Norwegian - DY/D8

Norwegian, grunnlagt i 1993, er en av Europas største flyselskap med ca 5500 ansatte. Vi opererer mer enn 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibien og USA.

I 2015 reiste nærmere 26 millioner passasjerer med Norwegian, og selskapet har ca. 5500 ansatte.

Les mer om Norwegian på deres hjemmesider

Håndbagasje

 • Kun ett håndbagasjekolli er tillatt per person
 • Maksimal vekt er 10 kilo.
 • Maks størrelse er 55 x 40 x 23 cm 


Norwegian er ikke ansvarlig for gjenglemte eiendeler om bord. Vi vil også gjøre oppmerksom på at vi ikke registrerer gjenglemte eiendeler, og at gjenglemte eiendeler ikke alltid leveres inn til eller blir funnet av vår besetning om bord.

Tips og regler for håndbagasje


Innsjekket bagasje

Ved en charteflygning med Norwegian kan passasjeren ta med seg 1 kolli som veier høyst 20 kg. Legg merke til at dersom to eller flere reisende velger å pakke i en og samme koffert, så kan den fortsatt kun veie maks. 20 kg.

På visse flystrekninger er det tillatt å medbringe mer bagasje. Vennligst se din flybillett hos Norwegian for å se den tillatte bagasjevekten for din flyvning. Billetten er tilgjengelig 25 dager innen avreise på Norwegians hjemmeside.

Logg inn på Norwegian sin hjemmeside her

Barn under 2 år

Barn under 2 år får ha med seg inntil fem kilo innsjekket bagasje. Dette gjelder ikke ved bestilling av uspesifiserte reise eller når det bestilles kun fly. Alle reisende under 2 år kan ta med barnevogn uten ekstra kostnad. Uten eget flysete kan ikke barn under 2 år ha med seg kabinbagasje ut over mat til fortæring under flyreisen.

Barn 2 - 11 år

Småbarn (2–11 år) med eget flysete kan ta med seg barnevogn og barnesete uten ekstra kostnad.

Reiselengde 3 uker eller mer

Hvis du reiser i tre uker eller mer, har du rett til å ta med 2 bagasjekolli som veier maks 20 kg hver og 10 kg håndbagasje. OBS! Gjelder kun t/r-reise.

Trille/barnevogn

Trille/barnevogn tas med gratis. Norwegian anbefaler at man leier en veske (Airshell) som beskyttelse for trillen/barnevognen under transport.

Les mer om Airshell

Norwegian gir IKKE erstatning for skadde triller/barnevogner så fremt de ikke er pakket i vesker fra Airshell eller PramPack.

 

Les mer


Ekstra bagasjevekt

Har du behov for større bagasjevekt enn de tillatte 20 kg, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt på Norwegians hjemmeside. Dette kan gjøres opp til 6 timer før avgang, vennligst følg linken nedenfor. Hvis du ikke velger å forhåndsbestille, kan du risikere en langt høyere avgift på flyplassen.

Forhåndsbestill


Har du problemer med å bestille online?
Ring Norwegians kundeservicetelefon: 815 21 815

Når du vil ta med deg omfangsrik bagasje, eksempelvis sportsutstyr, på reisen, er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.

Forhåndsbestill

Har du problemer med å bestille online?
Ring Norwegians kundeservicetelefon: 815 21 815

Norwegian har ingen flyklasser.

Standard måltid

Norwegians målsetting er at maten skal være vellaget og smaksrik. Barn 2-11 serveres en spesiell barnemeny.

Du bestiller måltidet hos TUI:

 • samtidig med at du bestiller reisen
 • Min reise (fram til 15 dager før avreise)
 • via support på telefon 08100 (fram til 2 virkedager før avreisen)
 • Unntak! Foregår reisen med rutefly er det ikke mulig å forhåndsbestille mat. Da kjøpes maten ombord.

Spesialmat

Norwegian tilgodeser de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

Spesialmåltidenes innhold og sammensetning skifter, avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonsstedet).

Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen. Derimot garanterer vi at måltidene følger gjeldende innholdsrestriksjoner.

Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før aktuell avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

 • Vegetarisk
 • Glutenfri
 • Diabetes
 • Laktosefri


Allergi

Som allergiker har du, når du flyr med Norwegian, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over. Lider du av alvorlig allergi (som alvorlig nøtteallergi) eller av flere ulike allergier, anbefaler vi at du tar med deg egen mat om bord.

Hvis du har nøtteallergi, råder vi deg til å informere Norwegians kabinpersonale om dette ved ombordstigning. Kabinpersonalet om bord vil da gjøre øvrige passasjerer oppmerksom på at det er en allergiker om bord.


Allergimedisin

Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. Vi har ikke allergimedisiner om bord, og vårt kabinpersonale kan ikke administrere disse legemidlene.

Det er viktig å understreke at Norwegian, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flygning for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

Når du reiser med Norwegian, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

Du kan bestille sete fra 60 dager frem til 10 dager før avreise. På enkelte flyvninger kan du bestille sete fra 30 dager før avreise.

Har du en ny bestilling som er gjort i denne perioden, må du vente til dagen etter bestilling før du kan velge sete til flyreisen.

Bestill sete på flyet

Har du problemer med å bestille online?
Ring Norwegians kundeservicetelefon: 815 21 815

FORHÅNDSBESTILLING AV TAXFREE-VARER

Norwegian tilbyr ikke taxfree på flyvninger innad i EU og kun på visse utvalgte strekninger utenfor EU.

Om det finnes taxfree tilgjengelig for din flyreise får du tilsendt hjem en taxfreekatalog ca, 3 uker før avreise, Du har også mulighet til å gjøre din bestilling direkte ved å logge inn her »

Når kan du bestille

Du forhåndsbestiller dine varer fra 30 dager før avreise fram til 5 dager før avreise til både ut- og hjemreisen. Om bord, på vei til reisemålet ditt, kan du komplettere bestillingen din til hjemreisen.

 • Unntak! Foregår reisen med rutefly er det ikke mulig å forhåndsbestille mat eller taxfree. Mat kan kjøpes om bord.
   

Her bestiller du dine Taxfree-varer

Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenges en time før avgang. Vær gjerne ute i god tid.

INNSJEKKINGSAUTOMATER

For å slippe innsjekkingskøer, kan reisende med Norwegian benytte innsjekkingsautomater på flyplassene der slike finnes.

Bruk strekkode eller "check-in" koden

Du sjekker inn i automaten enten ved å bruke strekkoden eller ved å taste "check-in"-koden som er å finne på reisedokumentet ditt. Følg deretter instruksjonene i automaten for å sjekke inn deg og reisefølget ditt. 

Automaten skriver til slutt ut boardingkort og bagasjeremser. Riv først av kvitteringen fra bagasjeremsene og ta vare på dem. Fest deretter remsen rundt veskens/koffertens håndtak.

Deretter leveres bagasjen ved innsjekkingsskrankens Bagage Drop, der id-kontroll av samtlige i reisefølget foretas.

Mat og drikke

Om bord har du mulighet til å kjøpe ulike drikker og forfriskninger til gunstige priser fra drikkevognene som går gjennom kabinen under flygningen.

Hva som gjelder for måltider om bord finner du her 

 

Underholdning

WIFI (trådløst nettverk)

Nesten samtlige av Norwegians fly tilbyr WiFi om bord. Når flyet er i marsjhøyde, er det mulig å kople til PC, nettbrett, telefon eller musikkspiller.


FILMER

Norwegian er det første flyselskapet i Europa som tilbyr sine kunder å leie filmer til sin PC, nettbrett eller smarttelefon.
Et stort utvalg av filmer og TV-programmer tilgjengelig. For mer informasjon vennligst følg linken nedenfor.

Les mer om Norwegians underholdningsystem


Betaling om bord

Norwegian foretrekker at betaling gjennomføres med kort om bord (Visa og Mastercard).

Det er viktig at du oppgir på bestillingstidspunktet at du trenger assistanse på flyplassen.

Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet.

Kontakt TUIs kundeservice hvis du føler deg usikker:

 • Telefon: 08100

Er du gravid og skal fly med Norwegian, gjelder følgende regler:

 • Uke 0 - 35
  Du kan fly uten særskilte restriksjoner
 • Uke 36 - 37
  Du kan fly dersom den totale flytiden er 4 timer eller mindre og du har en legeerklæring
 • Uke 38
  Du kan dessverre ikke fly med Norwegian

Obs: For fly til/fra Tyrkia anbefales det at du alltid tar med deg en legeerklæring, da lokale regler krever dette av gravide kvinner allerede på en tidlig i graviditeten.