SAS Charter -SK

SAS (eller Scandinavian Airlines) er et flyselskap basert i de skandinaviske landene. SAS ble grunnlagt i 1946, og selskapet eies i dag dels av tre landenes regjeringer (21,4 % av Sverige, 15,1 % av Norge og 14,3 % av Danmark) og dels av private investorer. SAS har omfattende regulær virksomhet, men flyr også en hel del charter.

Viktig informasjon – Samsung Galaxy Note 7

Viktig informasjon som følge av de siste hendelsene med den nyeste versjonen av Samsung Galaxy Note 7; der det er rapportert at telefonene har tatt fyr eller eksplodert under lading.

Samsung tilbakekaller disse enhetene og FFA (American Federal Aviation Administration) har gått ut med en advarsel om ikke å slå på eller lade disse enhetene om bord på fly, eller oppbevare dem i innsjekket bagasje.

SAS setter alltid sikkerheten først og har bestemt at enheten ikke er tillatt å ha med i innsjekket bagasje eller håndbagasje. Dette gjelder samtlige SAS-flygninger. 

Håndbagasje

Du kan ta med ett håndbagasjekolli om bord i SAS. Vesken/kofferten kan ikke være større enn 55x40x23 cm og veie høyst 5 kg.

Flyr du Charter Plus, kan du ta med deg 8 kg i håndbagasje (maks. størrelse er den samme).

Tips og regler for håndbagasje


Innsjekket bagasje

Du har rett til å sjekke inn 20 kg bagasje (+5 kg håndbagasje).

Reiser du uspesifisert/med kun fly, koster det minimum 400,-  t/r å sjekke inn bagasjen (et kolli). Dette betales samtidig med reisen.


Barn under 2 år

Barn under 2 år (spedbarn) kan sjekke inn 10 kg egen bagasje. Derimot får de ikke ta med seg noe håndbagasje.

Barn 2 – 11 år
Barn 2 - 11 år får sjekke inn 20 kg . Dersom barnevogn skal taes med, skal den være inkludert i den totale bagasjevekten. 


Reiselengde 3 uker eller mer
Hvis du reiser i tre uker eller mer, har du rett til å sjekke inn 30 kg bagasje. OBS! Gjelder kun t/r-reise.

Charter Plus
Reiser du på Charter Plus, er tillatt innsjekket bagasjevekt 30 kg.

Trille/barnevogn
Sammenleggbar trille/barnevogn tas med gratis for spedbarn, maks vekt 10 kg. Trille/barnevogn bør pakkes inn in en plastpose/airshell for å unngå skade under flyreisen – les mer om Airshell her.


Les mer

Beskytt bagasjen din med Airshell

Tips og regler vedrørende pakking av bagasje

Forsinket, skadd eller tapt bagasje


Ekstra bagasjevekt

Har du behov for mer bagasjevekt enn de tillatte 20 kg, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt. Hvis du ikke velger å forhåndsbestille, kan du risikere en langt høyere avgift på flyplassen.

Forhåndsbestill her >

Ønsker du å ha med deg store gjenstander som sportsutstyr på reisen, er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.

Forhåndsbestill

SAS standardservice for charterflygninger.

 • 20 kg innsjekket bagasje
 • 5 kg håndbagasje
 • Måltid er ikke inkludert, må forhåndsbestilles hos TUI. Les mer her 
 • Drikke kan kjøpes om bord


Charter Pluss

(gjelder enkelte avganger)

 • Seteplassering i fremre del av flyet

 • 3-retters måltid inkludert 3 drikker per strekning (ikke champagne)
 • 30 kg innsjekket bagasje* og 8 kg håndbagasje

*Bagasje er inkludert ved kjøp av fly og hotell. Ved «kun fly» må bagasje kjøpes og da er det inkl 30+8 kg.


Bestille lounge

Når du flyr fra  Gardermoen er det mulig å bestille et besøk i SAS' lounge.

Her kan du bestille lounge

Standard måltid

Når du flyr med SAS, har du mulighet til å bestille måltid til flyreisen din.
Slik bestiller du mat på flyet:

 • samtidig med reisen
 • Under Min reise (senest 15 dager før avreise)
 • Via kundesenteret på tlf 08100 (senest 2 dager før avreise)


Spesialmat

SAS tilbyr de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

Spesialmåltidenes innhold og sammensetning kan variere, avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonen). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen.

Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før aktuell avreise.
Du kan velge mellom følgende alternativer:

 • Vegetar (m/melk og egg)
 • Vegetar (u/melk og egg)
 • Glutenfri
 • Diabetes
 • Laktosefri
 • Måltid u/svinekjøtt


Allergi

Som allergiker har du, når du flyr med SAS, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over.

Hvis du har nøtteallergi, råder vi deg til å informere SAS' kabinpersonale om dette ved ombordstigning. Kabinpersonalet om bord vil da gjøre øvrige passasjerer oppmerksom på at det er en allergiker om bord.


Allergimedisin

Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SAS har ikke allergimedisiner om bord, og vårt kabinpersonale kan ikke administrere disse legemidlene.

Det er viktig å understreke at SAS, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SAS har ikke allergimedisiner om bord, og vårt kabinpersonale kan ikke administrere disse legemidlene.

Det er viktig å understreke at SAS, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

Når du reiser med SAS, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

Du kan velge sete fra dagen etter du har bestilt din reise hos TUI (OBS maks. 120 dager før avreise) fram til 3 dager før avreise. 

Bestill sete på flyet

Forhåndsbestilling av Taxfree-varer

Når du flyr med SAS, kan du enkelt forhåndsbestille dine taxfree-varer via nettet.

Når kan du bestille

Du forhåndsbestiller dine varer fra 30 dager før avreise fram til 5 dager før avreise til både ut- og hjemreisen. Om bord, på vei til reisemålet ditt, kan du komplettere bestillingen din til hjemreisen.

Her forhåndsbestiller du dine Taxfree-varer

Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenges ca. en time før avgang. Vær gjerne ute i god tid.d tid.

INNSJEKKINGSAUTOMATER

For å slippe innsjekkingskøer, kan reisende med SAS charter benytte innsjekkingsautomater på flyplassene der slike finnes. Automatene er å finne i avgangshallen, ofte i tilknytning til SAS charters innsjekkingsskranker og er tydelig merket med reisearrangørens navn.


Online Check-in

Har du forhåndsbestilt sitteplass ombord på flyet kan du sjekke inn online før utreisen. 

Innsjekkingen er åpen mellom 14–3 dager før avreise. Du kan enkelt sjekke inn ved å logge inn via linken nedenfor og velge Internett check-in.

Internett check-in

Mat og drikke

Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen.

Hva som gjelder for måltider om bord finner du her

Betaling om bord

SAS charter aksepterer:

 •     alle nordiske valutaer (SEK, NOK og DKK)
 •     Visa, Mastercard, American Express og Diners

Det er viktig at du meddeler på bestillingstidspunktet at du trenger assistanse på flyplassen. Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet.

Kontakt TUIs kundeservice for spørsmål:.

 •     Telefon: 08100
 • Inntil fire uker før forventet fødsel
  Det er ingen spesielle begrensninger. Merk at selve tilbaketuren må være innenfor denne perioden.
 • Fra fire til to uker
  Du må fylle ut et eget skjema som skal sendes til SAS Medical Department. Dette skjemaet laster du ned fra lenken nedenfor. Merk at reisetiden ikke skal overstige fire timer.
 • Mindre enn to uker til forventet fødsel
  Av sikkerthetsmessige årsaker kan du ikke fly med SAS Scandinavian Airlines.
 • Tvillinger eller fler
  Opptil 12 uker før forventet fødsel er det ingen spesielle begrensninger. Merk at selve tilbaketuren må være innenfor denne perioden.

  Fra tolv til åtte uker før forventet fødsel må du fylle ut et skjema som skal sendes til SAS Medical Department. Linken er nedenfor. Hvis det er mindre enn åtte uker igjen til forventet fødsel, kan du av sikkerhetsmessige årsaker ikke fly med SAS.

Mer informasjon finner du her

OBS! For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.