i gamlebyen

På denne utflukten til Antalya kombinerer du sightseeing og shopping. Her får du vite alt om det beste gullet fra regionen, besøke Antalyas akvarium og nyte en guidet tur gjennom gamlebyen med litt egentid til å gjøre noen gode kupp i butikkene.Det første stoppet er ved et smykkesenter hvor du får lære alt om lokalt gull og hvorfor det er så populært, før vi drar videre til akvariet i Antalya. Her går du gjennom verdens lengste akvarietunnel og opplever marine arter fra hele verden. Før vi fortsetter tar vi en rask lunsj ved inngangen til gamlebyen i Antalya. Du kan også se frem til et besøk i Antalyas voksmuseum.Deretter følger vi guiden langs de brosteinsbelagte gatene i Kaleici som er Antalyas historiske sentrum. Her får du se historisk arkitektur og monumenter, og dagen avsluttes med tid på egen hånd for kanskje å utforske mer eller gjøre noen gode kjøp.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Köprülü whitewater rafting
Aktiviteter

Köprülü whitewater rafting

Et stykke fra kysten ligner denne delen av Tyrkia en eventyrlig lekeplass – skapt av Moder Jord selv. Vi snakker om spisse tinder, skoger og elvedaler. Og det er den sistnevnte denne utflukten handler om, whitewater rafting i Köprülü canyon.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Introduksjon til Kemer

Kemer har kommet langt på kort tid. Så sent som på 1980-tallet var det en landsby som var kjent for sine sitrusfrukter og fiskebåter. Men dens utmerkede beliggenhet ved Antalyabukten og i skyggen av Taurusfjellene har gjort denne skjulte perlen til en destinasjon i verdensklasse. Den har mange aktiviteter som er skreddersydde for feriegjester, og i tillegg får du en ekstra bonus i form av uforstyrret naturlig skjønnet. Du kan gli gjennom skyene på Olympus taubane for å komme til toppen av Tahtalifjellet, oppleve romantiske arkeologiske steder, shoppe i basarer og utforske undervannsvrak. Med så mye å gjøre, er Kemer det perfekte reisemålet for din neste ferie.

De 6 beste aktivitetene i Kemer

1. Ta taubanen til toppen av Tahtalifjellet

Tahtali er også kjent under sitt gamle navn Olympos og er en av Taurusfjellenes mest kjente fjelltopper. Med en høyde på 2366 meter over havet, som kun ligger 10 km unna, er det en bratt stigning til toppen. Du kan utfordre kondisjonen ved å gå opp til toppen, eller du kan ta den enkle veien opp med taubanen Olympus Teleferik og kjøre 1639 meter på bare 10 minutter. Taubanen er en av de lengste i sitt slag i verden og vel fremme ved toppen er utsikten over Beydağları Coastal nasjonalpark spektakulær. Du kan også se paragliders her oppe, ettersom det er et populært sted for dem. Det finnes restauranter på toppen, så her kan du nyte både lokale delikatesser og den fantastiske utsikten.

2. Finn den perfekte suveniren i Kemer-basaren

Distriktet hovedbasar er perfekt for å fylle på med suvenirer du kan ta med hjem. Her får du kjøpt nesten alt du kan tenke deg, fra håndverksboder til smykker, fra lekre tyrkiske delikatesser til lokal kaffe, fra klassiske tepper til all slags klær. Noen dager i uken har basaren et uteområde i tillegg. Det er her Tyrkias dufter og lyder kommer til sin rett. Mengder av krydder, fersk frukt og grønnsaker og tørket frukt. Klarer du å motstå fristelsen?

3. Oppdag historien om antikke Phaselis

En av de beste måtene for å avsløre Kemer-distriktets fortid på er ved å besøke ruinene av antikke Phaselis. Den ble grunnlagt av grekerne i 690 f.Kr. og ble regionens største kommersielle havn under antikken. Deretter ble den overtatt av perserne før romerne tok over kontrollen. Under en utflukt til dette arkeologiske området, kan du rusle rundt blant de romerske og bysantinske ruinene, mens de tre tidligere kaiene er gjort om til strender, der du kan avkjøle deg rett ved siden av den antikke byens relikvier. Stedet er ganske omfattende, så planlegg å tilbringe minst et par timer der. Og som om det ikke kunne bli vakrere, ligger ruinene midt i en nasjonalpark.

4. Slapp av med en båttur på Karacaöreninnsjøen

En perfekt dagstur for hele familien. Hvis du vil komme deg bort fra kysten en stund og utforske innlandet naturlige skjønnhet, er en båttur på Karacaören den opplevelsen du er ute etter. Innsjøen ligger i et vakkert fjellandskap, et par timers kjøretur fra Kemer, og er spesielt populært blant sportsfiskere. Dens rene og klare vann er også perfekt for snorkling. Skogen som omgir den, er vill og danner en ravine dekket av tykk vegetasjon. For å avslutte dagen med stil, besøk den nærliggende Karatasgrotten, et sted som er gjennomsyret av legender og hvis leire sies å ha helbredende egenskaper.

5. Dra på eventyr til Pamukkale

Den geologiske formasjonen av Pamukkale er et av de mest spektakulære områdene i hele Tyrkia. Navnet betyr "bomullsslott" og ikke en gang et eventyrlig fantasirike rettferdiggjør den. Det er den ene halvdelen av en av UNESCOs verdensarver, den andre er de nærliggende ruinene av det gamle Hierapolis. Pamukkale er en terrassert kalksteinsås som består av lag med halvsirkulære naturlige bassenger som ble dannet på grunn av utstrømningen av termisk vann. Det er en av disse attraksjonene som rett og slett ikke kan forklares, du må se den. Hierapolis har i dag et godt bevart teater, en nekropol og en bysantinsk kirke.

6. Dykk ned i Middelhavet

En av Kemers største attraksjoner er dens krystallklare hav med frodig flora og eksotisk fauna. Det er derfor det er det det perfekte reisemålet for snorkling og dykking. Området har mange skipsvrak, f.eks. MS PARIS II, som stammer fra første verdenskrig. Kemer har også spesialisert seg på båtturer i sjørøverbukta som du kan kjøre i for å utforske den omkringliggende kystlinjen. Sist, men ikke minst, nyt et bad på Kemers vakre strender. Kiris, nær byens sentrum, Camyuva, Tekrova og Ciralo er bare noen av de som er verdt å besøke.