Handlevogn
Alanya
Alanya

Tyrkia

Ting å gjøre i Alanya

Opplevelser i Alanya

Filter by:

Prijs (per volwassene)

NOK
NOK

Hoteltransfer

Categorieën

Ticketopties

Borgen i Alanya og grottebesøk – sommer
Utflukter og dagsturer

Borgen i Alanya og grottebesøk – sommer

Det er ikke bare flotte strender og asurblått hav som gjør Alanya så spesiell. Byen er full av historiske monumenter og naturskjønne steder. Du besøker Alanya-borgen til fots og med båt, fordyper deg i dypet av Dim-grotten og spiser lunsj ved elvebredden til Dim-elven.Vi begynner med å reise tilbake i tid ved borgen i Alanya. Bygget på 1200-tallet, tilbyr den massive forsvarsmurer, panoramautsikt over sjø og land med sin flotte beliggenhet på toppen av fjellet. Her får vi høre mer om lokale skikker og vi får se et gresskar som blir forvandlet til en lykt på kultursenteret. Deretter fortsetter vi til bredden av elven Dim for en pikniklunsj.Du kan gå dypt inn i grotten Dim Cave, der du er omgitt av eldgamle stalaktitter og stalagmitter, og sval fuktig luft. Vi drar så tilbake til Alanya sentrum, der vi avslutter med en båttur langs kysten for å se den mektige borgen fra en annen vinkel.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen
Utflukter og dagsturer

Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen

Denne sommerutflukten tar deg med til Pamukkale, som betyr bomullsslott på tyrkisk, og du skjønner hvorfor så snart du ser det magiske landskapet. Vi drar langt ut på den anatoliske landsbygda, der vi også besøker byen Hierapolis, Saldasjøen og Kleopatras basseng. Vi bruker lokalguider som kjenner området ut og inn på alle utfluktene våre. Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Jeg har mye interessant å fortelle på denne utflukten som du ikke får høre noe annet sted."Vi forlater Antalya tidlig på morgenen og kommer til Saldasjøen etter et par timers kjøring i vakkert landskap. Området sammenlignes med Maldivene på grunn av sine lange hvite strender og turkise vann. På dette vakre stedet blir det tid til å ta litt bilder.Turen går videre til Pamukkale, der vi spiser lunsj. Etterpå kan du ta en titt på de kritthvite kalksteinsterrassene – de ser ut som iskalde dryppsteiner som drypper ned fra bassenger med himmelblått vann. Over disse bassengene ligger ruinene av den antikke byen Hierapolis som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gå gjennom den bysantinske porten og beundre ruinene mens du spaserer mot det enorme teateret. Det er episk. Senere er det mulig å kjøle seg ned med en svømmetur blant rester av gamle byggverk og søyler fra antikken i Kleopatras basseng. På veien tilbake til Antalya stopper vi og spiser middag på en restaurant med flott beliggenhet i skogen.For hver utflukt vi selger gis det en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon
Aktiviteter

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon

Dette er utemmede Anatolia på sitt reneste og råeste. Vi drar dypt inn på landsbygda til Ahmetler Canyon, lokalt kjent som Alladins Canyon, for et actionfylt eventyr med svømming og fotturer i hjertet av Taurusfjellene. Det er en familievennlig rute med ulike nivåer for ulike aldersgrupper. Çinar, en av lokalguidene våre, sier, "Moder Jord skapte et naturlig badeland i denne dalen – en akvatisk klatrehage, der du til og med får se Aladdins lampe. Det er en spennende opplevelse".Beliggende langs elven Karpuzcay, er Ahmetler Canyon et mystisk sted der surrealistisk skulpturerte klipper tårner seg opp over deg og krystallklare kilder springer ut fra ingensteds. De naturlige bassengene inviterer deg til å svømme og oppdage klippeformasjoner som er dannet etter millioner av år med erosjon. Vi starter turen med å gå dypt inn i dette eventyrlandskapet sammen med guiden. Dette er ruter som passer for barn fra 7 år og oppover, så hele familien får en flott familiedag ute. Vi klatrer, dykker, svømmer, hopper og opplever kløften på en helt ny måte. Etter eventyret er det på tide å slappe av med en tyrkisk "mangal" lunsj laget av lokale råvarer fra grillen. Når dagen er over får du se en video fra dagen, og barna mottar et diplom som et bevis på sine prestasjoner. En uslåelig måte å oppleve naturen i nærheten av Antalya.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Kveldstur i Alanya med taubane og middag
Aktiviteter

Kveldstur i Alanya med taubane og middag

Vil du oppleve den tyrkiske livsstilen, må du bli med på denne flotte kveldsturen som gir deg det beste av Alanya. En taubanetur til borgen over Alanya for å nyte solnedgangen, en middag med lokale retter og litt offroad-kjøring står på programmet.Vi starter med en taubanetur til borgen over Alanya. På toppen går vi rundt og nyter naturen og omgivelsene fra utsiktspunktet 250 meter over havet. Etter å ha sett solnedgangen kjører vi ned til gourmetrestauranten Meazza som ligger ved havnen i Alanya. Vi ser kokkene i arbeid og får smake på noen lokale delikatesser, inkludert kuymak, en rett fra Svartehavskysten som består av maismel og smeltet ost, og halva som er laget av semulegryn. Deilig.Etter middag blir det en kjøretur offroad til en terrasse med flott utsikt over Alanya for å nyte et glass vin. Med byens lys som speiler seg i Middelhavet, er det en perfekt måte å avslutte kvelden på.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet
Severdigheter og guidede turer

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet

Den flere hundre år gamle byen Side har knapt forandret seg siden dens dager som et favorittsted for de legendariske elskerne Antony og Kleopatra. Oppdag en del av det sørlige Tyrkias best bevarte hemmeligheter med denne lille gruppeturen. Du får ta bilder av Apollo-tempelet, oppdage det enorme romerske teateret og utforske det moderne Side også. Som Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Du blir med på en reise gjennom historien. På vei til Apollontempelet er det glasskorridorer over gamle romerske gater."Sides beliggenhet på en kompakt liten odde er så romantisk som den kan bli. Vår kunnskapsrike lokalguide vil fortelle deg den lange historien til denne en gang så travle romerske havnen. Du får se markedsplassen der slaver ble handlet, det bysantinske sykehuset og Vespasian-porten. Det eldgamle teateret, som fortsatt er i bruk i dag, er et syn – det hadde plass til opptil 20 000 tilskuere. Mens det tidligere badehuset i dag er et museum med en liten, men imponerende samling av gjenstander gravd ut her.Men et av de mest fotograferte stedene er Apollontempelet. Legenden sier at denne helligdommen ved havet fra det andre århundre var en gave fra Antony til Kleopatra. Og rett ved siden av ligger Athenatempelet – sjekk ut veggpanelene med Medusa-hoder. Når du har utforsket ruinene, blir det ledig tid i byen til å kjøpe en varm kebab på en av gaterestaurantene, eller gjøre kupp i bakgatenes basarer. Fordelen med denne lille gruppeturen er at du kan følge guiden og unngå urbane områder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Pamukkale & Saldasjøen – utflukt i liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Pamukkale & Saldasjøen – utflukt i liten gruppe

Pamukkale betyr "bomullsslott" på tyrkisk, og du kommer til å forstå hvorfor på denne lille gruppeturen når du ser det magiske landskapet. På vei dypt inn i den anatoliske landsbygda besøker vi også ruinene av det antikke Hierapolis, Kleopatras basseng og Saldasjøen. Vi forlater Antalya tidlig om morgenen og ankommer Saldasjøen etter noen timers naturskjønn biltur. Salsasjøen har blitt sammenlignet med Maldivene for sine lange strender og blå vann i flere toner. Du får tid på egen hånd til å ta bilder av dette vakre stedet. Deretter fortsetter vi til Pamukkale for lunsj. Etterpå kan du at en titt på de lyse, hvite terrassene før du utforsker ruinene av Hierapolis, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Utforsk det store teateret, apostelen Filips grav, Frontinusporten og mye mer. Nyt et bad og se dampen som siver opp i Kleopatras basseng, der du svømmer blant gamle ruiner, før vi nyter middag i en skogrestaurant på vei tilbake.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Alanya Old town Castle Tour with Cable Car
Utflukter og dagsturer

Alanya Old town Castle Tour with Cable Car

Ancient strongholds, sky-high scenery and age-old culture – if you're after an adventure in Antalya, this is it. There'll be a cable car ride complete with wow-factor photo opportunities, a tour of Alanya Castle to hear of its history as a hangout for Queen Cleopatra, plus a peek into the past at the lavish lifestyle of the Ottoman elite.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Utflukt til Tyrkias lavendelområder
Aktiviteter

Utflukt til Tyrkias lavendelområder

Lavendelfeltene i landsbyen Kuyucak er et av Tyrkias beste Instagram-steder, med vakre blomster i lilla, rosa og indigo så langt øyet kan se. Det er også et fotostopp ved Lake Karacaören, te i et tradisjonelt Yörük telt og tid på egen hånd til å utforske området.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Alanya Blue Cruise
Utflukter og dagsturer

Alanya Blue Cruise

En båttur som byr på det beste fra to verdener, både avslapping og partystemning. Dette cruiset langs Alanyakysten er den perfekte utflukten hvis du vil ha en pause fra stranden. Om bord blir det dans til favorittsangene dine.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Privat byrundtur i Sagalassos
Utflukter og dagsturer

Privat byrundtur i Sagalassos

Beliggende i en avsidesliggende region i sørvestre Tyrkia, har Saglassos isolerte beliggenhet bidratt til å bevare den som en skjult perle. Det var en viktig by for både Alexander den store og antikkens Roma. Oppdag dette utrolig godt bevarte arkeologiske stedet og få en ekstra bonus i form av et fotostopp ved innsjøen Karacaören og et besøk på museet i Burdur. Vi reiser nordover gjennom den tyrkiske landsbygda på denne private rundturen, og starter på det som er et av verdens største arkeologiske steder. Men først venter et stopp for å beundre den Instagram-vennlige innsjøen Kracaören – en kjent tyrkisk skjønnhet. Ved ankomst til Sagalassos venter en omvisning i de imponerende fjelltoppruinene. Omgitt av falleferdige søyler, villaer, templer og store severdigheter som byens sentrum og det hellenistiske teater, er det som å gå gjennom sidene i en historiebok. Etter lunsj avslører en rundtur til fots i nærliggende Burdur og et besøk på bymuseet enda mer om regionens fortid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Markedet i Manavgat & fossefall
Utflukter og dagsturer

Markedet i Manavgat & fossefall

Sightseeing, shopping og et avslappende elvecruise. På denne heldagsutflukten er det noe som passer for alle. Vi begynner ved Manavgat fossefall og elven Manavgat. Etterpå fortsetter vi til et tekstilsenter der det er gode muligheter for å gjøre røverkjøp før turen går videre innover i landet til byen Manavgat. Siste post på programmet er et cruise langs elven Manavgat. Len deg tilbake og slapp av i solen mens båten glir langs elveleiet og forbi sandstrender. Båten legger til ved en strand der forfriskende bad venter.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Hammam & tyrkisk bad
Aktiviteter

Hammam & tyrkisk bad

Vil du få det perfekte underlaget for en fin brunfarge samtidig som du prøver noe nytt? Da er hammam eller tyrkisk bad definitivt noe for deg. Hammam har eksistert i Tyrkia siden antikken, og det er slik lokalbefolkningen slapper av og tar vare på seg selv. Du får også en skikkelig skrubbing av huden.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Introduksjon til Alanya