Utvalgte utflukter med TUI Collection

TUI Collection-utflukter er unike, genuine og ansvarlige utflukter som viser deg reisemålet fineste severdigheter på en ny måte.

Vårt brede utfluktstilbud inkluderer også TUI Collection-utflukter som er laget for deg som vil oppleve reisemålets "must" på en ansvarlig og unik måte. Her har vi valgt ut fem ulike TUI Collection-utflukter der nordiske gjester får en ekte følelse for destinasjonen og miljøet.

Genuine catchupa, Kapp Verde

På denne morsomme heldagsutflukten fordyper vi oss i den lokale kulturen på Kapp Verde. Vi starter dagen med å se på typiske danser fra Boa Vista som utføres av lokalbefolkningen i Cabeça dos Taraféer. Disse danse- og musikkforestillingene gir ikke bare lokalbefolkningen mulighet til å bli personlig engasjerte, men hjelper også til med å opprettholde lokale tradisjoner.

Deretter besøker vi den gylne buen i Porto Ferreira og fyrtårnet Moroo Negro, der du får muligheten til å lære deg om historien og nyte den vakre utsikten. Dagen blir komplett med et besøk i et familiehjem der du kan se hvordan 'catchupa' - Kapp Verdes nasjonale matrett blir tilberedt, etterfulgt av lunsj i de vakre omgivelsene.

Les mer her

Kapp Verdes nasjonalrett katchupa.
Lær deg å lage Kapp Verdes nasjonalrett katchupa.

Mayalandsbyen Coba, Mexico

Velkommen på en reise dypt inn i Yucatan-jungelen for å oppleve den antikke mayalandsbyen Coba. Dagen begynner tidlig med avreise til den store pyramiden som er en av de siste pyramidene du fremdeles kan klatre på. Etter å ha klatret til toppen for å nyte den fantastiske panoramautsikten, besøker vi mayasamfunnet der innbyggerne fortsatt lever uten strøm. Du får mulighet til å møte de lokale innbyggere og lære mer om deres kultur. Vi gir også tilbake til samfunnet ved å finansiere en egen vannbrønn og støtte utviklingen av gjenvinning av avfall. I tillegg støtter utfluktsleverandøren lokalbefolkningen kontinuerlig ved å skaffe skolemateriell og feire spesielle anledninger ved å ta med gaver til barna.

Etter mayaseremonien kan du nyte en tradisjonell lokalprodusert lunsj i en nærliggende restaurant. Det blir også mulig å smake på tradisjonell lokalprodusert tequila og svømme i en nærliggende lagune. Inngangsavgiften går direkte til vedlikehold av den lokale kulturarven.

Ler mer her

Den gamle mayalandsbyen Coba.
Utforsk den gamle mayalandsbyen Coba.

Skilpaddesafari, Tyrkia

Opplev en magisk reiser der du får besøke et lokalt redningssenter for skilpadder, lære mer om deres arbeid og om de ulike skilpaddeartene. Vi starter tidlig om morgenen og glir langs Dalyan-elven i båt. Ettersom elven er hjem for mange ferskvanns- og karettskilpadder, har du mulighet til å se dem underveis. Båten senker farten når vi passerer gamle graver som er hugget ut i fjellsidene for tusenvis av år siden.

I tillegg besøker vi et redningssenter for skilpadder som er en del av TUI Care Foundations Turtle Aid-program, og du kan lære mer om deres prosjekter og bli kjent med de utsatte artene. Etterpå kan du nyte tradisjonell lokalprodusert juice og litt tid på egen hånd på stranden før turen går tilbake til hotellet.

Les mer her

Båttur på Dalyan-elven.
Båttur på Dalyan-elven som slynger seg frem gjennom landskapet.

En smak av Kypros, Kypros

Mat og drikke er en stor del av den kypriotiske kulturen og denne utflukten er en hyllest av øyas gastronomiske delikatesser. Vi kommer til å spise og drikke oss fra by til by – besøke Palaichori for fin kaffe, Agros for hjemmelaget godteri og rosevannsproduksjon, etterfulgt av Omodos der en tradisjonell luns blir servert. Om ettermiddagen nyter vi vingårder og kypriotisk vin.

Alle stedene vi besøker på denne utflukten er familiedrevne bedrifter der du også har mulighet til å støtte lokalsamfunnene direkte ved å kjøpe lokale produkter. I tillegg har du mulighet til å lære deg mer om de lokale produksjonsmetodene mens du nyter ulike typer lokale delikatesser.

Les mer her

Kypriotisk mat.
En smak av det lokale Kypros.

Cruise til skilpaddeøya, Zakynthos

Denne utflukten gir deg en unik mulighet til å cruise rundt i havet på jakt etter de meste kjente innbyggerne – karatteskilpaddene. Disse grasiøse skapningene har hatt redene sine på øyas strender i tusenvis av år, men nå er de dessverre en sjelden og truet art.

Vi begynner med å seile mot Marathonisi, en øy med navnet "Turtle Island". Hold utkikk etter skilpadder og delfiner, du får også mulighet til å bade og snorkle. Etterpå cruiser vi til Keri og passerer havgrotter og et fyrtårn, før det blir ytterligere et badestopp før vi reiser tilbake.
Under båtturen vil skilpaddeforskningsgruppen Arhelon til å være om bord for å fortelle om sitt arbeid. De støttes av TUI Care Foundations Turtle Aid-program og gir informasjon om hvordan du kan beskytter skilpaddene. En flott kombinasjon av inspirasjon, læring og avslapping!

Les mer her

Karettskilpadde
Bli med på et cruise utenfor Zakynthos, så kanskje du får du se en karettskildpadde.