Handlevogn
30 Aktiviteter
Sort by:
Borgen i Alanya, grottebesøk med lunsj og båttur – sommertur
Utflukter og dagsturer

Borgen i Alanya, grottebesøk med lunsj og båttur – sommertur

Det er ikke bare flotte strender og asurblått hav som gjør Alanya så spesiell. Byen er full av historiske monumenter og naturskjønne steder. Du besøker Alanya-borgen til fots og med båt, fordyper deg i dypet av Dim-grotten og spiser lunsj ved elvebredden til Dim-elven. Ahmet, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Hver region i Tyrkia har sine egne tradisjoner, men i Alanya har vi en som er spesiell – og den gir en flott suvenir. Vi tørker squashsskallene og skjærer dem ut til unike håndmalte lamper og lampeskjermer."Vi begynner med å reise tilbake i tid ved borgen i Alanya. Bygget på 1200-tallet, tilbyr den massive forsvarsmurer, panoramautsikt over sjø og land med sin flotte beliggenhet på toppen av fjellet. Her får vi høre mer om lokale skikker og vi får se et gresskar som blir forvandlet til en lykt på kultursenteret. Deretter fortsetter vi til bredden av elven Dim for en pikniklunsj. Ahmet sier: "The Dim er et populært reisemål for familieutflukter om sommeren, siden vannet alltid er kaldt – perfekt for padling på en varm dag".Etter lunsj kan du gå dypt inn i Dim-grotten, der du er omgitt av eldgamle stalaktitter og stalagmitter. Vi avslutter turen med en båttur langs kysten for å få et nytt perspektiv på Alanyas klippeborg. Klippen der borgen ligger er omgitt av vann på tre sider og er et facinerende syn.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet
Severdigheter og guidede turer

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet

Den flere hundre år gamle byen Side har knapt forandret seg siden dens dager som et favorittsted for de legendariske elskerne Antony og Kleopatra. Oppdag en del av det sørlige Tyrkias best bevarte hemmeligheter med denne lille gruppeturen. Du får ta bilder av Apollo-tempelet, oppdage det enorme romerske teateret og utforske det moderne Side også. Som Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Du blir med på en reise gjennom historien. På vei til Apollontempelet er det glasskorridorer over gamle romerske gater."Sides beliggenhet på en kompakt liten odde er så romantisk som den kan bli. Vår kunnskapsrike lokalguide vil fortelle deg den lange historien til denne en gang så travle romerske havnen. Du får se markedsplassen der slaver ble handlet, det bysantinske sykehuset og Vespasian-porten. Det eldgamle teateret, som fortsatt er i bruk i dag, er et syn – det hadde plass til opptil 20 000 tilskuere. Mens det tidligere badehuset i dag er et museum med en liten, men imponerende samling av gjenstander gravd ut her.Men et av de mest fotograferte stedene er Apollontempelet. Legenden sier at denne helligdommen ved havet fra det andre århundre var en gave fra Antony til Kleopatra. Og rett ved siden av ligger Athenatempelet – sjekk ut veggpanelene med Medusa-hoder. Når du har utforsket ruinene, blir det ledig tid i byen til å kjøpe en varm kebab på en av gaterestaurantene, eller gjøre kupp i bakgatenes basarer. Fordelen med denne lille gruppeturen er at du kan følge guiden og unngå urbane områder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Båttur på Green Canyon med lunsj og besøk i Orange Grove
Utflukter og dagsturer

Båttur på Green Canyon med lunsj og besøk i Orange Grove

Hovedattraksjonene på denne heldagsutflukten er appelsinhager, shopping og en vakker, vill kløft. Vi plukker appelsiner fra trærne, nyter en båttur i kløften og tar en svømmetur ved Oymapinar Dam Lake. Narin, en av våre dyktige lokalguider, forteller: "Oymapinar Dam Lake er et av de største vannmagasinene i Tyrkia og dekker et område på ca. 19 kvadratkilometer. Innsjøen får vann fra elven Manavgat, som renner sørover fra Taurusfjellene og til slutt munner ut i Middelhavet ved Side."Morgenen starter med et raskt besøk i en frukthage for å få litt ferskpresset appelsinjuice. Plukk frukten fra appelsinlundene og drikk juicen litt senere. Etterpå er det tid for shopping på Dickman Textile Centre. Hvis du liker mote, har du flaks, for her kan du shoppe klær og tilbehør uten stress og mas fra pågående selgere. Deretter setter vi kursen mot en restaurant ved elvebredden for å nyte en nylaget lunsj med lokale råvarer. Etter lunsj går vi om bord i en båt og gjør oss klare for et cruise nedover elvekløften. Spektakulære, forrevne fjellformasjoner tårner seg opp rundt deg, og elven i turkise og grønne nyanser slynger seg i det fjerne. Dette er et stille stykke tyrkisk naturskjønnhet, og fargen på vannet er fortryllende. Vi seiler gjennom kløften og beundrer utsikten før båten senker farten og du kan svømme i disse ville omgivelsene når båten når Oymapinar-sjøen.

Gratis kansellering
Språk:

en, pl 

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon
Aktiviteter

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon

Dette er utemmede Anatolia på sitt reneste og råeste. Vi drar dypt inn på landsbygda til Ahmetler Canyon, lokalt kjent som Alladins Canyon, for et actionfylt eventyr med svømming og fotturer i hjertet av Taurusfjellene. Det er en familievennlig rute med ulike nivåer for ulike aldersgrupper. Çinar, en av lokalguidene våre, sier, "Moder Jord skapte et naturlig badeland i denne dalen – en akvatisk klatrehage, der du til og med får se Aladdins lampe. Det er en spennende opplevelse".Beliggende langs elven Karpuzcay, er Ahmetler Canyon et mystisk sted der surrealistisk skulpturerte klipper tårner seg opp over deg og krystallklare kilder springer ut fra ingensteds. De naturlige bassengene inviterer deg til å svømme og oppdage klippeformasjoner som er dannet etter millioner av år med erosjon. Vi starter turen med å gå dypt inn i dette eventyrlandskapet sammen med guiden. Dette er ruter som passer for barn fra 7 år og oppover, så hele familien får en flott familiedag ute. Vi klatrer, dykker, svømmer, hopper og opplever kløften på en helt ny måte. Etter eventyret er det på tide å slappe av med en tyrkisk "mangal" lunsj laget av lokale råvarer fra grillen. Når dagen er over får du se en video fra dagen, og barna mottar et diplom som et bevis på sine prestasjoner. En uslåelig måte å oppleve naturen i nærheten av Antalya.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Sommertur til Pamukkale og Hierapolis med Saldasjøen
Utflukter og dagsturer

Sommertur til Pamukkale og Hierapolis med Saldasjøen

Denne sommerutflukten tar deg med til Pamukkale, som betyr bomullsslott på tyrkisk, og du skjønner hvorfor så snart du ser det magiske landskapet. Vi drar langt ut på den anatoliske landsbygda, der vi også besøker byen Hierapolis, Saldasjøen og Kleopatras basseng. Muzaffer, en av lokalguidene våre, sier: "Legenden sier at Kleopatras basseng var hemmeligheten bak hennes skjønnhet. Jeg vet ikke om det er sant, men det er et inspirerende sted for en dukkert. Kollapsede søyler og marmorrioner som dateres tilbake til Kleopatras tid er nedsenket i det termiske vannet. De falt her under jordskjelvet på 700-tallet."Vi forlater Antalya tidlig på morgenen og kommer til Saldasjøen etter et par timers kjøring i vakkert landskap. Området sammenlignes med Maldivene på grunn av sine lange hvite strender og turkise vann. På dette vakre stedet blir det tid til å ta litt bilder. Turen går videre til Pamukkale, der vi spiser lunsj. Etterpå kan du ta en titt på de kritthvite kalksteinsterrassene – de ser ut som iskalde dryppsteiner som drypper ned fra bassenger med himmelblått vann.Over disse bassengene ligger ruinene av den antikke byen Hierapolis som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gå gjennom den bysantinske porten og beundre ruinene mens du spaserer mot det enorme teateret. Det er episk. Senere er det mulig å kjøle seg ned med en svømmetur blant rester av gamle byggverk og søyler fra antikken i Kleopatras basseng. På veien tilbake til Antalya stopper vi og spiser middag på en restaurant med flott beliggenhet i skogen.For hver utflukt vi selger gis det en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Gületcruise fra Side med lunsj – kun for voksne
Utflukter og dagsturer

Gületcruise fra Side med lunsj – kun for voksne

Denne avslappende båtturen gir deg den optimale luksuriøse feriefølelsen. Cruiset er kun for voksne, og vi seiler ut fra Side for å nyte en dag med sol, hav og avslapping. I tillegg er det åpen bar med lokale drikkevarer, lunsj og mange mulighet til å ta en forfriskende svømmetur i havet. Haluk, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Gületskutene ble opprinnelig brukt til fiske og svampsanking i Middelhavet. Fra 1970-tallet og utover ble disse treskonnertene en populær måte å frakte feriegjester rundt i buktene ved Egeerhavet."Sett deg ned for å se kystlinjen utfolde seg mens vi seiler ut av Sides havn – med bris i håret, glitrende hav og en bar om bord, er det lett å slappe av. Vi cruiser langs middelhavskysten og inn på Manavgat-elven. Nyt hver centimeter av Sides fotogene omgivelser mens skipperen seiler og mannskapet sørger for at du har det bra. Med god plass og solsenger til alle, kan du slappe av på dekk mens vi finner det perfekte stedet å kaste anker for et bad.Mellom bading og soling kan du nyte en drink eller to fra den åpne baren – øl, vin, vann og brus er inkludert. Kaffe og kake serveres av mannskapet. Du får også servert nylaget lunsj med dessert, etterfulgt av mer tid til bading, soling eller slumring i skyggen – på dette gületcruiset er valget ditt.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Offroad-kveldstur i Alanya med taubane og tyrkisk middag
Aktiviteter

Offroad-kveldstur i Alanya med taubane og tyrkisk middag

Vil du oppleve den tyrkiske livsstilen, må du bli med på denne flotte kveldsturen som gir deg det beste av Alanya. En taubanetur til borgen over Alanya for å nyte solnedgangen, en middag med lokale retter og litt offroad-kjøring står på programmet. Elif, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Utsikten fra taubanen åpner seg over de røde tegltakene og svingete gatene i gamlebyen og utover. Se etter det røde tårnet fra 1200-tallet, som ble bygget som en utsiktspost i havnen."Vi starter med en taubanetur til borgen over Alanya. På toppen går vi rundt og nyter naturen og omgivelsene fra utsiktspunktet 250 meter over havet. Etter å ha sett solnedgangen kjører vi ned til gourmetrestauranten Meazza som ligger ved havnen i Alanya. Vi ser kokkene jobbe mens de tilbereder kuymak, en velsmakende rett med maismel og smeltet ost fra Svartehavskysten, vanligvis laget med lokal laz- eller tulumost.Kokkene demonstrerer også hvordan man lager irmik, en søt og kremet dessert ofte smaksatt med appelsinblomstvann, rosevann eller vanilje. Elif sier: "Duften av semulegryn tilberedt i smeltet smør tar meg rett tilbake til barndommen min, da moren min pleide å lage irmik til spesielle anledninger." Etter middagen kjører vi offroad, på vei til Alanya View Terrace over byen for et glass vin. Drikk til utsikten av byens lys som skimrer nedenfor – en flott måte å avslutte en fantastisk kveld på.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Privat byrundtur i Sagalassos
Utflukter og dagsturer

Privat byrundtur i Sagalassos

Beliggende i en avsidesliggende region i sørvestre Tyrkia, har Saglassos isolerte beliggenhet bidratt til å bevare den som en skjult perle. Det var en viktig by for både Alexander den store og antikkens Roma. Oppdag dette utrolig godt bevarte arkeologiske stedet og få en ekstra bonus i form av et fotostopp ved innsjøen Karacaören og et besøk på museet i Burdur. Vi reiser nordover gjennom den tyrkiske landsbygda på denne private rundturen, og starter på det som er et av verdens største arkeologiske steder. Men først venter et stopp for å beundre den Instagram-vennlige innsjøen Kracaören – en kjent tyrkisk skjønnhet. Ved ankomst til Sagalassos venter en omvisning i de imponerende fjelltoppruinene. Omgitt av falleferdige søyler, villaer, templer og store severdigheter som byens sentrum og det hellenistiske teater, er det som å gå gjennom sidene i en historiebok. Etter lunsj avslører en rundtur til fots i nærliggende Burdur og et besøk på bymuseet enda mer om regionens fortid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Hammam & tyrkisk bad
Aktiviteter

Hammam & tyrkisk bad

Vil du få det perfekte underlaget for en fin brunfarge samtidig som du prøver noe nytt? Da er hammam eller tyrkisk bad definitivt noe for deg. Hammam har eksistert i Tyrkia siden antikken, og det er slik lokalbefolkningen slapper av og tar vare på seg selv. Du får også en skikkelig skrubbing av huden, noe som gjør at du får en finere farge etterpå.Vi tar deg med til et av de beste lokale tyrkiske badene. Her bytter du til badetøy og tuller deg inn i et håndkle. Deretter går du til selve badet – et fuktig, marmorbelagt rom med en "gobectasi" (oppvarmet steinplate) i midten. Her slapper du av mens varmen mykner huden din og åpner porene dine slik at du svetter ut toksiner.Deretter ligger du på steinplaten hvor du blir behandlet med en kroppsskrubb etterfulgt av en topp til tå massasje med myke såpevannbobler. Deretter får du en all-over oljemassasje som etterlater huden glødene og deg mer avslappet enn noen gang. Dette er en fin måte å starte ferien på.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Shopping i Manavgat & elvebåtcruise med fossefall
Utflukter og dagsturer

Shopping i Manavgat & elvebåtcruise med fossefall

Sightseeing og et avslappende elvecruise, denne heldagsutflukten til Manavgat og de vakre omgivelsene har noe som passer for alle. Besøk Manavgatfossen og kos deg på et elvecruise.Vi begynner ved Manavgats fossefall ved elven Manavgat. Det er kjent som "De små fossene" med strie vannmasser som styrter utfor fjellveggen og ned i et boblende, skummende ferskvannsbasseng. Deretter kan du gjøre et røverkjøp i en outlet-butikk med flere merker, før vi drar innover i landet til Manavgats friluftsbasar for mer shopping.Deretter går vi om bord i en elvebåt og nyter et cruise langs Manavgatelven. Len deg tilbake og slapp av i solen mens båten glir langs elvebredden og sandstrender. Etter lunsj om bord, fortøyes båten ved en strand der du kan ta et oppfriskende bad i elven eller havet før vi setter kursen tilbake.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Alanya Blue Cruise
Utflukter og dagsturer

Alanya Blue Cruise

En båttur som byr på det beste fra to verdener, både avslapping og partystemning. Dette cruiset langs Alanyakysten er den perfekte utflukten hvis du vil ha en pause fra stranden. Om bord blir det dans til favorittsangene dine.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Antalya akvarium med transport
Utflukter og dagsturer

Antalya akvarium med transport

Antalya akvarium er en prisbelønnet attraksjon, og det er lett å forstå hvorfor. Det har et fantastisk utvalg av arter, i tillegg til den lengste akvarietunnelen i verden. Dessuten finner du Snow World og Fear Trophy – en temautstilling som inneholder noen av verdens farligste skapninger.Akvariet er designet av en kjent italiensk billedhugger og er et kunstverk i seg selv. Han ble inspirert av korallrev, og hovedtanken har til og med et fly i naturlig størrelse, et skipsvrak og en ubåt. Hver installasjon er full av dusinvis av arter av tropiske fisker og haier fra hele verden. Det er også en spesiell tank for maneter.For en liten ekstra kostnad – og hvis du er modig nok – kan du se Fear Trophy, en skummel utstilling som viser frem verdens dødeligste slanger, edderkopper og mer. Eller du kan utforske Snow World – et vinterland med igloer, julenissens grotte og kafeer. Du kan til og med ha en snøballkamp og lage snømenn.

Gratis kansellering
Elektronisk Billett

Introduksjon til Alanya

Forhistoriske Seljuk-ruiner, mystiske grotter og gylne sandstrender er bare noen av Alanyas største trekkplaster. Denne eldgamle byen er strategisk plassert på en liten halvøy på Tyrkias Middelhavskyst, like nedenfor Taurusfjellene. En gang i tiden var den en høyborg for det romerske, bysantinske og osmanske riket. I dag er Alanya en feriefavoritt ved havet som byr på mange flotte opplevelser. Byen har mer enn 300 soldager i året og lokker millioner av besøkende hvert år fra hele verden. Med en unik blanding av avkobling, kulturarv og eventyr, er Alanya en av juvelene på den tyrkiske rivieraen.

De 6 beste aktivitetene i Alanya:

1. Nyt den tyrkiske solen på Kleopatrastranden

Med lange strekninger med gyllen sand og krystallklart vann er det ikke rart at Kleopatrastranden regnes for å være en av Tyrkias beste strender. Legenden sier at det til og med var dronning Kleopatras favoritt. Lokalbefolkningen hevder at den tidligere egyptiske dronningen var opptatt av å svømme i bukten sin og pleide å stoppe der under sine reiser i Middelhavet. Den dag i dag har stranden fortsatt sin sjarm og tilbyr mange ulike vannsporter. Uansett om du er ute etter å jobbe med brunfargen eller du er mer opptatt av å holde deg i aktivitet, har Kleopatrastranden noe for deg.

2. Utforsk det historisk Alanyaslottet og Det røde tårnet

Alanyas middelalderslott fra 1200-tallet ligger på toppen av en 250-meter høy klippe med utsikt over Middelhavet. Festningsmurene reiser seg majestetisk fra havet og strekker seg imponerende 6 km, noe som gjør den til en av byens severdigheter. Rett under slottet, ved den gamle havnen, står byens symbol – Det røde tårnet. Dette fem etasjers høye forsvarstårnet ble bygget i 1226 for å beskytte havnen og slottet mot angrep fra sjøen. Hvis du er interessert i historie, finnes det et friluftsmuseum som forteller historien om dets opprinnelse og bruksområder. I dag er tårnet et populært fotostopp, takket være den spektakulære panoramautsikten som tilbys fra toppen. Det er fem etasjer høyt, men det er absolutt verdt å ta turen opp.

3. Oppdag de helbredende Damlatasgrottene

Det er vanskelig å tro at en av Alanyas største attraksjoner ble funnet ved et uhell. Tilbake i 1948 søkte gruvearbeidere etter byggemateriale da de kom over disse grottene. Damlatasgrottene, som ligger på vestkysten av halvøya, har blitt formet av erosjon gjennom tusenvis av år og har spektakulære stalaktitter som henger ned. I tillegg til sin fengslende skjønnhet er grottene også kjente for sine helbredende evner. Med stabile temperaturer og fuktighetsnivåer året rundt tror mange at grottene kan kurere astma.

4. Skjem deg bort på et tradisjonelt tyrkisk bad

Å besøke et tyrkisk bad, lokalt kjent som hammam, er et nasjonalt tidsfordriv. Etter å ha vært i Tyrkia siden antikken, er det et spesielt ritual som anses å være en måte å rense ikke bare kroppen, men også sjelen. Ulike hammampakker er tilgjengelige, men den mest tradisjonelle inkluderer oppvarming i badstue før du nyter en dyprens og såpemassasje mens du ligger på en oppvarmet marmorbenk. Dette etterfølges av en klassisk oljemassasje – en opplevelse som du absolutt ikke må gå glipp av.

5. Besøk Antalya Aquarium

Hvis du vil ta en pause fra solen, men ikke vil dra for langt fra vannet, er en dagsutflukt til et av verdens største akvariekomplekser et must. I tillegg til 40 ulike tematiske akvarier, en haihall, en ubåtgrotte og et ismuseum, har Antalya Aquarium også den største akvarietunnelen i verden. Med en lengde på 31 meter og en høyde på 3 meter får du en visuell ekstravaganse når du oppdager akvariets undervannsunderverk.

6. Prøv ulike vannaktiviteter

Alanyas klare vann og aktive undervannsøkosystem gjør den til det perfekte stedet for vannsport. Du kan prøve paraseiling, vannskuter, dykking og kajakkpadling, bare for å nevne noen. Hvis du vil oppleve havdyr, kan du snorkle i et tropisk rev eller svømme med rokker i Sealanya delfinpark. Og hvis svømming med delfiner står på ønskelisten, har du den perfekte muligheten til å oppleve det her.