Info om cruise

Hva skjer om bord

Lugarnøkkelen

Når du kommer til havnen vil du få et plastkort som er både nøkkelen til lugaren din, legitimasjon ved av- og påstigninger og betalingsmiddel om bord.

Driks

Avhengig av hvilket rederi du bestiller hos, vil driks enten være inkludert i prisen eller et daglig tillegg som blir belastet på din konto om bord. Driksen går direkte til personalet og gjør det mulig å opprettholde høyeste standard for alle reisende.
Hva som gjelder for ditt cruise, kan du lese mer om på siden til det aktuelle cruiseskipet.

Roomservice

Enkelte deler av roomservice kan inngå i cruiset, og i noen tilfeller er all roomsercive inkludert på noen lugarkategorier. Akkurat hva som gjelder for ditt cruise kan du lese mer om i "Mat & drikke" på det aktuelle cruiseskipet og i lugarbeskrivelsen.

Internett og telefon om bord

Det er mulig å ta med egen PC, lesebrett eller telefon og bruke Internett om bord. Skipet tilbyr rederiets egen WiFi. Eksakt hva som gjelder for ditt cruise kan du lese mer om under "Internet" på cruiseskipets side.

Vær oppmerksom på at det kan tilkomme ekstra avgifter for samtaler og SMS om bord da samtalene kobles opp via satellitt. Vi anbefaler i stedet å bruke telefon via Internett.

Sikkerhetsrutiner

Cirka en time før skipet går, vil det være en sikkerhetsøvelse. Denne øvelsen er obligatorisk for samtlige gjester og er til for at alle skal vite hvordan man skal reagere ved en nødsituasjon om bord. Sikkerhetsøvelsen gjennomføres hovedsakelig på engelsk.

Avstigningsrutiner

Dagen før avstigning vil du finne nødvendig informasjon om avstigningen i lugaren din. Rederiet setter opp i hvilken rekkefølge passasjerene skal forlate skipet. Senest dagen før ankomst får du bagasjelapper i ulike farger til lugaren din. Disse skal fylles ut med fullstendig navn og adresse, festes på kofferten/bagasjen og settes ut i gangen kvelden før avstigning. Bagasjen blir samlet inn og oppbevart på et trygt sted. Avlastingen er effektiv, bagasjen tas hånd om av havnepersonale som plasserer den i ankomsthallen der du henter den før avreise fra havnen. Du kan også avstå fra den kostnadsfrie bagasjeservicen og heller bære bagasjen selv ved avstigning hvis du ønsker det.

Ikke tillatt om bord

Det er forbudt å ta med følgende om bord: alkohol ((Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line gjelder maks to flasker vin som kun kan nytes i lugaren), brannfarlige gjenstander og væsker (blant annet strykejern og stearinlys), våpen (gjelder kniver, lommekniver og korketrekker), kaffemaskin, vannkoker, elektrisk transformatorer, eksplosiver (f.eks. fyrverkeri), hockeykøller, saks, skateboard, surfebrett. Mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 7 er ikke tillatt om bord.

Språket om bord

Det offisielle språket om bord er engelsk. Noen i besetningen snakker også andre språk som fransk, tysk, italiensk og spansk. Utfluktene er på engelsk dersom ikke annet er oppgitt. All kommunikasjon som informasjon og nyhetsbrev er også på engelsk. Det finnes ikke skandinavisktalende besetning og guider ombord.

Alkohol ombord

For å drikke alkohol om bord i Europa må du være over 18 år, og for cruise utenfor Europa over 21 år. (For sprit på Norwegian Cruise Line er aldersgrense 21 år.)

For MSC Cruises og Costa Cruises får du ikke ta bruke alkohol kjøpt i skipet butikker eller andre steder ombord. Flasker og andre beholdere blir samlet inn og oppbevart, og du kan hente det ut på anvist plass den siste kvelden.

For Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line er det tillatt å ta om bord mak sto flasker vin à 750 ml/lugar ved ombordstigning på avreisedagen. Drikken må oppbevares i håndbagasjen og kan kun nytes i lugaren og i noen restauranter (noe det gis informasjon om på plass).

Ved kjøp av alkohol i taxfree-butikker om bord eller i land, så tas dette hånd om leveres til lugaren din den siste dagen.

Elektrisk utstyr

Strømstyrken om bord er 110/220 V. Det finnes europeiske uttak i lugarene, men det kan være begrenset til ett uttak, så vi anbefaler at du tar med adapter. Det finnes hårføner i alle lugarer.

Vask av klær

Du kan mot kostnad levere inn klær for vask om bord.

Røyking

Røyking er generelt forbudt i samtlige lugarer og på balkongene. Alle skip har områder der røyking er tillatt. Det er forbudt å kaste sneiper/sigaretter over bord.