Tips til takbarer rundt omkring i verden

Finns det noe bedre enn å se solnedgangen over byen du besøker, på en takterrasse med en god drink i hånden? Enda bedre blir det frem mot skumringen når byens lys glitrer som små stjerner foran deg. Synes du, som jeg, at det er noe magisk med takbarer? Her har du tips til takbarer som er verdt å besøke!

De absolutt beste takbarene er ifølge meg de som ligger under åpen himmel. Bangkok, Singapore og New York er alle tre byer som har et stort utvalg av kule takbarer. Her kommer tips til både kjente og populære takbarer samt mer ukjente perler rundt omkring i verden. For en drink smaker absolutt bedre i høyden, gjør den ikke?

New York – 230 Fifth Rooftop

230 FIFTH Rooftop er en av de aller største og mest kjente takbarene i New York. Med en herlige terrasse og en slående utsikt over Empire State Building forstår man hvorfor den er så populær. Det beste med baren er at den er åpen året rundt til tross for klimaet. Om vinteren kan du nippe til en varm drink i en oppvarmet iglo samtidig som du nyter utsikten.

New York er en av de byene med aller flest takbarer i hele verden, og naturligvis finnes det mange flere takbarer du kan besøke hvis du er i New York! Finn TUIs reiser til New York her.

Bangkok – Sky Bar, Lebua at State Tower

En av mine absolutt favoritter er Sky Bar Rooftop at Lebua på toppen av hotell Lebua. Med sin beliggenhet i 63. etasje er dette en av få barer i verden som ligger så høyt oppe og samtidig er under åpen himmel. Her oppe har du vakker utsikt over Bangkok og elven Chao Phraya. Synes du baren virker kjent? Da kan det være at du har sett den i filmen Baksmellen II. Hvis du ikke er fornøyd med å bare besøke takbaren under Bangkokoppholdet kan du dessuten bo på hotellet med TUI, les mer om hotell Tower Club at Lebua her.

Lyst på tips til flere takbarer og ting å gjøre i Bangkok? 10 tips til ting å gjøre i Bangkok.

Hong Kong – SEVVA Rooftop Bar

Hong Kong – SEVVA Rooftop Bar

Det er ikke mye som slår utsikten over Hong Kong og de hundrevis av skyskraperne som tårner seg opp langs Victoria Harbour. SEVVA Rooftop har ikke den høyeste beliggenheten, men takket være sin beliggenhet i 25. etasje, så kan du føle byens puls samtidig som du har en fin utsikt mot havnen og byen. Og med en design som endres etter sesong, er det ikke rart at den er blitt populær.

Dubai – Treehouse, Taj Dubai

Dubai – Treehouse, Taj Dubai

Takbar med utsikt over verdens høyeste bygning? Det byr takbaren Treehouse på hotell Taj Dubai på. Takterrassen har nemlig utsikt mot Burj Khalifa, som glitrer om kvelden og gir en fantastisk utsikt. Ikke nok med det, også hagen på terrassen er utsmykket med lysslynger og du har også panoramautsikt over Downtown Dubai.

Singapore – Marina Bay Sands SkyPark

Naturligvis må Marina Bay Sands nevnes. Øverst i bygningen ligger Marina Bay Sands SkyPark, en av de absolutt kuleste takbarene i verden. Her finnes både takbar og verdens høyest beliggende infinity-basseng! For å kunne bade i bassenget ved Sky Park Pooldeck må du bo på hotellet, bakdelen er at du derfor må åpne lommeboka ganske kraftig, men fordelen er at det er ekstra eksklusivt og at det ikke blir altfor trangt i bassenget!

Hotell med takbarer i Europa – 5 tips

Alle hotellene på listen nedenfor kan bestilles via TUI.

Barcelona – Hotell Barcelo Raval

Barcelona – Hotell Barcelo Raval

I bydelen El Raval like sør for Barcelonas gotiske kvartal ligger hotell Barcelo Raval i Barcelona. Hotellet har ikke bare en takbar, men også et takbasseng ved baren med magisk utsikt over byen.

Firenze – Grand Hotel Baglioni

Firenze – Grand Hotel Baglioni

Grand Hotel Baglioni er et elegant hotell med sentral beliggenhet i Firenze, en av barene har servering på hotellets tak med utsikt over Firenzes hustak.

London – Doubletree by Hilton Tower of London Hotel

London – Doubletree by Hilton Tower of London Hotel

Doubletree by Hilton Tower of London Hotel ligger bare noen hundre meter fra Tower of London, Themsen og Tower Bridge og har en bar med tilhørende takterrasse med utsikt over Londons skyline!

Athen – Novus Hotel

Athen – Novus hotel

I Athens historiske del ligger Novus Hotel som både har bar på taket samt et takbasseng og solterrasse med en spektakulær utsikt over Akropolis.

Madrid – Hotell Santo Domingo

Madrid – Hotell Santo Domingo

Hotel Santo Domingo ligger sentralt i Madrid. En liten oase midt i den pulserende storbyen – med en takterrasse med bar og utsikt over Madrids hustak. Dessuten finnes et takbasseng.