Tips til storbyferie – New York, Dublin, Berlin med flere

Aldri er en weekendreise så fristende som om høsten når mørket legger seg over Norge. Å spasere under trær som skifter i oransje og rødt, nyte en av årets siste pikniker og ta en ekstra sovemorgen høres farlig fristende ut. Du velger selv om du vil reise kort eller lagt for å lade batteriene for en langhelg.

Det finnes mange storbyer du kan velge mellom, og hvordan skal du vite hvilken som passer best om høsten? Her kommer våre heteste tips til byer der høsten er litt ekstra magisk.

Weekend i New York

800newyorkfall2
New York kan være det ultimate reisemålet om høsten.

Høst i New York – det finnes knapt noe som høres mer fristende ut. Spaser gjennom Central Park, se alle stedene du bare har sett på film tidligere, plystre inn en gul taxi, besøke Frihetsgudinnene og gå over over Brooklyn Bridge. Sjekk ut Highline, spis bagels i Greenwich Village og prøv den mest fantastiske pizzaen

Start dagen med en joggetur i et høstlig New York.

Weekend i Berlin

800berlin1
Berlin – kort flytid og mye å oppleve.

Berlin er for tiden svært prisgunstig og mye billigere enn Norge. Her kan du sykle, oppleve kultur, fotoutstillinger, verdens beste currywurst og bortgjemte bakgårder. Et ekstra pluss for at flytiden er kort og flyplassen ligger nær byen så du kommer deg raskt inn til byen. Reiser du sent på høsten har til og med julemarkedene åpnet i Berlin.

Weekend i Dublin

800dublin2
Weekend i Dublin inkluderer alltid en tur over Ha'penny Bridge.

Flytiden til Dublin er bare 2,5 time og få ting slår høsten på den grønne øya Irland. Besøk mikrobryggeriene, dra på shopping, opplev Phoenix Park der det kryr av rådyr blant de høstfargede bladene, prøv byens beste brunsj på Cleaver East og nyt tradisjonell irsk musikk og dans på en pub. Ta toget til pittoreske Killiney og Howth for fantastiske utsikter og landets beste fish and chips.

800howth
Killiney ligger nær Dublin og er absolutt verdt et besøk.

Weekend i Venezia

Venezia, Burano
Venezia er alltid vakkert, men det er noe spesielt med høsten.

Det er få steder som slår Venezia når det kommer til idyllisk, koselig og veldig italiensk. Om sommeren kan det være vanskelig å komme seg frem i denne byen, men om høsten halveres turistantallet og du kan finne ditt Venezia. Gå deg vill i de trange gatene, spaser over uendelig antall broer, drikk en skummende cappuccino på piazza Santa Margherita og ta båten over til Lido

800venezia-2
Drikk italiensk kaffe på en uteservering i høst.

Weekend på Kreta

800chaniaoldtown
I Gamlebyen i Chania er trivselsfaktoren høy.

Hvorfor ikke kombinere høstweekenden med strandliv? Lei bil og kombiner Knossos, Gamlebyen i Chania, vingårder og olivenlunder med årets siste bad. På østre Kreta kan du bade langt ut på høsten. Fråts i gyros, tzatziki og souvlaki, gå ikke glipp av hippiestranden Matala og gjør et stopp i den sjarmerende lille landsbyen Spili. Er du i Chania er et besøk på restauranten Ginger Concept et must. Kreta har det meste for de fleste!

800agrecofarms
Lei bil og opplev hele Kreta.