Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
22 Aktiviteter
Sort by:
Fjellandsbyer i Istra med lokale smaksprøver
Utflukter og dagsturer

Fjellandsbyer i Istra med lokale smaksprøver

Legenden sier at det i Mirnadalen bodde giganter som bygde landsbyer på fjelltoppene. Denne turen tar deg med til to av dem. Istras grønne åser er et sted med mytisk skjønnhet og ingen steder mer enn i eventyrlandsbyene Grožnjan og Oprtalj. Ivana, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Grožnjan led av avfolkning på midten av 1900-tallet, så kunstnere og musikere ble oppfordret til å komme og bruke de tomme husene som studioer. I dag er det rundt 40 atelier og en populær sommermusikkfestival. I tillegg til den kulturelle blandingen har begge landsbyene sterke italienske samfunn."Eventyret begynner med en naturskjønn kjøretur gjennom Istrias åser til Grožnjan – kunstnerkolonien på toppen av en ås. Vandre i en klynge av gater omkranset av vakre steinhus, og se etter gamle kirker og palasser. Hvis du liker kunstige suvenirer, er de mange galleriene og butikkene et flott sted å lete etter håndlagde gaver som smykker, trykk, tekstiler og kunst.Deretter er det på tide å ta en pause med en smaking av lokale istriske delikatesser, sammen med vin og olivenolje på en taverna-vingård. Dagen avrundes med et besøk til fredelige Oprtalj. Med en lang historie som strekker seg tilbake til romertiden, er det en rekke historiske bygninger å beundre, inkludert den venetianske loggiaen og St. George-kirken fra 1500-tallet, som ligger på toppen av bakken med utsikt over byen. Når du ankommer Oprtalj, vil guiden vise deg rundt i bratte steingater med utsikt over landskapet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kvarnerbukten med Opatija, Lovran og lokale spesialiteter
Utflukter og dagsturer

Kvarnerbukten med Opatija, Lovran og lokale spesialiteter

Kysten av Kvarnerbukten er full av vakre byer og historiske steder. På denne utflukten besøker vi to av de mest iøynefallende severdighetene – festningen på toppen av Mošćenice fjellet og den vakre badebyen Opatja. Josip, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Opatija er kjent for sine pastellfargede villaer og botaniske hager, og var stedet å bli sett i det østerriksk-ungarske imperiets gullalder. Ta en spasertur langs Lungomare i fotsporene til mange konger og keisere fra gamle dager."Først besøker vi vakre Lovran. Her får du tid på egen hånd til å utforske de trange gatene og kirkene i det gamle kvarteret. Lovran utviklet seg som et turistreisemål på slutten av 1800-tallet, da flere flotte hoteller og villaer vokste opp. Det var et av de beste feriestedene på det som den gang var kjent som den østerrikske rivieraen. Vandre rundt i den vegetasjonskantede gamlebyen, se den lille marinaen og nyt en smak av lokale spesialiteter akkompagnert av tradisjonell levende musikk.Neste stopp er det elegante feriestedet Opatija. Det var en enkel fiskerlandsby, helt til aristokratiet kom på midten av 1800-tallet og begynte å bygge overdådige villaer og være vertskap for kongelige for vinterferier, som ville nyte den milde sjøluften. I dag er den historiske storheten fortsatt tydelig. Josip sier: "Nyt den kongelige atmosfæren i Park Angiolina, som omgir den første ferievillaen som ble bygget her, eller på strandpromenaden. Ta deg tid til å gå gjennom markedet også, der du kan få en smak av det lokale livet."

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sommerutflukt til Bledsjøen med Bled Castle og båttur
Aktiviteter

Sommerutflukt til Bledsjøen med Bled Castle og båttur

Bledsjøen er selve symbilet på alpinsk ro. På denne turen utforsker du denne postkortdestinasjonen – en eventyrlig scene med smaragdfarget vann og et tårnslott innrammet av de julianske alper. Mauro, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Bledsjøen ligger ved foten av fjellene og kan skilte med to av Slovenias skatter – landets eldste slott ligger på toppen av klippen over innsjøen, og midt i innsjøen ligger Slovenias eneste naturlige øy.Det er lett å komme til Slovenia fra Istria, og reisen er absolutt verdt det. De furukledde bakkene, de pittoreske husene og den fortryllende, skogkledde øya med 99 trappetrinn som fører til Mariakapellet, er uimotståelige. Hold utkikk etter de tradisjonelle pletna-båtene, som er laget av lokalt treverk med flat bunn og vanligvis roes av én roer. De er et klassisk syn på Bledsjøen, og de har blitt brukt i århundrer til å frakte besøkende til og fra Bledøya.Først besøker vi middelalderslottet Bled Castle, som ligger i en ruvende klippevegg. Med sine kjegleformede tårn og høye brystninger er slottet noe helt for seg selv, og det samme gjelder utsikten over innsjøen fra toppen av klippen 130 meter over vannet. Deretter er det på tide å hoppe om bord i en "pletna"-båt for å bli rodd over til den vakre kapellkronede øya. Kapellet er myteomspunnet, og lokalbefolkningen sier at man skal ønske seg noe ved å ringe i "ønskeklokken". En annen tradisjon sier at brudgommen må bære bruden opp alle de 99 trinnene for å kunne gifte seg i kapellet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Istria fra Poreč inkludert Rovinj, Pula og lunsj i Gržin
Utflukter og dagsturer

Antikke Istria fra Poreč inkludert Rovinj, Pula og lunsj i Gržin

Istria er en smeltedigel av kulturer, der historiske byer og deilige retter kjemper om din oppmerksomhet. Denne utflukten tar for seg noen av høydepunktene Rovinj, Grzini og Pula. Det blir også serverte en lunsj med smakfulle lokale spesialiteter. Ratko, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Europas tre største kulturer overlapper hverandre i Istria – den latinske, germanske og slaviske. Mitt favorittøyeblikk er alltid når jeg går inn i verdens sjette største amfiteater i Pula – Istrias eget Roma.Dagen starter i fotogene Rovinj, der gamlebyen ligger på en oval halvøy. Her får du en påtagelig følelse av den venetianske arven, og du kan spasere gjennom smale gater omkranset av romerske og bysantinske skatter. Grip sjansen til å besøke perler som Eufemiakirken, hvorfra utsikten over øygruppen er imponerende. Deretter legger du turen innom grenda Gržini for å spise en typisk istrisk lunsj på en "fra gård til bord"-restaurant og få et innblikk i livet på landsbygda.Etter å ha tanket opp, setter dere kursen mot dagens siste stopp, Pula. Her vil guiden vekke til live tiden med brølende folkemengder mens du utforsker den ruvende og utrolig godt bevarte romerske arenaen sammen med en lokal "gladiator". Du har tid til å vandre rundt, slappe av, se på folk, shoppe eller se resten av byen – en sann skattekiste av romerske levninger – før du går om bord i bussen tilbake til feriestedet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Istria fra Rovinj inkludert Pula og lunsj
Utflukter og dagsturer

Antikke Istria fra Rovinj inkludert Pula og lunsj

I krysningspunktet mellom det latinske og slaviske Europa tilbyr Istria det beste fra begge verdener. Det lille området har mye å by på, så denne turen gir deg det beste – rustikke landsbyer, romerske ruiner, bysantinske basilikaer og en smak av matscenen i verdensklasse. Du besøker Pula, Gržini og Poreč, og nyter naturskjønne landskap underveis. Karla, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Du vil få se en side av Istria som de fleste besøkende aldri ser når vi besøker landsbyen Gržini for en hjemmelaget lunsj. Vi smaker på Maneštra – en gammel istrisk rett fra landsbygda, og drikker Malvazija, dronningen av istriske viner, på en gård-til-bord-restaurant.Vi starter dagen i Pula, spredt rundt en bukt sør på halvøya. Denne historiske byen er hjemmet til et godt bevart romersk amfiteater, der du vil bli vist rundt. Men det er bare toppen av isfjellet – byen Pula kan skilte med et vell av gamle relikvier. Høydepunktene inkluderer Augustus-tempelet og triumfbuen, mens det også finnes bysantinske og barokke kirker samt en Habsburg-festning.Deretter drar vi innover til landsbyen Gržini for en tradisjonell istrisk lunsj, skylt ned med lokal vin, før vi returnerer til kysten for å utforske Poreč som ligger på en odde. Vi går gjennom de gamle romerske gatene Decumanus og Cardo Maximus og opp til det viktigste monumentet i byen – Euphrasian-basilikaen, en av de vakreste og best bevarte monumentene av tidlig bysantinsk kunst i Middelhavet, og et av UNESCOs verdensarvsteder.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Istria fra Pula inkludert Bale, Rovinj and Poreč
Utflukter og dagsturer

Antikke Istria fra Pula inkludert Bale, Rovinj and Poreč

Istria er en spennende blanding av gamle kystbyer, vinrankekledd landskap og landsbyer på en bakketopp. Øyutsikt, god vin og deilige retter kjemper om oppmerksomheten din. Denne helgedagsturen byr på noen av Istrias høydepunkter, inkludert den historiske landsbyen Bale og kystperlene Rovinj og Poreč. Du vil også nyte en velsmakende lunsj i Grzini på en landlig restaurant. Mauro, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Du får oppleve mye på denne turen. Fra tradisjonelle Batana-fiskebåter som dupper ved havnen i Rovinj til å nyte noen typiske retter fra Sentral-Istria, pluss den bysantinske basilikaen i Poreč. Du får et ekte innblikk i regionen vår."Eventyret starter i Bale, en landsby på en bakketopp med trange brosteinsbelagte smug omkranset av middelalderske steinhus og venetianske palasser og kirker. Vi rusler litt rundt i gamlebyen før vi drar til Rovinj på Adriaterhavskysten, der den venetianske innflytelsen er overalt. Byen ligger på en eggformet halvøy, og er en skattkiste av svingete gater som fører til den barokke St. Euphemia-kirken, hvis venetianske slanke klokketårn dominerer silhuetten.Da er det på tide å ta oss til grenda Grzini for å nyte en typisk istrisk lunsj på landsbygda, og etter måltidet kjører vi tilbake til kysten for å utforske Poreč. Denne eldgamle byen på en odde er nå like kjent for sine moderne barer og klubber som Euphrasian-basilikaen, et av de vakrest bevarte monumentene for tidlig bysantinsk kunst i hele Middelhavet, og et av UNESCOs verdensarvsteder.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Båttur med BBQ langs kysten av Istria – fra Poreč
Utflukter og dagsturer

Båttur med BBQ langs kysten av Istria – fra Poreč

Med Istrias blå farvann, frodige landskap og en kystlinje kantet med bergarter, får du en fantastisk utsikt på denne heldagsturen med båt. Vi cruiser gjennom den magisk Limfjorden, bader i Vrsar, kaster anker i Rovinj for å ta en tur rundt i denne pittoreske landsbyen og tilbringer resten av dagen på soldekket. Skal vi beskrive utflukten med ett ord er det: Idyllisk.Når vi forlater havnen og seiler ut på det glitrende havet, får du se Kroatia fra sin beste side. Se landskapet skifte i forskjellige farger mens vi navigerer mot Rovinj, også kjent som "lille Venezia". Her får du tid til å vandre forbi de pittoreske husene som ligger langs smale brosteinsgater som kan oppleves som Italia i miniatyr.Deretter fortsetter vi til det fredede området Limfjorden, og videre mot Vrsar hvor du kan ta en dukkert hvis du ønsker. Det blir servert en BBQ-lunsj om bord. Etter det er det på tide å sette kursen tilbake mot Porec.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Plitvicesjøene nasjonalpark
Aktiviteter

Plitvicesjøene nasjonalpark

Kroatia kan skryte av at de har noen av Europas vakreste parklandskaper. Bruk en hel dag til å utforske den overveldende nasjonalparken ved Plitvicesjøene, et ekte naturreservat med brusende fosser og utallige innsjøer som er tilgjengelige via kilometerlange trebelagte gangveier.Vi reiser innover i landet gjennom de maleriske kroatiske åsene før vi ankommer den tett skogkledte Plitvicesjøene nasjonalpark – nær grensen til Bosnia-Hercegovina. Her kan du beundre hvordan parkens 16 krystallklare innsjøer nærmest ser ut til å velte inn i hverandre over hele landskapet.Følg 18 km med trebroer og gangstier rundt innsjøene mens du lærer alt om lokal flora og fauna av din kyndige guide, ofte ledsaget av en hærskare av praktfulle sommerfugler. Utforsk innsjøene til fots og ta en hyggelig båtreise over Kozjak, parkens største innsjø. Et av høydepunktene på utflukten er uten tvil turen til den storslagne 78 meter høye fossen Veliki Slap – den høyeste i Kroatia.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Motovun og en smak av Istria
Utflukter og dagsturer

Motovun og en smak av Istria

Byen Motovun er hentet ut fra et eventyr, et slikt sted du sikkert har drømt om å rømme til. Små gater med steinhus med alt fra kunstgallerier til kaféer ligger vegg i vegg på begge sider av de venetianske murene. Ikke nok med det, du får også oppleve det istriske landskapet som skifter i alle nyanser av grønt.Morgenens første stopp er Motovuns høyeste punkt – et middelalderminne i seg selv med fantastisk utsikt over vingårdene som ligge spredt under. Spaser rundt i gamlebyen og nyt atmosfæren som er både bohemsk og litt gammeldags.Så fortsetter vi til et destilleri, ikke gå glipp av å se etter turen langs Mirna-elven som snor seg som et blått bånd i alt det grønne. På destilleriet finner du ut mer om hvordan de plukker ville urter og frukt Ucka-fjellenes åssider. Disse brukes til å produsere konjakk, syltetøy, bakverk og sjokolade. Dagen avrundes ved å smake på lokale delikatesser.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Premium vinturgårdstur i Istria
Utflukter og dagsturer

Premium vinturgårdstur i Istria

Her har du muligheten til å bli med på vinsmaking hos et par av Istrias fremste familieeide vingårder. Vi besøker vinprodusentene Gortan og Baća for å finne ut mer om produksjonsprosessen og deretter heve et glass eller to for deres lidenskapelige holdning til vinproduksjonen.Først drar vi til Pićan for å besøke vingården Baćac, der familien har produsert vin i fire generasjoner. Vinmarkene ligger ved foten av Učka-fjellet, noe som gjør at kjøligere luft strømmer ned fra fjelltoppen og møter den varme kystbrisen – perfekte forhold for vinrankene. Vi får en omvisning på vingården og lærer om vinproduksjonen, og deretter er det tid for vinsmaking med lokale småretter.Neste stopp er vingården Gortan i Lovrin, i hjertet av Istria. Her får du en omvisning på den familiedrevne vingården og i vinkjelleren, og du får se de ulike druesortene. De har spesialisert seg på Malvasia, Yellow Muscat og Cabernet Savignon, og du får også en smaksprøve med lokale småretter.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Delfinsafari ved solnedgang på båten Tajana fra Medulin
Utflukter og dagsturer

Delfinsafari ved solnedgang på båten Tajana fra Medulin

Kombiner et solnedgangscruise med delfinsafari i Kroatia. Først seiler båten langs Istrias kyst og leter etter delfiner rundt Medulin-skjærgården. Med litt flaks får du se disse utrolige skapningene i sitt naturlige habitat. Deretter kan du nyte middag og drikke om bord mens solen går ned i horisonten. Dette er en magisk ferieopplevelse.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Utforsk Pula på egen hånd
Utflukter og dagsturer

Utforsk Pula på egen hånd

Pulas romantiske atmosfære er til å ta og føle på. Når du går gjennom de gamle brosteinsgatene, kan du ikke unngå å bli betatt av Pulas rike kulturarv. Augustustemplet står høyt og vitner om byens berømte fortid, mens tvillingportene vitner om byens tidligere storhetstid.Musikken svever gjennom luften og inviterer besøkende til å bli med på moroa på uteserveringene, der du kan nyte det varme middelhavsklimaet og et glass god istrisk vin. Men det er det ikoniske romerske amfiteateret Arena som virkelig tar kaka. Denne storslåtte konstruksjonen ble bygget for over 2000 år siden og er et bevis på oppfinnsomheten og dyktigheten til antikkens ingeniører.I dag er det fortsatt et kjært symbol for byen, og besøkende fra hele verden kommer hit for å beundre det. Uansett om du velger å utforske Pulas rike historie og kultur, eller om du velger å kose deg med deilig mat og et livlig natteliv, vil byen garantert gi deg inntrykk for livet.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse

Introduksjon til Istria

Hjerteformede Istria er den typen reisemål der livslange romanser begynner. Du kommer til å forføres av halvøyas kultur og arv, dens kystlinje og landsbyer, gastronomi og vin. Med andre ord, du kommer til å forelske deg i Istria. Denne halvøya er så populær at Kroatia og Slovenia deler på den. Selv Italia har en liten del. I tillegg til å være en smeltedigel for latinske, slaviske og germanske kulturer, er den full av monumenter og attraksjoner i verdensklasse. De mest populære aktivitetene på Istria inkluderer turer til kystbyene Pula, hvis romerske arena er spektakulær, Medulin, Porec og Koper. I tillegg går det båtturer i Kvarnerbukten og utflukter til vakre innsjøen Bled. Hvis du ønsker en morsom aktivitet for hele familien, kan dere tilbringe dagen i et badeland.

De 6 beste aktivitetene i Istria

1. Oppdag Istrias romerske arv

Pula har vært en magnet for ferieturister siden antikken. Romerne elsket den så høyt at du fortsatt kan føle deres tilstedeværelse når du går rundt, uansett om det er den vakre strandpromenaden eller det godt bevarte Augustus-templet. Du kan besøke arenaen, som fortsatt blir brukt til konserter, og ta mange selfies. Senere etterlot innbyggerne seg skatter som det kommunale palasset fra 1200-tallet, de tre festningene på en høyde som omkranser gamlebyen og det elegante Habsburg-palasset ved Riva, som utstråler massevis av gammeldags sjarm.

2. Nyt smakene fra Istria

Det istriske kjøkkenet er kjent over hele Kroatia og Slovenia for sin rikdom og mangfold av smaker. Hovedingrediensen er den ikke så ydmyke trøffelen, som er en av verdens dyreste matvarer. Lokalbefolkningen godtar ikke imitasjoner og restaurantene viser stolt opp messingplaketter der det står "tartufo vero" eller "ekte trøffel". Andre populære delikatesser inkluderer blåskjell, østers, røkt pršut-skinke og den omelettlignende fritaja, vanligvis laget med sesongen grønnsaker som asparges. Til dessert må du prøve rom- og rosinfylte deigboller som kalles frittule. Og hvorfor ikke ta turen til hjertet av halvøya for å smake på disse istriske spesialitetene med stil. Landsbyen Motovum ligger på en høyde som fortsatt er beskyttet av sine venetianske murer fra middelalderen, er et lokalt mekka for retter med syltynne trøffelskiver, som du naturligvis kan nyte sammen med vin fra vingårdene nedenfor.

3. Nyt en båttur i Kvarnerbukten

Den vestre kysten av Istria er oversådd av vakre byer som er vel verdt et besøk, blant annet Koper, Poreč og Pula. Derimot er østkysten langt mindre utviklet. Den ligger omgitt av Kvarnerbuktene og er berømt for karstøyene som ligger som spredt utover som edelstener. Cres og Krk er de to største og kan besøker på båtturer. Et alternativ er en båttur langs kysten for å se landsbyer som Mošćenice eller den tidligere Harbsburgske rivieraen Opatija. Medulin på den sørligste spissen av halvøya er et knutepunkt for delfinsafarier og solnedgangsturer. Hvis du ønsker alternative vannfornøyelser, er Aquapark Istralandia perfekt for en familiedag.

4. Besøk Bledsjøen i Slovenia

Hvis du vil få den ultimate ferieselfien fra Istria, tar du turen til Bledsjøen i Slovenia. Vent til du ser den – en alpin skjønnhet som er trykt på tusenvis av postkort. Innsjøen ligger i en dal omgitt av de ofte snødekte toppene i de julianske alpene. Prikken over i-en er den lille trekledde holmen som krones av et klokketårn med kobbertopp midt i innsjøen. Du kan ta båt ut til den og besøke barokkirken, som nås etter at du har gått opp 99 bratte trappetrinn. I tillegg troner Bledslottet på en klippe med utsikt over innsjøen. Vannet kantes av kaféer og restauranter, de flest tilbyr typiske kremkaker fra dalen – oppskriftene er offisielt beskyttet av den slovenske regjeringen. En guidet rundtur fra Istria garanterer at du får besøke alle attraksjonene ved innsjøen.

5. Utforsk grottene på Istria

Landsbyen Pazin, sentralt i Istria, har ett av Europas mest uvanlige grottesystemer. Og du kan utforske dem fra topp til bunn, enten med zipline eller en underjordisk tur. Rett under Pazinslottet ligger det en 100 meter dyp avgrunn kjent som Pazinravinen, som du kan krysse med zipline. Ravinen er inngangen til grottene som huser tre innsjøer. Det er en underjordisk underverden som er så imponerende at lokalbefolkningen sier at den har inspirert forfattere så langt fra hverandre som Danta Alligheri og Jules Verne. Slottet ligger på en klippe og har stått vakt over ravinen i mer enn tusen år. Det er virkelig verdt et besøk. Og hvis du ikke kan få nok av grotter, er Baredinegrotten nær Porec et annet must. Sofistikert bruk av belysning gjør ethvert besøk til en lysende opplevelse.

6. Opplev den venetianske atmosfæren i Poreč

Postkortvakre Poreč har en venetiansk atmosfære som forfører deg i det øyeblikket du ankommer. Byens steingater og smug krysser en liten halvøy som i sitt hjerte har en bysantinsk basilika som står på UNESCOs verdensarvliste. Eufrasiusbasilikaen, som den kalles, ble bygget over en romersk villa hvis mosaikkgulv fortsatt kan ses i oratoriet. I sommermånedene går det regelmessige båtturer til øya Sveti Nikola, cirka 500 meter fra halvøya. Den er godt utviklet, med hoteller, resorter og til og med en minigolfbane. Men høydepunktene er uten tvil Istrias fantasiskog, som minner om et eventyr fra brødrene Grimm.