Novair - NVR

Novair er søsterselskapet til Apollo og flyr fra Norge, Sverige og Danmark. Novair har vært en del av den privateide tyske gruppen REWE siden 2015

Flyflåten består av Airbus A321NEO.

Les mer om Novair Scandinavia på novair.no

 • Bagasje

  Håndbagasje uten kostnad

  En håndbagasje per person kan tas med kostnadsfritt. Maksvekten er da 5 kg og maks størrelse er 55 x 40 x 22 cm.

  Innsjekket bagasje – tillegg mot kostnad

  For større bagasje som du sjekker inn tilkommer det en kostnad på ca. 200–300,-, eksakt pris for din reise ser du i bestillingen. Med Novair kan du sjekke inn 1 koffert per person som veier maks 15 kg. Hvis to eller flere reisende velger å pakke i samme koffert kan den veie maks 32 kg. Du finner regler for barnevogner og ekstra bagasjevekt nedenfor.

  Barn under 2 år

  For barn under 2 år (uten eget sete) er ingen bagasje inkludert.

  Barn under 2 år

  Reiser du med barn under 2 år som ikke har eget sete, kan du ta med barnevogn i normal størrelse. Denne regnes ikke med i din tillatte bagasjevekt. Er barnet over 2 år er inkluderes vognen i barnets tillatte bagasjevekt. Novair anbefaler at du leier en bag (Airshells) som beskytter trillen/vognen under transport – les mer om Airshells her.

  Les mer

  Ekstra bagasjevekt

  Har du behov for mer bagasjevekt enn det som er inkludert i det vanlige tillegget for innsjekket bagasje kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt, og Novair tilbyr da dette til halv pris sammenlignet med det du betaler ved innsjekking. Ekstra bagasjevekt kan bestilles frem til 4 dager før avreise. Les mer og bestill her.

 • Spesialbagasje

  Hvis du vil ha med deg spesialbagasje, blant annet sportsutstyr, så bestiller du dette på Novairs hjemmeside.

  Bestill spesialbagasje her

 • Flyklasser

  På våre flyvninger med Novair har vi for tiden ingen klasser.

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  Et godt måltid er en viktig del av en trivelig reise. Når du flyr med Novair kan du derfor sette en ekstra gullkant på ferien med et godt måltid. Barn 2-11 år serveres en egen meny med barnevennlige retter.

  Du bestiller måltidene hos TUI:

  • Samtidig som du bestiller reisen
  • Under Min side(frem til 15 dager før avreise)
  • Via support på telefon 67 11 50 00 (frem til 2 arbeidsdager før avreisen)

  Spesialmat

  Novair tilbyr de vanligste ønskemålene når det gjelder spesiell kost eller diett. Spesialmåltidenes innhold og komposisjon varierer avhengig av sesong og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonen). Dette gjør at det er vanskelig å spesifiserer eksakt hva dagens måltider inneholder. Derimot garanterer vi at måltidene følger bestemte innholdsrestriksjoner.

  Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles, eller senest 2 dager før aktuell avgang. Du kan velge mellom følgende alternativ:

  • Vegetar
  • Glutenfri
  • Laktosefri
  • Diabetes

  Allergi

  Som allergiker kan du bestille spesialmat om bord ifølge alternativene ovenfor.

  Hvis du har nøtteallergi anbefaler vi at du informerer Novairs kabinpersonale om dette ved ombordstigning. Kabinpersonalet ombord vil gjøre de øvrige passasjerene oppmerksomme på at det finnes en allergiker om bord.

  Det er viktig å understreke at Novair, til tross for informasjon til medpassasjerer, aldri kan garantere en nøttefri flyvning for de som lider av luftbåren nøtteallergi.

  Oppmerksomhet

  Du kan sette en ekstra gullkant på ferien ved å forhåndsbestille champagne eller musserende vin.

  Oppmerksomhet kan bestilles her

 • Reservere flysete

  Når du reiser med Novair kan du bestille seter om bord.

  For å bestille sitteplass

  Du kan bestille favorittsetet ditt fra dagen etter at du har bestilt reisen hos TUI (obs. maks 60 dager før avreise) frem til 3 dager før avreise.

  Bestill flysete her

 • Taxfree

  Forhåndsbestilling av taxfree-varer

  Du kan enkelt bestille dine taxfree-varer via Internett.

  Når kan du bestille

  Du kan forhåndsbestille varene dine fra 30 dager før avreise, frem til 5 dager før avreise til både ut- og hjemreisen. Om bord, på vei til ditt reisemål, kan du komplettere din bestilling for hjemreisen.

  Her forhåndsbestiller du dine taxfree-varer

 • Innsjekk

  Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenger ca. 1 time før avgang. Vær gjerne ute i god tid. Håndbagasjen skal vises ved innsjekking.

  Innsjekkingsautomater

  For å slippe innsjekkingskøer kan reisende med Novair Scandinavia bruke innsjekkingsautomater på flyplassene der det finnes. Automatene står i innsjekkingshallen, ofte i tilknytning til Novair Scandinavias innsjekkingsskranker, og de er tydelig merket med reisearrangørens navn.

  Bruk bestillingsnummeret

  Du sjekker enkelt inn deg og reisefølget ditt ved å slå inn bestillingsnummeret som står på billetten og følge instruksjonene på skjermen.

  Automaten skriver ut ombordstigningskort og bagasjelapper. Riv først av kvitteringen fra bagasjelappen og ta vare på den før du fester bagasjelappen rundt håndtaket på kofferten. Deretter leverer du bagasjen ved innsjekkingsskranken Bagage Drop der id-kontroll på samtlige i reisefølget gjøres.

 • Service ombord

  Mat og drikke

  Om bord kan du kjøpe ulike drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra drikkevognene som kjøres gjennom kabinen under flyturen.

  Her finner du hva som gjelder for måltider om bord

  Les mer på Novairs hjemmeside

 • Funksjonshemmede

  Det er viktig at du oppgir ved bestilling om du har behov for assistanse på flyplassen. Med dette menes blant annet om du trenger bærehjelp eller har behov for en rullestol for å komme om bord i flyet.

  Kontakt TUIs kundservice hvis du er usikker:

  • Telefon: 67115000
 • Gravid

  TUI anbefaler gravide å ta med en legeerklæring for alle flyvninger etter graviditestsuke 32.

  Du kan fly innen Europa til og med uke 36. Obs, hjemreisen må være innenfor denne perioden. For tvillinggravide er grensen uke 32.

  For reiser til andre land kan reglene variere, vi anbefaler derfor at du sjekker med ditt eget forsikringsselskap.