Handlevogn
Gran Canaria
Gran Canaria

Spania

Ting å gjøre i Gran Canaria

Opplevelser i Gran Canaria

Filter by:

Price (per adult)

NOK
NOK

Pickup at Hotel

Categories

Activity languages

Tickets option

En smak av Gran Canaria
Utflukter og dagsturer

En smak av Gran Canaria

Det er mye å se og gjøre på Gran Canaria, og på denne heldagsutflukten utforsker vi øyas hjerte og alle høydepunktene. Turen byr på typisk fjellandsbyer, velsmakende lokal mat og fantastisk natur. Du får oppleve Gran Canaria når vi reiser inn i landet til landsbyer der tiden har stått stille. Avhengig av utflukten, besøker vi en av de mange vakre landsbyene på nordsiden av øya.I tillegg spiser vi en tradisjonell lunsj i en grotterestaurant i Bascamao. Her finnes det også et fantastisk fotostopp med praktfull utsikt. Og så er det kanskje det største høydepunktet av alle, et besøk i den familieeide kaffeplantasjen La Laja – den eneste i Europa. Her smaker vi ikke bare på den nybrente kaffen, men også sesongens frukter og deres egen vin, samt at vi lærer å lage krydret 'mojo' saus.

Gratis kansellering
Språk:

sv 

Gran Canaria VIP-rundtur med landsbyer og bryggeri
Utflukter og dagsturer

Gran Canaria VIP-rundtur med landsbyer og bryggeri

I løpet av denne fullspekkede rundturen for voksne får du se de fleste av Gran Canarias beste severdigheter – vulkanske landskap, fjellandsbyer og mye mer. Vi besøker Pico de las Nieves, Cruz de Tejeda, byen Teror og et lite bryggeri for ølsmaking med en 8-seters komfortabel minibuss. Vi starter dagen med å kjøre inn i dalene og fjellene til utsiktspunktet Las Mocas, deretter fortsetter vi til den lille landsbyen Fataga. Etter det fortsetter vi til en av de mest kjente severdighetene og det høyeste punktet på Gran Canarias, Pico de las Nieves.Etter en tradisjonell lunsj i den koselige landsbyen Las Lagunetas, besøker vi den sjarmerende og høyt beliggende byen Teror. Byen er kjent for sin fjelldyrkede basilikum og kolonibygninger med balkonger. Dagen avrundes med et besøk i et lite bryggeri der ølsmaking og en omvisning står på programmet.

Gratis kansellering
Språk:

fi, sv 

Dagstur til Puerto de Mogan med glassbunnbåt
Utflukter og dagsturer

Dagstur til Puerto de Mogan med glassbunnbåt

Mange mener at Puerto de Mogan er den vakreste byen på Gran Canaria, og når du har sett de små koselige husene er det vanskelig å argumentere imot. Med denne turen ankommer du Mogan med båt og etter en naturskjønn innseiling legger båten til kai midt i hjertet av havnen, slik at du slipper å gå så langt for å komme til sentrum. Maria, en av lokalguidene våre, sier: "Markedet i Mogan er en klassiker på Gran Canaria og kjent over hele øya. Å ankomme byen med båt gir deg sommerfugler i magen, slike som du får rett før en spesiell opplevelse".Glassbunnbåten seiler ut fra havnen i Puerto Rico og passer den steinete, vulkanske kystlinjen i sør før den ankommer Mogan. Byen er omkranset av dramatiske klipper ved munningen av en bratt dal på øyas sydvestkyst og kalles også "Lille Venezia" på grunn av sine vakre kanaler med broer, hvite hus med detaljer i blått og gult, smijernbalkonger og de mange blomsterbedene. Egenskaper som har gjort den veldig populær.Når du ankommer med båt, er du midt i sentrum med en gang. Det er kun med oss du kan ta båt til og fra Puerto Mogan. Antonio, en annen av lokalguidene våre, sier: "Hvis du kommer med buss, er ikke reisen bare mindre naturskjønn, du må også gå et lite stykke for å komme til havnen". Du får tid på egen hånd til å rusle rundt blant bodene som selger lokale produkter fra Kanariøyene, eller kanskje du bare vil sette deg på en av de mange kaféene og nyte synet av alle yachtene i havna. Foretrekker du stranda finnes det også en vakker sandstrand du kan slappe av på.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Poema del Mar Aquarium og Guayadeque
Utflukter og dagsturer

Poema del Mar Aquarium og Guayadeque

Denne turen fører deg til det beste av Gran Canaria, og du får oppleve alt fra havet til de sentrale fjellene og til og med grotter. Du kommer tett på over 300 havarter i Poema del Mar-akvariet, kjører gjennom den grønne Guayadequedalen og spiser lunsj på en restaurant som er hugget ut av en grotte. Vi avslutter med tid på egen hånd i den pittoreske byen Agüimes. Miguel, en av lokalguidene våre, sier: "Du får oppleve utrolig mye på en dag. Personlig syns jeg Guayadeque, som representerer en veldig viktig del av vår historie, er det mest interessante".Først får vi se en av Las Palmas' mest populære attraksjoner. Med panoramiske og buede vinduer og utallige utstillinger er Poema del Mar et sted der du kan fortape deg i en hypnotisk undervannsverden. Som hjem for hundrevis av havdyr kan du blant annet nyte synet av elektrisk ål, oksehaier og fisker som ligner Nemo på en prikk. "Barna er alltid glade i Poema del Mar", sier Miguel. Deretter kjører vi gjennom øyas frodigste hjørne til Gauadequedalen. Den er kjent for sine grottehus, som aboriginene bygde i lavabobler, og for sine svingete turstier. Her kan du gå unn i en av grottene som er gjort om til restaurant og nyte en tapaslunsj laget av lokale råvarer. Deretter går turen videre til Agüimes. Vi avslutter rundturen med tid på egen hånd i denne eventyrlige pastellfargede byen. Se den elegante kirken, stopp for å få en kaffe på en lokal kafé eller ta selfies ved byens mange statuer.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Gran Canarias høydepunkter inkludert en lokal lunsj
Utflukter og dagsturer

Gran Canarias høydepunkter inkludert en lokal lunsj

Denne rundturen på Gran Canaria tar deg med til alle godbitene på en dag. Du får oppleve landsbyene Tejeda og Teror, nyte en typisk kanarisk lunsj og besøk en aloe vera-plantasje. Det blir også mange fotostopp underveis. Pepe, en av lokalguidene våre, sier: "Vi kanariere har brukt aloe vera for helbredelse av brannskader siden uminnelige tider. Plantens blader produserer en kjølig gele som er full av vitaminer, aminosyrer, mineraler og enzymer. Det er fascinerende å finne ut om plantens fordeler på gården".Vi starter dagen med et stopp ved utsiktspunktet Degollada de la Yegua, der du kan nyte utsikten over det ville vesten-lignende dalen på dagtid og stjernen om kvelden. Deretter får turen til en økologisk aloe vera-plantasje. Her får du lære mer om plantens og dens helbredende egenskaper. Deretter venter et besøk i Teror, ansett som en av Spanias vakreste byer. Med sine hvitkalkede hus og palmetrær i skyggen av Roque Nublo og Roqeue Bentayga, er den et populært Instagram-motiv.Neste stopp er i Valleseco der vi får servert en tre-retters lunsj i en familieeid restaurant. Nyt tradisjonelle retter laget av lokale råvarer, som skylles ned med lokal vin mens vi nyter utsikten over ravinen nedenfor. Når magen er full, dedikerer vi ettermiddagen til den postkortvakre byen Teror. Den er kjent for sine pastellfargede kolonihus med trebalkonger. Byens midtpunkt er den vakre basilikaen Our Lady of the Pine.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

En smak av Gran Canaria – destilleribesøk og lunsj
Utflukter og dagsturer

En smak av Gran Canaria – destilleribesøk og lunsj

Hvis Kanariøyene hadde vært et måltid, ville Gran Canaria vært både hovedrett og dessert. Denne eksklusive turen gir deg en smak av øya og dens mat mens du nyter øyas naturlige skjønnhet. Bandamakrateret, Arucas og en tradisjonell gård står alle på menyen. Mari, en av lokalguidene våre, sier: "Dette er favorittutflukten min – det er pauser mellom kjøringen og hvert stopp er fantastisk. I tillegg får du smake på noen typiske kanariske spesialiteter i fantastiske omgivelser".Første stopp er ved det enorme vulkankrateret Bandama. Det er mer enn 200 meter dypt, eller tilsvarende en 60-etasjes bygning. Ta noen bilder her før vi drar videre til Arucas. Byens fargerike hjem og blomsterfylte parker overskygges av den vulkanske kirken St. John the Baptist. Vi tar turen innom byens historiske Arehucas-destilleri for en smaksprøve på den berømte eikefatlagrede romen, før vi setter kursen mot en familieeid restaurant og en tradisjonell kanarisk tapaslunsj laget av lokale råvarer. Dagens høydepunkt er den prisbelønte Finca La Laja, en tradisjonell kanarisk gård som ligger i en dyp, vegetasjonsrik kløft nær Agaete. I disse ville og robuste omgivelsene får du smake på lokale viner, ost, chorizo fra Teror, kanariske "rynkete" poteter, kake og gårdens varemerke – selvdyrket kaffe. Du får også lære hvordan du tilbereder "mojo"-saus.

Gratis kansellering
Språk:

de, fr, nl 

Vegueta rundtur – sightseeing & shoppingsenter
Aktiviteter

Vegueta rundtur – sightseeing & shoppingsenter

Kryss av to av de beste aktiviteten i Gran Canarias hovedstad, Las Palmas på denne heldagsturen. Med denne enkle transporten til hjertet av hovedstaden tar du en sightseeingtur gjennom gamlebyen Vegueta, før du får muligheten til å unne deg litt shopping på et kjøpesenter. Du blir hentet på hotellet og første stopp er Vegueta – Las Palmas historiske gamleby. Fylt med tradisjonelle pastellfargede bygninger og utsmykkede kirker, den kan oppleves som en spansk koloniby i Amerika og gatene er de eldste i byen. Etter litt tid på egen hånd til å utforske besøker vi de populære shoppingsenteret 7 Palmas. Besøk dine merke-favoritter, lokale butikker og suvenirboder. Hvis du blir sulten, finnes det også et stort utvalg av steder der du kan nyte en matbit. Unn deg noe godt og velg blant internasjonale retter fra en rekke restauranter, barer og hurtigmatkjeder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Nordlige Gran Canaria med besøk i botanisk hage
Utflukter og dagsturer

Nordlige Gran Canaria med besøk i botanisk hage

Nordlige Gran Canaria er et naturskjønt området. Denne turen tar deg med til steder som ofte blir oversett. Vi besøker Spanias største botaniske hage, en bananplantasje og en av de beste strendene på Kanariøyene. David, en av lokalguidene våre, sier: "Bananer er vår nasjonale frukt – de er et symbol på Kanariøyene. Utforskere som seilte til Amerika, ville ta med seg de grønne som kunne modne underveis. Og vi eksporterte så mange til Storbritannia at Canary Wharf i London fikk navnet sitt etter oss". Først ut er et dypdykk inn i denne kontinentlignende Kanariøyas rikdom av biologisk mangfold. Jardin Canario er den største botaniske hagen i Spania, og et besøk vil introdusere deg til over 2000 arter av planteliv, hvorav 500 er endemiske på øya. Det blir en omvisning på den store eiendommen og du får lære alt om initiativets bevaringsarbeid og miljøutdanningsprogram.Neste stopp er en bananplantasje der du får se 13 ulike bananplanter fra hele verden. Smak på økologisk frukt som avocado, appelsin eller mango som er nyplukket fra et av de 7000 trærne her.Dagen avsluttes ved Canteras-stranden, der du kan nyte solens stråler. Den er kåret til en av verdens beste urbane strender, og er den beste stranden for innbyggerne i øyas hovedstad, Las Palmas. Ta en spasertur langs strandpromenaden og se det iøynefallende Alfredo Kraus Auditorium, som ser ut som en krysning mellom en moské og et fyrtårn.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Gastronomisk reise på Gran Canaria med tapas, olivengård og saltpanner
Utflukter og dagsturer

Gastronomisk reise på Gran Canaria med tapas, olivengård og saltpanner

Hvil øynene på noen av Gran Canarias vakreste utsiktspunkt og landsbyer mens du spiser deg vei gjennom øya. Vi besøker saltfeltene i Tenefe, en olivengård og den vakre landsbyen Firgas. Teresa, en av lokalguidene våre, sier: "Vi kanariere er veldig stolte av gastronomien vår. Og på denne turen får du smake på noen av de rikeste smakene med lunsj i en restaurant som setter en moderne vri på tradisjonell kanarisk mat". Først ut er et besøk til saltfeltene Las Salinas de Tenefe. Helt siden 1700-tallet har det blitt produsert salt her. Noen av saltene, som "flor de sal", er høyt verdsatt av gourmander. Deretter går turen videre til olivengården Los Olivos, som også er et økologisk og kulturelt senter. Her får du et lite innblikk i tradisjonene for kanarisk olivenoljeproduksjon, og etter en omvisning blant lundene, som har mer enn 1000 trær, kan du smake på et utvalg av de prisvinnende oljene. Deretter drar vi til Agaete i nordvest for å spise lunsj på den familieeide restauranten Casa Romantica. Etter å ha smakt på tapas laget av kanariske råvarer, kan du ta en titt rundt i museet som er dedikert til øylivet i tidligere århundrer. Dagens siste stopp er Firgas, kjent for sitt gode kildevann og vakre kystutsikt. Spaser nedover den ikoniske Paseo de Canarias – en skrånende gangsti som er en blanding av brusende fontener, håndmalte fliser og 3D-relieffer av Kanariøyene. En attraksjon som virkelig setter Firgas på kartet.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Gran Canaria – privat rundtur med lunsj
Utflukter og dagsturer

Gran Canaria – privat rundtur med lunsj

Gran Canaria er kjent for å være et kontinent i miniatyr, og så snart du reiser innover på øya på denne private rundturen, vil du oppdage hvorfor. Vi kjører forbi stadig skiftende fjellandskap og spiser en lokal lunsj Bascamao. Vi besøker også Artenara og en liten tradisjonell vinkjeller. Esteban, en av lokalguidene våre, sier: "Det er høyde etter høyde på denne turen. Vi starter med lunsj i en grotterestaurant med utsikt og drar deretter til øyas høyest beliggende landsby. Landsbyen Artnara ligger 1200 meter over havet, omgitt av taggete topper." Vi kjører nordover via Mogándalen, på svingete veier gjennom kløfter og daler mot selve sentrum av øya. Utsikten underveis er Instagram-vennlig, så det blir et og annet stopp for å ta noen bilder. Vi får servert lunsj i en familieeid "grotterestaurant" i den avsidesliggende landsbyen Bascamao. Her nyter vi retter laget av lokale råvarer, med utsikt over det omkringliggende landskapet og havet. I tillegg bidrar du til lokalsamfunnet og økonomien med dette besøket.Deretter går turen videre til den høyest beliggende byen på øya, Artenara. Vi utforsker denne lille landsbyen som er bygget rundt en hvitkalket kirke til fots. Du kan også stikk hodet inn i det berømte grottemuseet. Turen går deretter videre til utsiktspunktet Presas, blant andre, for utsikt over alpine landskap og den nordlige kystlinjen. Vi avslutter dagen med et fotostop ved Bandamakrateret, og stopper underveis ved en familiedrevet vinkjeller for å smake på vin som er laget av druer som er dyrket i vulkansk jord.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, da, en, fi, +5  fr, nl, no, pl, sv

Privat rundtur med minibuss på Gran Canaria
Utflukter og dagsturer

Privat rundtur med minibuss på Gran Canaria

Denne private rundturen på Gran Canaria er fleksibel og lar deg utforske Gran Canaria slik du selv ønsker. I løpet av denne åtte-timers rundturen kjører sjåførguiden deg dit du vil på øya – du velger selg ruten og alle stoppestedene. David, en av loklaguidene våre, sier: "Du velger hvor du vil dra, men det er ett sted du ikke må gå glipp av, Tejeda. Det er en en pittoresk landsby i skyggen av den ikoniske Roque Nublo og nær furuskogene i Tamadaba naturreservat".Etter opphenting på hotellet, kan du utforske øyas ulike høydepunkter og attraksjoner. De mest populære er toppene ved Pico de las Nieves, de ørkenlignende sanddynene i Maspalomas, det vulkanske Bandamakrateret eller den ville vest-lignende dalen Degollada de las Yeguas. Du kan også utforske fredelige høylandsbyer som Teror og Tejeda eller den romproduserende byen Arucas. Eller kanskje du foretrekker et besøk i hovedstaden Las Palmas, en avslappet by som byr på alt fra strandstemning til kulturelle attraksjoner som det palassaktige hjemmet til Christopher Columbus. Turen gjennomføres med privat minibuss som har plass til opptil 8 personer, slik at du kan ta med venner og familie. Guiden din fungerer også som guide, slik at du får informasjon underveis om stedene du velger å besøke. Du kan også planlegge noen strandstopp, shoppingtid og lunsjstopp. Guiden din gir deg gjerne tips til steder der du kan nyte tradisjonell kanarisk mat.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Aqualand eller Palmitos Park – pakke
Gå ikke glipp av
Temaparker

Aqualand eller Palmitos Park – pakke

Aqualand og Palmitos Park er to av Gran Canarias største attraksjoner, og med denne billetten får du også transport til den parken du ønsker. Sus nedover de tvinnede vannskliene i Aqualand, eller tilbring dagen i en subtropisk oase der hundrevis av eksotiske fugler og dyr beveger seg rundt på bare en armlengdes avstand. Begge parkene byr på mye moro for hele familien med denne eksklusive pakken.Hvis du velger Aqualand, venter en dag med spenning og moro i en verden av vannopplevelser. Velg mellom mange attraksjoner i forskjellige former og størrelser. Her kan du kjenne blodet bruse i adrenalinpumpende sklier kombinert med avslapping, mens du ser på de små som nyter livet og plasker i sitt eget badeland.Eller du kan velge Palmitos Park med botaniske og zoologiske hager som tilbyr tusenvis av palmer og planter, hundrevis av eksotiske fugler og pattedyr, samt tusenvis av fisk og reptiler. Dette er virkelig en fantastisk opplevelse.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Gran Canaria

Gran Canaria har vakre strender, vulkanske daler og rolige, fredelige kolonibyer. Og med sitt velsmakende kjøkken og utvalg av severdigheter og aktiviteter som lokker mange besøkende, kan man trygt si at det ikke finnes noen mangel på morsomme ting å gjøre på Gran Canaria. Fra vannsporter og turstier til den historiske hovedstaden Las Palmas, her finnes det noe for både eventyrere, naturelskere og familier.

De seks beste aktivitetene på Gran Canaria

1. Utforsk sanddynene i Maspalomas

De vidstrakte sanddynene i Maspalomas er et must på Gran Canaria. De har et svært skjørt økosystem, derfor er sanddynene et beskyttet naturreservat og må utforskes med forsiktighet. Bli med på en guidet soloppgang- eller solnedgangstur til sanddynene i Maspalomas for en ekstra spesiell opplevelse.

2. Prøv ulike vannsporter

Gran Canarias milde klima gjør øya til det perfekte stedet for vannsporter. Du kan velge mellom seiling, windsurfing, bodyboarding, surfing og dykking. Hvis du foretrekker å gjøre noe roligere, finnes det mange avslappende vannaktiviteter å velge mellom, som båtturer med glassbunn og båtturer i solnedgangen.

3. Bli med på hval- og delfinsafari

Bestill en båttur for å se etter ville hvaler og delfiner på Gran Canaria, for en mulighet til å se et stort utvalg av marint liv. Øyas vann er hjem for hvalarter som finnes der hele året, og de som bare passerer når de migrerer, så du er nesten garantert å se dem uansett hvilken tid på året du blir med på båtturen. Du har mulighet til å se delfiner leke, hoppe og plaske rundt båten. Det går flere båtturer daglig fra Puerto Rico.

4. Bli kjent med hovedstaden Las Palmas

Øyas hovedstad er et fint sted å bo, eller bare besøke på en dagstur, takket være sitt livlige restaurant- og natteliv, fantastiske strender og historiske sentrum. Besøk den fargerike gamlebyen Vegueta, og opplev vakre brosteinsgater, monumenter og palasser. Hvis du besøker Las Palmas i februar, kan du være heldig å få oppleve karnevalsfeiringen som ligger på samme nivå som de i Rio og New Orleans.

5. Nyt utsikten fra Roque Nublo

Hvis du er ute etter en utmerket tursti trenger du ikke lete lenger enn Nublo Rural Park. Her finner du Roque Nublo – en gammel vulkansk stein – som er en av de største klippene i verden. Ta bilder fra 360-gradersutsikten fra toppen. Det tar cirka 10 minutter å nå Roque Nublo via en tursti som begynner ved La Goleta-parkeringen.

6. Prøv tradisjonell mat og drikke

Fordyp deg i Gran Canarias kulinariske scene og smak deg gjennom øyas mest populære retter med en matutflukt. Prøv lokale delikatesser som papas arrugadas con mojo, disse såkalte "rynkede" potetene blir kokt i ekstra salt vann og serveres med kryddersaus. Du kan også prøve Flor de Guía-ost – tistelblomster gir den dens unike smak – og nyfanget fisk. Vinelskere kan ta turen til de lokale vingårdene og bodegaene i nordøst for å lære seg om vinmarkenes urgamle prosesser og smake på noen av vinene deres.