Handlevogn
Alanya
Alanya

Tyrkia

Ting å gjøre i Alanya

Opplevelser i Alanya

Filter by:

Cena (osoba dorosła)

NOK
NOK

Odbiór z hotelu

Kategorie

Język

Bilet

Borgen i Alanya og grottebesøk – sommer
Utflukter og dagsturer

Borgen i Alanya og grottebesøk – sommer

Det er ikke bare flotte strender og asurblått hav som gjør Alanya så spesiell. Byen er full av historiske monumenter og naturskjønne steder. Du besøker Alanya-borgen til fots og med båt, fordyper deg i dypet av Dim-grotten og spiser lunsj ved elvebredden til Dim-elven.Vi begynner med å reise tilbake i tid ved borgen i Alanya. Bygget på 1200-tallet, tilbyr den massive forsvarsmurer, panoramautsikt over sjø og land med sin flotte beliggenhet på toppen av fjellet. Her får vi høre mer om lokale skikker og vi får se et gresskar som blir forvandlet til en lykt på kultursenteret. Deretter fortsetter vi til bredden av elven Dim for en pikniklunsj.Du kan gå dypt inn i grotten Dim Cave, der du er omgitt av eldgamle stalaktitter og stalagmitter, og sval fuktig luft. Vi drar så tilbake til Alanya sentrum, der vi avslutter med en båttur langs kysten for å se den mektige borgen fra en annen vinkel.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Kveldstur i Alanya med taubane og middag
Aktiviteter

Kveldstur i Alanya med taubane og middag

Vil du oppleve den tyrkiske livsstilen, må du bli med på denne flotte kveldsturen som gir deg det beste av Alanya. En taubanetur til borgen over Alanya for å nyte solnedgangen, en middag med lokale retter og litt offroad-kjøring står på programmet.Vi starter med en taubanetur til borgen over Alanya. På toppen går vi rundt og nyter naturen og omgivelsene fra utsiktspunktet 250 meter over havet. Etter å ha sett solnedgangen kjører vi ned til gourmetrestauranten Meazza som ligger ved havnen i Alanya. Vi ser kokkene i arbeid og får smake på noen lokale delikatesser, inkludert kuymak, en rett fra Svartehavskysten som består av maismel og smeltet ost, og halva som er laget av semulegryn. Deilig.Etter middag blir det en kjøretur offroad til en terrasse med flott utsikt over Alanya for å nyte et glass vin. Med byens lys som speiler seg i Middelhavet, er det en perfekt måte å avslutte kvelden på.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet
Severdigheter og guidede turer

Antikke Side – byrundtur med høydepunktene og Apollontempelet

Den flere hundre år gamle byen Side har knapt forandret seg siden dens dager som et favorittsted for de legendariske elskerne Antony og Kleopatra. Oppdag en del av det sørlige Tyrkias best bevarte hemmeligheter med denne lille gruppeturen. Du får ta bilder av Apollo-tempelet, oppdage det enorme romerske teateret og utforske det moderne Side også. Som Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Du blir med på en reise gjennom historien. På vei til Apollontempelet er det glasskorridorer over gamle romerske gater."Sides beliggenhet på en kompakt liten odde er så romantisk som den kan bli. Vår kunnskapsrike lokalguide vil fortelle deg den lange historien til denne en gang så travle romerske havnen. Du får se markedsplassen der slaver ble handlet, det bysantinske sykehuset og Vespasian-porten. Det eldgamle teateret, som fortsatt er i bruk i dag, er et syn – det hadde plass til opptil 20 000 tilskuere. Mens det tidligere badehuset i dag er et museum med en liten, men imponerende samling av gjenstander gravd ut her.Men et av de mest fotograferte stedene er Apollontempelet. Legenden sier at denne helligdommen ved havet fra det andre århundre var en gave fra Antony til Kleopatra. Og rett ved siden av ligger Athenatempelet – sjekk ut veggpanelene med Medusa-hoder. Når du har utforsket ruinene, blir det ledig tid i byen til å kjøpe en varm kebab på en av gaterestaurantene, eller gjøre kupp i bakgatenes basarer. Fordelen med denne lille gruppeturen er at du kan følge guiden og unngå urbane områder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon
Aktiviteter

Actionfylt familieeventyr i Alladins Canyon

Dette er utemmede Anatolia på sitt reneste og råeste. Vi drar dypt inn på landsbygda til Ahmetler Canyon, lokalt kjent som Alladins Canyon, for et actionfylt eventyr med svømming og fotturer i hjertet av Taurusfjellene. Det er en familievennlig rute med ulike nivåer for ulike aldersgrupper. Çinar, en av lokalguidene våre, sier, "Moder Jord skapte et naturlig badeland i denne dalen – en akvatisk klatrehage, der du til og med får se Aladdins lampe. Det er en spennende opplevelse".Beliggende langs elven Karpuzcay, er Ahmetler Canyon et mystisk sted der surrealistisk skulpturerte klipper tårner seg opp over deg og krystallklare kilder springer ut fra ingensteds. De naturlige bassengene inviterer deg til å svømme og oppdage klippeformasjoner som er dannet etter millioner av år med erosjon. Vi starter turen med å gå dypt inn i dette eventyrlandskapet sammen med guiden. Dette er ruter som passer for barn fra 7 år og oppover, så hele familien får en flott familiedag ute. Vi klatrer, dykker, svømmer, hopper og opplever kløften på en helt ny måte. Etter eventyret er det på tide å slappe av med en tyrkisk "mangal" lunsj laget av lokale råvarer fra grillen. Når dagen er over får du se en video fra dagen, og barna mottar et diplom som et bevis på sine prestasjoner. En uslåelig måte å oppleve naturen i nærheten av Antalya.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Pamukkale & Saldasjøen – utflukt i liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Pamukkale & Saldasjøen – utflukt i liten gruppe

Pamukkale betyr "bomullsslott" på tyrkisk, og du kommer til å forstå hvorfor på denne lille gruppeturen når du ser det magiske landskapet. På vei dypt inn i den anatoliske landsbygda besøker vi også ruinene av det antikke Hierapolis, Kleopatras basseng og Saldasjøen. Vi forlater Antalya tidlig om morgenen og ankommer Saldasjøen etter noen timers naturskjønn biltur. Salsasjøen har blitt sammenlignet med Maldivene for sine lange strender og blå vann i flere toner. Du får tid på egen hånd til å ta bilder av dette vakre stedet. Deretter fortsetter vi til Pamukkale for lunsj. Etterpå kan du at en titt på de lyse, hvite terrassene før du utforsker ruinene av Hierapolis, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Utforsk det store teateret, apostelen Filips grav, Frontinusporten og mye mer. Nyt et bad og se dampen som siver opp i Kleopatras basseng, der du svømmer blant gamle ruiner, før vi nyter middag i en skogrestaurant på vei tilbake.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Sommertur til Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen
Utflukter og dagsturer

Sommertur til Hierapolis, Pamukkale og Saldasjøen

Denne sommerutflukten tar deg med til Pamukkale, som betyr bomullsslott på tyrkisk, og du skjønner hvorfor så snart du ser det magiske landskapet. Vi drar langt ut på den anatoliske landsbygda, der vi også besøker byen Hierapolis, Saldasjøen og Kleopatras basseng. Vi bruker lokalguider som kjenner området ut og inn på alle utfluktene våre. Muzaffer, en av guidene våre, sier: "Jeg har mye interessant å fortelle på denne utflukten som du ikke får høre noe annet sted."Vi forlater Antalya tidlig på morgenen og kommer til Saldasjøen etter et par timers kjøring i vakkert landskap. Området sammenlignes med Maldivene på grunn av sine lange hvite strender og turkise vann. På dette vakre stedet blir det tid til å ta litt bilder.Turen går videre til Pamukkale, der vi spiser lunsj. Etterpå kan du ta en titt på de kritthvite kalksteinsterrassene – de ser ut som iskalde dryppsteiner som drypper ned fra bassenger med himmelblått vann. Over disse bassengene ligger ruinene av den antikke byen Hierapolis som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gå gjennom den bysantinske porten og beundre ruinene mens du spaserer mot det enorme teateret. Det er episk. Senere er det mulig å kjøle seg ned med en svømmetur blant rester av gamle byggverk og søyler fra antikken i Kleopatras basseng. På veien tilbake til Antalya stopper vi og spiser middag på en restaurant med flott beliggenhet i skogen.For hver utflukt vi selger gis det en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Kekova, Myra & St Nicholas – liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Kekova, Myra & St Nicholas – liten gruppe

Denne eksklusive rundturen er absolutt verdt å unne seg. Vi besøker steinhusene i Beymelek, tar båt over til Kekova Island, ser den "sunkne byen" Simena og besøker St. Nicholas-kirken og gamle ruiner i Myra. Moroa starter med en økologisk brunsj i et steinhus i Beymelek. Deretter besøker vi et lokalt drivhus i nærheten for å lære om lokalt hagebruk før vi hopper om bord i en båt og cruiser over til Kekova Island. Her får du se den sunkne byen Simena, og om sommeren blir det også et svømmestopp underveis. Etter lunsj besøker vi St. Nicholas-kirken, alias Santa, og ruinene av det gamle Myra. Kirken, som er fra år 520, har nylig restaurert fresker fra 1100-tallet, mens det arkeologiske området er ganske imponerende. Høydepunktene inkluderer det romerske teatret og de lykiske klippegravene.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Lake Karacaören og Amber Canyon tur
Utflukter og dagsturer

Lake Karacaören og Amber Canyon tur

Ta noen av Tyrkias vakreste steder, legg til et besøk på markedet, en matlagingsdemonstrasjon og tid med en berømt Tea Lady, og du får et 100% tyrkisk eventyr. Du kan også kjøle deg ned ved den naturskjønne innsjøen Karacaören og utforske Karatasgrotten etter lunsj ved innsjøen. Muzaffer, en av guidene våre, sier: " Som lokal innbygger er dette området ett av mine favorittsteder å guide rundturer i". Det byr på spektakulær natur, fantastisk mat, bra tyrkisk shopping og en avslappende båttur i fred og ro".Vi begynner med å besøke Bondens marked. Det er en flott mulighet til å mingle med lokalbefolkningen mens de ser på bodene som er fulle av ferske råvarer fra den omkringliggende landsbygda. Så går turen videre til innsjøen Karacaören. Omringet av imponerende Amber Canyon, tar vi en tur på vannet i en miljøvennlig, solcelledrevet båt og det vil også bli mulighet for en svømmetur.Etter at vi har tørket er det tid for å se hvordan man lager god tradisjonell mat etterfulgt av et besøk hos en berømt Tea Lady. Hun er en spesiell karakter og en lokal legende. Vi runder av med et besøk i Karatas-grotten. Utforsk labyrinten av underjordiske passasjer, se den underjordiske vannkilden og få med deg legenden om Elif og Kerim, Tyrkias Romeo og Julie, som gjemte seg for familiene sine i grotten. Lokalbefolkningen tror også at grottens leire har helbredende egenskaper. For hver utflukt som blir solgt blir det gitt en donasjon til CYDD, en veldedig organisasjon som hjelper til med utdanning av underpriviligerte barn i Tyrkia.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Markedet i Manavgat & fossefall
Utflukter og dagsturer

Markedet i Manavgat & fossefall

Sightseeing, shopping og et avslappende elvecruise. På denne heldagsutflukten til Manavgat og de vakre omgivelsene er det noe som passer for alle. Få med deg Manavgat fossefall og markedet, og kos deg på et elvecruise.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Alanya Blue Cruise
Utflukter og dagsturer

Alanya Blue Cruise

En båttur som byr på det beste fra to verdener, både avslapping og partystemning. Dette cruiset langs Alanyakysten er den perfekte utflukten hvis du vil ha en pause fra stranden. Om bord blir det dans til favorittsangene dine.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Privat byrundtur i Sagalassos
Utflukter og dagsturer

Privat byrundtur i Sagalassos

Beliggende i en avsidesliggende region i sørvestre Tyrkia, har Saglassos isolerte beliggenhet bidratt til å bevare den som en skjult perle. Det var en viktig by for både Alexander den store og antikkens Roma. Oppdag dette utrolig godt bevarte arkeologiske stedet og få en ekstra bonus i form av et fotostopp ved innsjøen Karacaören og et besøk på museet i Burdur. Vi reiser nordover gjennom den tyrkiske landsbygda på denne private rundturen, og starter på det som er et av verdens største arkeologiske steder. Men først venter et stopp for å beundre den Instagram-vennlige innsjøen Kracaören – en kjent tyrkisk skjønnhet. Ved ankomst til Sagalassos venter en omvisning i de imponerende fjelltoppruinene. Omgitt av falleferdige søyler, villaer, templer og store severdigheter som byens sentrum og det hellenistiske teater, er det som å gå gjennom sidene i en historiebok. Etter lunsj avslører en rundtur til fots i nærliggende Burdur og et besøk på bymuseet enda mer om regionens fortid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Hammam & tyrkisk bad
Aktiviteter

Hammam & tyrkisk bad

Vil du få det perfekte underlaget for en fin brunfarge samtidig som du prøver noe nytt? Da er hammam eller tyrkisk bad definitivt noe for deg. Hammam har eksistert i Tyrkia siden antikken, og det er slik lokalbefolkningen slapper av og tar vare på seg selv. Du får også en skikkelig skrubbing av huden.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Introduksjon til Alanya

Forhistoriske Seljuk-ruiner, mystiske grotter og gylne sandstrender er bare noen av Alanyas største trekkplaster. Denne eldgamle byen er strategisk plassert på en liten halvøy på Tyrkias Middelhavskyst, like nedenfor Taurusfjellene. En gang i tiden var den en høyborg for det romerske, bysantinske og osmanske riket. I dag er Alanya en feriefavoritt ved havet som byr på mange flotte opplevelser. Byen har mer enn 300 soldager i året og lokker millioner av besøkende hvert år fra hele verden. Med en unik blanding av avkobling, kulturarv og eventyr, er Alanya en av juvelene på den tyrkiske rivieraen.

De 6 beste aktivitetene i Alanya:

1. Nyt den tyrkiske solen på Kleopatrastranden

Med lange strekninger med gyllen sand og krystallklart vann er det ikke rart at Kleopatrastranden regnes for å være en av Tyrkias beste strender. Legenden sier at det til og med var dronning Kleopatras favoritt. Lokalbefolkningen hevder at den tidligere egyptiske dronningen var opptatt av å svømme i bukten sin og pleide å stoppe der under sine reiser i Middelhavet. Den dag i dag har stranden fortsatt sin sjarm og tilbyr mange ulike vannsporter. Uansett om du er ute etter å jobbe med brunfargen eller du er mer opptatt av å holde deg i aktivitet, har Kleopatrastranden noe for deg.

2. Utforsk det historisk Alanyaslottet og Det røde tårnet

Alanyas middelalderslott fra 1200-tallet ligger på toppen av en 250-meter høy klippe med utsikt over Middelhavet. Festningsmurene reiser seg majestetisk fra havet og strekker seg imponerende 6 km, noe som gjør den til en av byens severdigheter. Rett under slottet, ved den gamle havnen, står byens symbol – Det røde tårnet. Dette fem etasjers høye forsvarstårnet ble bygget i 1226 for å beskytte havnen og slottet mot angrep fra sjøen. Hvis du er interessert i historie, finnes det et friluftsmuseum som forteller historien om dets opprinnelse og bruksområder. I dag er tårnet et populært fotostopp, takket være den spektakulære panoramautsikten som tilbys fra toppen. Det er fem etasjer høyt, men det er absolutt verdt å ta turen opp.

3. Oppdag de helbredende Damlatasgrottene

Det er vanskelig å tro at en av Alanyas største attraksjoner ble funnet ved et uhell. Tilbake i 1948 søkte gruvearbeidere etter byggemateriale da de kom over disse grottene. Damlatasgrottene, som ligger på vestkysten av halvøya, har blitt formet av erosjon gjennom tusenvis av år og har spektakulære stalaktitter som henger ned. I tillegg til sin fengslende skjønnhet er grottene også kjente for sine helbredende evner. Med stabile temperaturer og fuktighetsnivåer året rundt tror mange at grottene kan kurere astma.

4. Skjem deg bort på et tradisjonelt tyrkisk bad

Å besøke et tyrkisk bad, lokalt kjent som hammam, er et nasjonalt tidsfordriv. Etter å ha vært i Tyrkia siden antikken, er det et spesielt ritual som anses å være en måte å rense ikke bare kroppen, men også sjelen. Ulike hammampakker er tilgjengelige, men den mest tradisjonelle inkluderer oppvarming i badstue før du nyter en dyprens og såpemassasje mens du ligger på en oppvarmet marmorbenk. Dette etterfølges av en klassisk oljemassasje – en opplevelse som du absolutt ikke må gå glipp av.

5. Besøk Antalya Aquarium

Hvis du vil ta en pause fra solen, men ikke vil dra for langt fra vannet, er en dagsutflukt til et av verdens største akvariekomplekser et must. I tillegg til 40 ulike tematiske akvarier, en haihall, en ubåtgrotte og et ismuseum, har Antalya Aquarium også den største akvarietunnelen i verden. Med en lengde på 31 meter og en høyde på 3 meter får du en visuell ekstravaganse når du oppdager akvariets undervannsunderverk.

6. Prøv ulike vannaktiviteter

Alanyas klare vann og aktive undervannsøkosystem gjør den til det perfekte stedet for vannsport. Du kan prøve paraseiling, vannskuter, dykking og kajakkpadling, bare for å nevne noen. Hvis du vil oppleve havdyr, kan du snorkle i et tropisk rev eller svømme med rokker i Sealanya delfinpark. Og hvis svømming med delfiner står på ønskelisten, har du den perfekte muligheten til å oppleve det her.