2017-01-11

Turtips på Kanariøyene

Ta på deg fjellskoene og oppdag en ny og ukjent side av Kanariøyene. I de tåkelagte fjellene venter den ville og uberørte naturen med terrassedyrking, mandeltrær og laurbærskoger med sølvaktig skjær.

Frisk luft, grønn natu

r og fredelig stillhet står høyt oppe på ønskelisten for mange når det gjelder ferie. Du har kanskje ikke tenkt på det før, men Kanariøyene er et av våre beste tips når det gjelder fotturer. Her kan du få en uke med tøffe turer, en guidet naturvandring eller en dagstur i løpet av badeferien.

Turstiene på La Palma er utfordrende

De syv store ferieøyene

i Atlanterhavet har en natur som kan by på alt fra pinjekledde fjell til vulkanlandskap og daler der det vokser appelsiner og avocado. Ettersom det er store nivåforskjeller vil du innimellom få noen utsikter som kan ta pusten fra deg.

Teide på Tenerife

Det behagelige klimae

t gjør at Kanariøyene passer fint for fotturer hele året. Bare husk å kle deg etter lag-på-lag prinsippet. Og husk å stoppe ofte for å fylle på energi, det er viktig. I fjellandsbyene kan du finne små serveringsteder med kanariske spesialiteter som spekeskinke og saltbakte poteter med mojosaus.

Ta en pause og bestill kanariske tapas

Våre 5 favoritter er

  1. La Palma – Drømmestien slynger seg mellom lavendel og tusen år gamle draketrær. Skogkledde fjell og store høyder er øyas kjennetegn.

  2. Gran Canaria – I Cruz de Tejeda starter fem forskjellige turstier som bl. a. fører deg til terrasser med avlinger og små fjellandsbyer.

  3. Tenerife – Gå i den frodige Mascadalen eller prøv trekking i nasjonalparken ved vulkanen Teide. Det ser nesten ut som kulissene i Star Wars 

  4. La Gomera – Ikke gå glipp av laurbærskogen, en av verdens eldste regnskoger.

  5. El Hierro – Innlandets heier og blomsterenger med beitende kyr minner litt om Irland. Her finner du også vulkanske krater med fantastisk utsikt.

På El Hierro er det enger og vulkaner
På El Hierro er det enger og vulkaner
Utsikt fra vulkankrateret, La Palma
La Gomera er kjent for sin laurbærskog