Sun Express - XQ

SunExpress er et tyrkisk flyselskap som ble startet i 1989, og er et datterselskap til Turkish Airlines og Lufthansa. SunExpress har sin hjemmebase i Antalya, og flyr mer enn 7 millioner passasjerer årlig.

SunExpress har en av Europas mest moderne flyflåter som for tiden består av 28 stk. Boeing 737-800s.

Les mer om SunExpress på deres hjemmeside

 • Bagasje

  Håndbagasje uten kostnad

  En håndbagasje per person kan tas med kostnadsfritt. Maksvekten er da 8 kg og maks størrelse er 55 x 40 x 20 cm.

  Innsjekket bagasje – tillegg mot kostnad

  For større bagasje som du sjekker inn tilkommer det en kostnad på ca. 200–300,-, eksakt pris for din reise ser du i bestillingen. Med SunExpress kan du sjekke inn 1 koffert per person som veier maks 20 kg inkludert håndbagasje. Altså for eksempel maks 17 kg innsjekket bagasje dersom håndbagasjen veier 3 kg. Hvis to eller flere reisende velger å pakke i samme koffert kan den veie maks 32 kg. Du finner regler for barnevogner og ekstra bagasjevekt nedenfor.

  Barn under 2 år

  Reiser du med barn under 2 år, kan du kostnadsfritt sjekke inn opptil 10 kg bagasje per barn, uansett om de voksne i reisefølget har bestilt innsjekket bagasje eller ikke. En eventuell trille/barnevogn (se nedenfor) regnes ikke inn i frivekten på maks 10 kg.

  Barn 2–11 år

  For barn 2–11 år gjelder samme bagasjeregler som for voksne.

  Trille/barnevogn

  Når du reiser med barn under 2 år kan du kostnadsfritt ta med en trille/barnevogn. TUI anbefaler at du leier en bag (Airshells) som beskytter trillen/vognen under transport – les mer om Airshells her

  Ekstra bagasjevekt

  Har du behov for mer bagasjevekt enn det som er inkludert i det vanlige tillegget for innsjekket bagasje, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt til en billigere pris enn det du må betale for overvekt ved innsjekkingen. Ekstra bagasjevekt kan bestilles frem til 4 dager før avreise. Les mer og bestill her.

 • Spesialbagasje

  Ønsker du å ta med deg spesial bagasje, eksempelvis sportsutstyr på reisen er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.
  Du kan bestille spesialbagasjen fra dagen etter at du har bestilt reisen din hos TUI (OBS maks. 60 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

  Forhåndsbestill

 • Flyklasser

  Sun Express har ingen flyklasser.

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  Når du flyr med SunExpress har du mulighet til å bestille et kalt måltid til flyturen din.

  Du bestiller måltidet hos TUI:

  • samtidig med at du bestiller reisen
  • under Min side (fram til 15 dager før avreise)
  • via kundseservice på telefon 67 11 50 00(fram til 2 virkedager før avreisen)

  Spesialmat

  SunExpress tilbyr de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

  Spesialmåltidenes innhold og sammensetning skifter, avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonsstedet). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen. Derimot garanterer vi at måltidene følger gjeldende innholdsrestriksjoner.

  Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før aktuell avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Vegetar (m/melk og egg)
  • Vegetar (u/melk og egg)
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri
  • Vegan

  Allergi

  Som allergiker har du, når du flyr med SunExpress, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over.

  Dersom du er allergisk mot nøtter, anbefaler vi deg å informere SunExpress kabinpersonale om dette ved ombordstigningen. Kabinpersonalet vil da gjøre øvrige passasjerer oppmerksomme på at det finnes en allergiker om bord.

  Allergimedisin

  Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SunExpress har ikke allergimedisiner om bord, og kabinpersonalet kan ikke administrere disse legemidlene.

  Det er viktig å understreke at SunExpress, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

 • Reservere flysete

  Når du flyr med SunExpress, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

  Du kan velge sete fra dagen etter at du har bestilt reisen din hos TUI (OBS maks. 60 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

  Bestill sete på flyet

 • Taxfree

  Når du flyr med Sun Express er det enkelt å forhåndsbestille dine taxfreevarer for hjemreisen via nettet. For utreisen er det ikke mulig.

  Her forhåndsbestiller du dine taxfreevarer

 • Innsjekk

  Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenges en time før avgang.
  Vær gjerne ute i god tid.

 • Service ombord

  Mat og drikke

  Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen.
  OBS! Kan kun betales med kontanter

  Hva som gjelder for måltider om bord finner du her

  Betaling om bord

  Sun Express aksepterer:

  • Alle nordiske valutaer (SEK, NOK og DKK) og TL (tyrkisk lire)
  • Visa, Mastercard (gjelder kun for taxfree-varer)
 • Funksjonshemmede

  Ved bestillingstidspunktet er viktig at du oppgir om du trenger assistanse på flyplassen. Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet. Assistanse på flyplassen bestilles i forbindelse med bestilling av reisen hos TUI.

  Hvis du føler deg usikker, kontakt TUIs kundeservice på:

  • Telefon: 08100
 • Gravid

  TUI anbefaler gravide gjester å ta med en legeattest for alle flyginger etter 32. uke av graviditeten.

  Til og med 35. svangerskapsuke går det fint an å reise på flyginger innenfor Europa. Legg merke til at hjemreisen også skal være innenfor denne perioden. Dersom det ventes tvillinger, gjelder hjemreise innen uke 32.

  For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.