Handlevogn
Istria
Istria

Kroatia

Ting å gjøre i Istria

Opplevelser i Istria

Filter by:

Prijs (per volwassene)

NOK
NOK

Hoteltransfer

Categorieën

Taal

Ticketopties

Aquapark Istralandia entry tickets
Billetter og arrangementer

Aquapark Istralandia entry tickets

Get ready for a new dimension of fun and enjoy the opportunities for fun at the wave pool, the water castle with pirate ship and the slides.

Gratis kansellering
Språk:

en 

A perfect wine, nature, love and learning experience in Istria
Utflukter og dagsturer

A perfect wine, nature, love and learning experience in Istria

Enjoy wine tasting on a beautiful natural terrace with stunning views and a friendly dog, and let a young couple show you their passion for wine.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, es, de 

Istria Tourist Pass
Severdigheter og guidede turer

Istria Tourist Pass

Book online your Tourist Pass and get discounts at more than 70 locations in the entire area of North-West Istria, from Umag, Novigrad, Tar, and Poreč.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, de 

Central Istria off-road adventure with wine and food tastings
Aktiviteter

Central Istria off-road adventure with wine and food tastings

Book this experience to enjoy an off-road adventure in Istria and taste delicious local foodies

Gratis kansellering
Språk:

en 

Padel session in Poreč
Aktiviteter

Padel session in Poreč

Try padel, the most popular sport of the moment! Enjoy a 1.30 hours session to experience a fun physical activity with your friends.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Brijuni National Park boating & swimming tour
Utflukter og dagsturer

Brijuni National Park boating & swimming tour

Discover the National Park of Brijuni, embark on a 2-hour cruise along the 14 islands and enjoy a 4-hour swimming break in magical fishing town Fažana.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, de 

Introduksjon til Istria

Hjerteformede Istria er den typen reisemål der livslange romanser begynner. Du kommer til å forføres av halvøyas kultur og arv, dens kystlinje og landsbyer, gastronomi og vin. Med andre ord, du kommer til å forelske deg i Istria. Denne halvøya er så populær at Kroatia og Slovenia deler på den. Selv Italia har en liten del. I tillegg til å være en smeltedigel for latinske, slaviske og germanske kulturer, er den full av monumenter og attraksjoner i verdensklasse. De mest populære aktivitetene på Istria inkluderer turer til kystbyene Pula, hvis romerske arena er spektakulær, Medulin, Porec og Koper. I tillegg går det båtturer i Kvarnerbukten og utflukter til vakre innsjøen Bled. Hvis du ønsker en morsom aktivitet for hele familien, kan dere tilbringe dagen i et badeland.

De 6 beste aktivitetene i Istria

1. Oppdag Istrias romerske arv

Pula har vært en magnet for ferieturister siden antikken. Romerne elsket den så høyt at du fortsatt kan føle deres tilstedeværelse når du går rundt, uansett om det er den vakre strandpromenaden eller det godt bevarte Augustus-templet. Du kan besøke arenaen, som fortsatt blir brukt til konserter, og ta mange selfies. Senere etterlot innbyggerne seg skatter som det kommunale palasset fra 1200-tallet, de tre festningene på en høyde som omkranser gamlebyen og det elegante Habsburg-palasset ved Riva, som utstråler massevis av gammeldags sjarm.

2. Nyt smakene fra Istria

Det istriske kjøkkenet er kjent over hele Kroatia og Slovenia for sin rikdom og mangfold av smaker. Hovedingrediensen er den ikke så ydmyke trøffelen, som er en av verdens dyreste matvarer. Lokalbefolkningen godtar ikke imitasjoner og restaurantene viser stolt opp messingplaketter der det står "tartufo vero" eller "ekte trøffel". Andre populære delikatesser inkluderer blåskjell, østers, røkt pršut-skinke og den omelettlignende fritaja, vanligvis laget med sesongen grønnsaker som asparges. Til dessert må du prøve rom- og rosinfylte deigboller som kalles frittule. Og hvorfor ikke ta turen til hjertet av halvøya for å smake på disse istriske spesialitetene med stil. Landsbyen Motovum ligger på en høyde som fortsatt er beskyttet av sine venetianske murer fra middelalderen, er et lokalt mekka for retter med syltynne trøffelskiver, som du naturligvis kan nyte sammen med vin fra vingårdene nedenfor.

3. Nyt en båttur i Kvarnerbukten

Den vestre kysten av Istria er oversådd av vakre byer som er vel verdt et besøk, blant annet Koper, Poreč og Pula. Derimot er østkysten langt mindre utviklet. Den ligger omgitt av Kvarnerbuktene og er berømt for karstøyene som ligger som spredt utover som edelstener. Cres og Krk er de to største og kan besøker på båtturer. Et alternativ er en båttur langs kysten for å se landsbyer som Mošćenice eller den tidligere Harbsburgske rivieraen Opatija. Medulin på den sørligste spissen av halvøya er et knutepunkt for delfinsafarier og solnedgangsturer. Hvis du ønsker alternative vannfornøyelser, er Aquapark Istralandia perfekt for en familiedag.

4. Besøk Bledsjøen i Slovenia

Hvis du vil få den ultimate ferieselfien fra Istria, tar du turen til Bledsjøen i Slovenia. Vent til du ser den – en alpin skjønnhet som er trykt på tusenvis av postkort. Innsjøen ligger i en dal omgitt av de ofte snødekte toppene i de julianske alpene. Prikken over i-en er den lille trekledde holmen som krones av et klokketårn med kobbertopp midt i innsjøen. Du kan ta båt ut til den og besøke barokkirken, som nås etter at du har gått opp 99 bratte trappetrinn. I tillegg troner Bledslottet på en klippe med utsikt over innsjøen. Vannet kantes av kaféer og restauranter, de flest tilbyr typiske kremkaker fra dalen – oppskriftene er offisielt beskyttet av den slovenske regjeringen. En guidet rundtur fra Istria garanterer at du får besøke alle attraksjonene ved innsjøen.

5. Utforsk grottene på Istria

Landsbyen Pazin, sentralt i Istria, har ett av Europas mest uvanlige grottesystemer. Og du kan utforske dem fra topp til bunn, enten med zipline eller en underjordisk tur. Rett under Pazinslottet ligger det en 100 meter dyp avgrunn kjent som Pazinravinen, som du kan krysse med zipline. Ravinen er inngangen til grottene som huser tre innsjøer. Det er en underjordisk underverden som er så imponerende at lokalbefolkningen sier at den har inspirert forfattere så langt fra hverandre som Danta Alligheri og Jules Verne. Slottet ligger på en klippe og har stått vakt over ravinen i mer enn tusen år. Det er virkelig verdt et besøk. Og hvis du ikke kan få nok av grotter, er Baredinegrotten nær Porec et annet must. Sofistikert bruk av belysning gjør ethvert besøk til en lysende opplevelse.

6. Opplev den venetianske atmosfæren i Poreč

Postkortvakre Poreč har en venetiansk atmosfære som forfører deg i det øyeblikket du ankommer. Byens steingater og smug krysser en liten halvøy som i sitt hjerte har en bysantinsk basilika som står på UNESCOs verdensarvliste. Eufrasiusbasilikaen, som den kalles, ble bygget over en romersk villa hvis mosaikkgulv fortsatt kan ses i oratoriet. I sommermånedene går det regelmessige båtturer til øya Sveti Nikola, cirka 500 meter fra halvøya. Den er godt utviklet, med hoteller, resorter og til og med en minigolfbane. Men høydepunktene er uten tvil Istrias fantasiskog, som minner om et eventyr fra brødrene Grimm.