Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
137 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Avslør Guanchenes mysterier sammen med en arkeolog
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Avslør Guanchenes mysterier sammen med en arkeolog

Avslør hemmelighetene til guanchene, Gran Canarias utdødde urbefolkning, sammen med en arkeolog på denne National Geographic-dagsturen. Turen begynner på La Fortaleza-museet, der du kan lære om forfedrenes kosthold og finne ut hva som ga næring til tidligere generasjoner. Du får også tilgang til arkivrommet, som er eksklusivt for National Geographic-reisende. Her finner du et par sjeldne mumier som forteller historier om livet og døden til øyas opprinnelige innbyggere. Deretter kan du nyte lokale delikatesser som olivenolje, brød, Tenefé-salt og bakverk laget av gofio-mel, mandler og fiken.Deretter utforsker du det arkeologiske området La Fortaleza, det mest komplette på hele Gran Canaria. Det er beskyttet ved lov og er viktig både på grunn av sin historiske betydning og beliggenhet. Se boliggrotter med malerier, kornmagasiner, steinhus, gravmonumenter, graveringer og øyas eldste helligdom. Få vite hvorfor guancherne kalte øya for "verdensaksen", stedet der himmel og jord møtes.Bli vitne til den eldgamle levemåten i La Fortaleza mens du oppdager tunnelen som går gjennom fjellet og gir panoramautsikt over La Fortaleza de Abajo. Denne vidstrakte bosetningen med utgravde hus ligger bare et steinkast unna.Tuen avsluttes med en naturskjønn kjøretur langs svingete veier til foten av kalderaen. Bussen kjører til Mirador Santa Lucia, der du kan nyte en typisk kanarisk lunsj med regionale retter og en imponerende utsikt. Mens du nyter de rike smakene, kan du nyte det omkringliggende landskapet og reflektere over historien du har oppdaget på denne reisen.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Gran Canarias sørlige sjarm, en fototur
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Gran Canarias sørlige sjarm, en fototur

Oppdag Gran Canarias sørlige del gjennom fotografering. Se skjulte hemmeligheter, storslått natur og tradisjonelle landsbyer med en lokal guide og en fotograf, begge utdannet av National Geographic.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Poema del Mar Aquarium og Guayadequedalen
Utflukter og dagsturer

Poema del Mar Aquarium og Guayadequedalen

Denne turen fører deg til det beste av Gran Canaria, og du får oppleve alt fra havet til de sentrale fjellene og til og med grotter. Du kommer tett på over 300 havarter i Poema del Mar-akvariet, kjører gjennom den grønne Guayadequedalen og spiser lunsj i en grotterestauran. Vi avslutter med tid på egen hånd i den pittoreske byen Agüimes. Miguel, en av lokalguidene våre, sier: "Du får oppleve utrolig mye på en dag. Personlig syns jeg Guayadeque, som representerer en veldig viktig del av vår historie, er det mest interessante".Først får vi se en av Las Palmas' mest populære attraksjoner. Med panoramiske og buede vinduer og utallige utstillinger er Poema del Mar et sted der du kan fortape deg i en hypnotisk undervannsverden. Som hjem for hundrevis av havdyr kan du blant annet nyte synet av elektrisk ål, oksehaier og fisker som ligner Nemo på en prikk. "Barna er alltid glade i Poema del Mar", sier Miguel. Deretter kjører vi gjennom øyas frodigste hjørne til Gauadequedalen. Den er kjent for sine grottehus, som aboriginene bygde i lavabobler, og for sine svingete turstier. Her kan du gå unn i en av grottene som er gjort om til restaurant og nyte en tapaslunsj laget av lokale råvarer. Deretter går turen videre til Agüimes. Vi avslutter rundturen med tid på egen hånd i denne eventyrlige pastellfargede byen som ligger høyt over den frodige Guayadequedalen. Se den elegante kirken, stopp for å få en kaffe på en lokal kafé eller ta selfier ved byens mange statuer.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

En smak av Gran Canaria – med destilleribesøk og lunsj
Utflukter og dagsturer

En smak av Gran Canaria – med destilleribesøk og lunsj

Hvis Kanariøyene hadde vært et måltid, ville Gran Canaria vært både hovedrett og dessert. Denne eksklusive turen gir deg en smak av øya og dens mat mens du nyter øyas naturlige skjønnhet. En romfabrikk, saltsletter, et besøk i byen Arucas og en typisk kanarisk bondegård står på programmet. Maria, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Dette er min favorittur – kjøringen er godt fordelt, og hvert stopp er verdt å besøke. I tillegg får du smake på typiske kanariske spesialiteter i fantastiske omgivelser."Første stopp er Salinas de Tenefé, der saltslettene er en viktig naturlig og kulturell enklave der det produseres havsalt slik det har blitt gjort i århundrer. Deretter går turen videre til Arucas. De fargerike husene og blomsterfylte parkene overskygges av den vulkaninnrammede Johannes Døperen-kirken. Vi tar også turen innom byens historiske Arehucas-destilleri for å smake på den berømte eikefatlagrede rommen. Etterpå besøker vi en familieeid restaurant og spiser en tradisjonell kanarisk lunsj laget av lokale råvarer.Men det beste gjenstår. Dagens høydepunkt er den prisbelønte Finca La Laja – en typisk kanarisk gård – som ligger i en dyp, vegetasjonsrik kløft i nærheten av Agaete. Her får du smake på lokale viner, ost, Teror-chorizo, kanariske "rynkepoteter", kaker og gårdens egen kaffe, som er gårdens varemerke. Du får også lære å tilberede krydrede "mojo"-sauser.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Gran Canarias høydepunkter inkludert en lokal lunsj
Utflukter og dagsturer

Gran Canarias høydepunkter inkludert en lokal lunsj

Denne rundturen på Gran Canaria tar deg med til alle godbitene på en dag. Du får oppleve landsbyene Tejeda og Teror, nyte en typisk kanarisk lunsj og besøk en aloe vera-plantasje. Det blir også mange fotostopp underveis. Pepe, en av lokalguidene våre, sier: "Vi kanariere har brukt aloe vera for helbredelse av brannskader siden uminnelige tider. Plantens blader produserer en kjølig gele som er full av vitaminer, aminosyrer, mineraler og enzymer. Det er fascinerende å finne ut om plantens fordeler på gården".Vi starter dagen med et stopp ved utsiktspunktet Degollada de la Yegua, der du kan nyte utsikten over det ville vesten-lignende dalen på dagtid og stjernen om kvelden. Deretter går turen til en økologisk aloe vera-plantasje. Her får du lære mer om planten og dens helbredende egenskaper. Deretter venter et besøk i Teror, ansett som en av Spanias vakreste byer. Med sine hvitkalkede hus og palmetrær i skyggen av Roque Nublo og Roqeue Bentayga, er den et populært Instagram-motiv.Neste stopp er i Valleseco der vi får servert en tre-retters lunsj i en familieeid restaurant. Nyt tradisjonelle retter laget av lokale råvarer, som skylles ned med lokal vin mens vi nyter utsikten over ravinen nedenfor. Når magen er full, dedikerer vi ettermiddagen til den postkortvakre byen Teror. Den er kjent for sine pastellfargede kolonihus med trebalkonger. Byens midtpunkt er den vakre basilikaen Our Lady of the Pine.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Dagstur til Puerto de Mogan med båt
Utflukter og dagsturer

Dagstur til Puerto de Mogan med båt

Mange mener at Puerto de Mogan er den vakreste byen på Gran Canaria, og når du har sett de små koselige husene er det vanskelig å argumentere imot. Med denne turen ankommer du Mogan med båt og etter en naturskjønn innseiling legger båten til kai midt i hjertet av havnen, slik at du slipper å gå så langt for å komme til sentrum. Maria, en av lokalguidene våre, sier: "Markedet i Mogan er en klassiker på Gran Canaria og kjent over hele øya. Å ankomme byen med båt gir deg sommerfugler i magen, slike som du får rett før en spesiell opplevelse".Båten seiler ut fra havnen i Puerto Rico og passer den steinete, vulkanske kystlinjen i sør før den ankommer Mogan. Byen er omkranset av dramatiske klipper ved munningen av en bratt dal på øyas sydvestkyst og kalles også "Lille Venezia" på grunn av sine vakre kanaler med broer, hvite hus med detaljer i blått og gult, smijernbalkonger og de mange blomsterbedene. Egenskaper som har gjort den veldig populær.Når du ankommer med båt, er du midt i sentrum med en gang. Det er kun med oss du kan ta båt til og fra Puerto Mogan. Antonio, en annen av lokalguidene våre, sier: "Hvis du kommer med buss, er ikke reisen bare mindre naturskjønn, du må også gå et lite stykke for å komme til havnen". Du får tid på egen hånd til å rusle rundt blant bodene som selger lokale produkter fra Kanariøyene, eller kanskje du bare vil sette deg på en av de mange kaféene og nyte synet av alle yachtene i havna. Foretrekker du stranda finnes det også en vakker sandstrand du kan slappe av på.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Guidet rundtur i Las Palmas med Vegueta og tid for shopping
Aktiviteter

Guidet rundtur i Las Palmas med Vegueta og tid for shopping

Kryss av to av de beste aktiviteten på Gran Canarias hovedstad, Las Palmas på denne heldagsturen. Med denne enkle transporten til hjertet av hovedstaden tar du en sightseeingtur gjennom gamlebyen Vegueta, før du får muligheten til å unne deg litt shopping på et kjøpesenter. Maria, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Veguetas gater er oppkalt etter figurer fra øyas historie, som Christopher Columbus, som stoppet her på vei til Amerika. Casa de Colón, Columbus' hus, i Vegueta er et museum dedikert til Christopher Columbus. Det er en utbredt oppfatning at han bodde i det samme huset."Las Palmas historiske gamleby er fylt med tradisjonelle pastellfargede bygninger og utsmykkede kirker, den kan oppleves som en spansk koloniby i Amerika og gatene er de eldste i byen. Vegueta er hjemsted for noen av de beste tradisjonelle kanariske retter, inkludert retter som papas arrugadas, rynkete poteter, og mojosaus. Maria sier: "Papas Arrugadas med mojo er essensen av Gran Canaria. Den krydrede mojo-sausen liver opp enhver rett og med kanariske poteter er det en perfekt match."Guiden gir deg oversikt over høydepunktene underveis og du vil få nok av tid til å utforske på egen hånd. Etter Vegueta besøker vi det populære shoppingsenteret 7 Palmas. Besøk dine merkefavoritter, lokale butikker og suvenirboder. Hvis du blir sulten, finnes det også et stort utvalg av steder der du kan nyte en matbit. Unn deg noe godt og velg blant internasjonale retter fra en rekke restauranter, barer og hurtigmatkjeder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Rundtur på Gran Canaria med Teror, Tejeda og lunsj i Fataga
Severdigheter og guidede turer

Rundtur på Gran Canaria med Teror, Tejeda og lunsj i Fataga

Landsbyer, utsiktspunkter og vulkanske steiner preger Gran Canarias taggete ryggrad. Denne turen snor seg gjennom noen av øyas mest dramatiske landskap, og vi stopper underveis for å besøke perler som Teror, Tejeda og Fataga. David, en av lokalguidene våre, sier: "Legenden om Jomfru Marias tilsynekomst i Teror fascinerer meg fortsatt. Det var i 1481, midt i den kastiljanske erobringen av Gran Canaria, og det bidro til å endre øyas skjebne."Eventyret begynner i Teror. Å spasere forbi byhusene med balkonger på Calle Real de la Plaza mot den fjellrammede basilikaen Our Lady of the Pine er en av de flotteste opplevelsene på Gran Canaria. En naturskjønn fjelltur unna ligger Tejeda, som er litt av en severdighet i seg selv – hvitkalkede hus med røde tak ligger strødd utover i en dalside. David legger til: "Hver gang det er en liste over Spanias vakreste landsbyer, er Tejeda nær toppen. Omgivelsene er uslåelig." Det er også et pitstop ved utsiktspunktet Las Tirajanas for å beundre en enorm vulkansk kaldera, mens vi tar turen til Fataga for å spise. En lunsj laget av lokale råvarer vil bli servert i en familieeid restaurant. Etter en liten tur gjennom byen, besøker vi en nærliggende aloe vera-plantasje for å finne ut av dens medisinske egenskaper. Generasjoner av øyboere har brukt ekstrakter fra planten mot hudforbrenninger.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nordlige Gran Canaria med besøk i botanisk hage
Utflukter og dagsturer

Nordlige Gran Canaria med besøk i botanisk hage

Nordlige Gran Canaria er et naturskjønt området. Denne turen tar deg med til steder som ofte blir oversett. Vi besøker Spanias største botaniske hage, en bananplantasje og en av de beste strendene på Kanariøyene. David, en av lokalguidene våre, sier: "Bananer er vår nasjonale frukt – de er et symbol på Kanariøyene. Utforskere som seilte til Amerika, ville ta med seg de grønne som kunne modne underveis. Og vi eksporterte så mange til Storbritannia at Canary Wharf i London fikk navnet sitt etter oss". Først ut er et dypdykk inn i denne kontinentlignende Kanariøyas rikdom av biologisk mangfold. Jardin Canario er den største botaniske hagen i Spania, og et besøk vil introdusere deg til over 2000 arter av planteliv, hvorav 500 er endemiske på øya. Det blir en omvisning på den store eiendommen og du får lære alt om initiativets bevaringsarbeid og miljøutdanningsprogram.Neste stopp er en bananplantasje der du får se 13 ulike bananplanter fra hele verden. Smak på økologisk frukt som avocado, appelsin eller mango som er nyplukket fra et av de 7000 trærne her.Det blir et kort stopp ved Mercado de Puerto før dagen avsluttes ved Canteras-stranden, der du kan nyte solens stråler. Den er kåret til en av verdens beste urbane strender, og er den beste stranden for innbyggerne i øyas hovedstad, Las Palmas. Ta en spasertur langs strandpromenaden og se det iøynefallende Alfredo Kraus Auditorium, som ser ut som en krysning mellom en moské og et fyrtårn.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Fottur på Roque Nublo med tapas i landsbyen Fataga
Aktiviteter

Fottur på Roque Nublo med tapas i landsbyen Fataga

Denne turen gir en flott mulighet til å utforske noen av Gran Canarias mest fascinerende naturskatter og landskap. Guiden følger deg til utsiktspunktet Degollada de la Yegua og deretter på et nærbesøk til den ruvende Roque Nublo. Ana Isabel, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Roque Nublo er en vulkansk fjellformasjon som rager 1813 meter over havet. Navnet betyr "overskyet stein" fordi den ofte er innhyllet i tåke og skyer. Det slående utseendet og panoramautsikten gjør den svært tiltrekkende."Først drar vi mot sentrum av øya, og nyter det fascinerende landskapet i Degollada de la Yegua, hvor det blir et stopper for en fotomulighet. Denne fjellovergangen ligger på rundt 1000 meter og har utsikt over en 15 km lang canyon med glatte sider og skarpe, nesten vertikale fjellvegger. Deretter fortsetter vi til turens høydepunkt, Roque Nublo. Denne mektige monolitten rager over 70 meter rett opp og er dannet av den eldgamle vulkanske aktiviteten som produserte selve øya.På Roque Nublo har du ledig tid til å bli med på en enkel fottur for å se nærmere på fjellet og nyte den 360-graders utsikten fra et av de høyeste punktene på øya. Etter turen er det på tide å slappe av og fylle på med noen smakfulle kanariske spesialiteter i Fataga, en hvitkalket landsby med tradisjonelle hus og en kirke. Du kan rusle rundt og utforske dens bougainvillea-kledde og plantefylte smug før vi drar tilbake.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Summit solnedgangstur på Gran Canaria
Utflukter og dagsturer

Summit solnedgangstur på Gran Canaria

På denne eksklusive utflukten i solnedgangen skåler vi til Gran Canarias spektakulære landskap mens solen går ned i horisonten. Vi kjører inn mot midten av øya, gjennom rustikke landsbyer og opp til den høyeste toppen for å se solnedgangen. Vi forlater de blinkende neonlysene på feriestedet ditt for å nyte Gran Canarias naturlige natteliv – en fantastisk solnedgang. I en komfortabel 8-seters minivan, setter vi kursen for Mirador de las Moscas og Fataga, der fjelltoppene er synlige i horisonten. Når vi har funnet det perfekte stedet på Pico de las Nieves, er det på tide å åpne en flaske sprudlende og skåle for kvelden.Se den karakteristiske formen til Roque Nublo forvandle seg til en silhuett før vi drar til en restaurant for å nyte et kanarisk måltid. Du får smake på lokale tapasretter før vi returnerer til hotellet via La Caldera de los Marteles.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Sanddynene i Maspalomas og landsbyen Puerto de Mogan
Severdigheter og guidede turer

Sanddynene i Maspalomas og landsbyen Puerto de Mogan

Gran Canarias sørkyst er hjemsted for en av øyas mest dyrebare naturattraksjoner. Du får oppleve sanddynene i Maspalomas og den sjarmerende landsbyen Puerto de Mogan. Juana, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Det ryktes at sanddynene i Maspalomas er dannet av sand som er blåst over fra Sahara. Men faktisk har kombinasjonen av et vikende hav i siste istid og mye vind skapt de enorme sanddynene. Vinden flytter dem fortsatt rundt 3 meter per år."Turen starter med et besøk til Maspalomas sanddyner. Du får tid til å nyte den enorme vidden av disse naturlige sandbankene fra utsiktspunktet og ta noen flotte bilder. Deretter passerer vi Puerto Rico og nyter panoramautsikten fra ruten før vi ankommer vakre Puerto de Mogan, populært kjent som "Lille Venezia på Gran Canaria". Juana forklarer: "Byen har fått kallenavnet sitt på grunn av kanalene, broene og de fargerike husene som ligner den flytende italienske byen. Den ble bygget rundt en naturlig havn som en gang ble brukt som fiskehavn."I Puerto de Mogan kan du rusle rundt og nyte de blomsterfylte gatene som er flankert med hus i blått og gult med smijernsbalkonger. Det er den perfekte introduksjonen til historien, kulturen og den avslappede feriestemningen til denne kystlandsbyen. Når du har sett deg rundt, kan du slappe av på stranden, nyte noe å drikke på en av barene ved havnen med utsikt over båtene eller ta en titt i gavebutikkene.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Introduksjon til Gran Canaria

Gran Canaria har vakre strender, vulkanske daler og rolige, fredelige kolonibyer. Og med sitt velsmakende kjøkken og utvalg av severdigheter og aktiviteter som lokker mange besøkende, kan man trygt si at det ikke finnes noen mangel på morsomme ting å gjøre på Gran Canaria. Fra vannsporter og turstier til den historiske hovedstaden Las Palmas, her finnes det noe for både eventyrere, naturelskere og familier.

De seks beste aktivitetene på Gran Canaria

1. Utforsk sanddynene i Maspalomas

De vidstrakte sanddynene i Maspalomas er et must på Gran Canaria. De har et svært skjørt økosystem, derfor er sanddynene et beskyttet naturreservat og må utforskes med forsiktighet. Bli med på en guidet soloppgang- eller solnedgangstur til sanddynene i Maspalomas for en ekstra spesiell opplevelse.

2. Prøv ulike vannsporter

Gran Canarias milde klima gjør øya til det perfekte stedet for vannsporter. Du kan velge mellom seiling, windsurfing, bodyboarding, surfing og dykking. Hvis du foretrekker å gjøre noe roligere, finnes det mange avslappende vannaktiviteter å velge mellom, som båtturer med glassbunn og båtturer i solnedgangen.

3. Bli med på hval- og delfinsafari

Bestill en båttur for å se etter ville hvaler og delfiner på Gran Canaria, for en mulighet til å se et stort utvalg av marint liv. Øyas vann er hjem for hvalarter som finnes der hele året, og de som bare passerer når de migrerer, så du er nesten garantert å se dem uansett hvilken tid på året du blir med på båtturen. Du har mulighet til å se delfiner leke, hoppe og plaske rundt båten. Det går flere båtturer daglig fra Puerto Rico.

4. Bli kjent med hovedstaden Las Palmas

Øyas hovedstad er et fint sted å bo, eller bare besøke på en dagstur, takket være sitt livlige restaurant- og natteliv, fantastiske strender og historiske sentrum. Besøk den fargerike gamlebyen Vegueta, og opplev vakre brosteinsgater, monumenter og palasser. Hvis du besøker Las Palmas i februar, kan du være heldig å få oppleve karnevalsfeiringen som ligger på samme nivå som de i Rio og New Orleans.

5. Nyt utsikten fra Roque Nublo

Hvis du er ute etter en utmerket tursti trenger du ikke lete lenger enn Nublo Rural Park. Her finner du Roque Nublo – en gammel vulkansk stein – som er en av de største klippene i verden. Ta bilder fra 360-gradersutsikten fra toppen. Det tar cirka 10 minutter å nå Roque Nublo via en tursti som begynner ved La Goleta-parkeringen.

6. Prøv tradisjonell mat og drikke

Fordyp deg i Gran Canarias kulinariske scene og smak deg gjennom øyas mest populære retter med en matutflukt. Prøv lokale delikatesser som papas arrugadas con mojo, disse såkalte "rynkede" potetene blir kokt i ekstra salt vann og serveres med kryddersaus. Du kan også prøve Flor de Guía-ost – tistelblomster gir den dens unike smak – og nyfanget fisk. Vinelskere kan ta turen til de lokale vingårdene og bodegaene i nordøst for å lære seg om vinmarkenes urgamle prosesser og smake på noen av vinene deres.