TUI hjelper gatehunder og -katter

2019-07-29
Som dyrevenn vil man gjerne hjelpe alle gatehunder- og katter man ser i ferien. Å ta vare på de dyrene som lever i nærheten av hotellene er også viktig for TUI. Derfor har vi lansert TUI Stray Animal Award.

Når man er en dyrevenn får man av og til lyst til å ta med seg alle hunder og katter man ser. Men det er ikke alltid den beste løsningen (hverken for deg eller for dyrene).

TUI ønsker å gi en oppmerksomhet til hotell som hjelper hjemløse dyr, og derfor har vi lansert TUI Stray Animal Award. Til å begynne med har vi testet programmet i Tyrkia og på Kapp Verde.

TUI finnes på flere reisemål i verden der hjemløse hunder og katter ikke har det bra og blir til et problem for restauranter og innbyggere. Med TUI Stray Animal Award håper vi å kunne hjelpe både dyr og mennesker.

Mer om TUI Stray Animal Award

TUI Stray Animal Award går til de hotellene som hjelper hjemløse dyr i nærområdet.

For å sertifiseres må hotellene...
• Samarbeide med lokale veldedighetsorganisasjoner og veterinærer
• Lage et område der de regelmessig mater dyrene
• Passe på at maten er næringsrik og ikke f.eks. rester fra restauranten
• Mateområdet må rengjøres regelmessig
• Ha kontroll på dyrene – hvis de virker skadede eller syke skal hotellet kontakte en veterinær

Hotellets gjester skal også informeres om hotellets arbeid med hjemløse dyr, og få vite hva de kan gjøre for å hjelpe.

Gatehunder

Sertifiserte Kapp Verde-hotell

Her er noen eksempler på TUI-hotell på Kapp Verde som du kan bestille hvis du vil støtte arbeidet med å hjelpe gatehunder- og katter.

Melia Dunas
Melia Tortuga
Sol Dunas
Sensimar Cabo Verde Resort & Spa

Sertifiserte Tyrkia-hotell

Og her er noen eksempler på TUI-hotell i Tyrkia.

Barut Kemer Resort
Sensimar Belek Resort & Spa
TUI Blue Palm Garden
Magic Life Waterworld

Hvordan kan du hjelpe hjemløse dyr i ferien?

• Ta aldri med deg et dyr på hotellrommet ditt
• Mat ikke dyr i nærheten av restauranter
• Ta ikke valper eller kattunger fra gaten (du risikerer å skille dem fra foreldrene)
• Hvis du finner et dyr som er skadet eller sykt – kontakt lokale organisasjoner eller veterinær

Katt

Lignende innlegg

Slik skapes en bærekraftig fremtid for elefanter i Asia

Elefantridning og elefantshow er et stressmoment for elefanter. Samtidig fortsetter mange turister å besøke disse arrangementene og dra på utflukter med elefanter. TUI Care Foundation og World Animal Protection har derfor slått sammen sine kloke hoder for å skape en bedre tilværelse for ca. 500 asiatiske elefanter i fangenskap til år 2020. Hovedfokuset kommer til å ligge på Thailand, men prosjektet vil også dekke andre områder der elefantbestanden i fangenskap er stor: Laos, Kambodsja, Nepal, India og Sri Lanka.
2019-08-11

Bærekraftige tips på reisen

Hvordan kan vi være mer bærekraftige i ferien? Her kommer tips til hvordan du er mer miljøbevisst i ferien og enkle ting å huske på når du reiser.
2019-08-04

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.
2019-06-13

Klimakompenserte familiehotell – bare hos TUI

TUI FAMILY LIFE heter hotellene for familiens beste ferie. Der finner du alt fra store basseng til barneklubber, treningstimer, sunn mat og mye annet. Men ikke nok med det. TUI er også det eneste selskapet i reisebransjen som klimakompenserer vårt viktigste hotellkonsept for familier. Og for den saks skyld, alle våre andre konsepthotell også.
2019-05-06