sunexpress

Sun Express - XQ

SunExpress er et tyrkisk flyselskap som ble startet i 1989, og er et datterselskap til Turkish Airlines og Lufthansa. SunExpress har sin hjemmebase i Antalya, og flyr mer enn 7 millioner passasjerer årlig.

SunExpress har en av Europas mest moderne flyflåter som for tiden består av 28 stk. Boeing 737-800s.

Les mer om SunExpress på deres hjemmeside

Håndbagasje

Kun et ekstra kolli håndbagasje per person er tillatt. Maksimal vekt er 8 kg. Maks størrelse er 55 x 40 x 20 cm.

Tips og regler for håndbagasje 

Innsjekket bagasje

Når du flyr SunExpress kan du sjekke inn 20 kg bagasje.

Barn under 2 år

Barn under 2 år kan sjekke inn 10 kg bagasje.

Barn 2 - 11 år

Barn mellom 2 – 11 år har samme bagasjeregler som for voksne.

Sulky/barnevogn

Når du reiser med spedbarn (barn under 2 år), kan du ta med en Sulky/barnevogn gratis. TUI anbefaler at man leier en veske (Airshell) som beskyttelse for sulkyen/barnevognen under transport – les mer om Airshell her.  

 

Les mer

Beskytt bagasjen din med Airshell  

Tips og regler vedrørende pakking av bagasje  

Forsinket, skadd eller tapt bagasje 


Ekstra bagasjevekt

Har du behov for større bagasjevekt enn de tillatte 20 kg, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt. Hvis du ikke velger å forhåndsbestille, kan du risikere en langt høyere avgift på flyplassen. Du kan bestille din favorittplass fra dagen etter at du har bestilt reisen din hos TUI (OBS maks. 60 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

Forhåndsbestill

Ønsker du å ta med deg spesial bagasje, eksempelvis sportsutstyr på reisen er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.
Du kan bestille spesialbagasjen fra dagen etter at du har bestilt reisen din hos TUI (OBS maks. 60 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

Forhåndsbestill 

Sun Express har ingen flyklasser.

Standard måltid

Når du flyr med SunExpress har du mulighet til å bestille et kalt måltid til flyturen din.

Du bestiller måltidet hos TUI:

 • samtidig med at du bestiller reisen
 • under Min reise   (fram til 15 dager før avreise)
 • via kundseservice på telefon 08100 (fram til 2 virkedager før avreisen)

Spesialmat

SunExpress tilbyr de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

Spesialmåltidenes innhold og sammensetning skifter, avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonsstedet). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen. Derimot garanterer vi at måltidene følger gjeldende innholdsrestriksjoner.

Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før aktuell avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

 • Vegetar (m/melk og egg)
 • Vegetar (u/melk og egg)
 • Glutenfri
 • Diabetes
 • Laktosefri
 • Vegan

Allergi

Som allergiker har du, når du flyr med SunExpress, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over.

Dersom du er allergisk mot nøtter, anbefaler vi deg å informere SunExpress kabinpersonale om dette ved ombordstigningen. Kabinpersonalet vil da gjøre øvrige passasjerer oppmerksomme på at det finnes en allergiker om bord.

Allergimedisin

Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SunExpress har ikke allergimedisiner om bord, og kabinpersonalet kan ikke administrere disse legemidlene.

Det er viktig å understreke at SunExpress, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

Når du flyr med SunExpress, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

Du kan velge sete fra dagen etter at du har bestilt reisen din hos TUI (OBS maks. 60 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

Bestill sete på flyet

Når du flyr med Sun Express er det enkelt å forhåndsbestille dine taxfreevarer for hjemreisen via nettet. For utreisen er det ikke mulig. 

Her forhåndsbestiller du dine taxfreevarer

Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenges en time før avgang.
Vær gjerne ute i god tid.

Mat og drikke

Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen.
OBS! Kan kun betales med kontanter 

Hva som gjelder for måltider om bord finner du her

Betaling om bord

Sun Express aksepterer:

 •     Alle nordiske valutaer (SEK, NOK og DKK) og TL (tyrkisk lire)
 •     Visa, Mastercard (gjelder kun for taxfree-varer)

Ved bestillingstidspunktet er viktig at du oppgir om du trenger assistanse på flyplassen. Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet. Assistanse på flyplassen bestilles i forbindelse med bestilling av reisen hos TUI.

Hvis du føler deg usikker, kontakt TUIs kundeservice på:

 •     Telefon: 08100

TUI anbefaler gravide gjester å ta med en legeattest for alle flyginger etter 32. uke av graviditeten.

Til og med 35. svangerskapsuke går det fint an å reise på flyginger innenfor Europa. Legg merke til at hjemreisen også skal være innenfor denne perioden. Dersom det ventes tvillinger, gjelder hjemreise innen uke 32.

For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.