2018-10-19

Spania har noe for enhver smak

En reise til Spania gir deg et vell av livets goder. Ikke bare sol, varme og strender, men også tapas, nattklubber, golfbaner, designbutikker, vakre fjell og severdigheter.

spania

Spania er stooort

Madrid er Spanias hjerte. Men det er også et godt utgangspunkt for alle som vil se mer av dette vakre landet. Hvorfor ikke leie bil og ta en roadtrip i Don Quijotes fotspor til La Mancha – 15 mil fra hovedstaden. Mange av vindmøllene som Cervantes antihelt sloss mot er fortsatt der.

tui-inspiration-madrid-logo-jpg
Madrid er et fint utgangspunkt for deg som vil oppleve Spania.

Spanias kyst – ikke bare Middelhavet

Pussig nok er Spanias vakre Atlanterhavskyst ukjent for oss nordboere, selv om den har noen av landets fineste strender. Men hvis du vil gjøre som spanjolene selv skal du reise til Costa de la Luz i ferien.

I tillegg til dette er Costa Blanca og Costa del Sol virkelig å anbefale!

Costa Blanca ligger midt på Spania østkyst og byr på sandstrender, shoppinggater, golfbaner, nattklubber og badeland – Alt du trenger til en perfekt ferie. Her flyr du til Alicante og kan deretter velge det hotellet som passer best for deg enten det er barnefamilier eller voksne som reiser uten barn.

Costa del sol er virkelig en feriemagnet. Hit reiser du for å sole deg, bade, spille golf, windsurfe og spise god mat, i tillegg til å besøke vinbodegaer. Kjør langs Spanias sydvestre kyst hvor du passerer 20 mil med sandstrender og en rekke med feriesteder – alt fra store byer som Malaga til små perler som Nerja.

i_0301982-840_costa-de-la-luz-logo-jpg
Costa de la Luz er stedet der spanjolene selv tar ferie.

Storby + sol og bad

Det er noe eget ved å ta metroen ut til Barcelonas kilometerlange strand La Barceloneta og grave føttene ned i sanden etter en lang dags shopping. Kanskje du drømmer om alt det gode du skal spise om kvelden i Barri Gòtic, byens eldste del med svingete smug og romantiske restauranter.

Start kvelden med litt smått og godt

Det er litt uvant å gå fra bar til bar og småspise seg gjennom tapas og pinchos. Tenk på det som en kontinental form for koldtbord. Litt mer avslappet, litt bedre og mye morsommere.

tui-inspiration-tapas-logo
Tapas. En mer kontinental form for koldtbord.

Opplev mer med leiebil

Alicante og hele Costa Blanca er mange nordmenns favoritter i Spania, både når det gjelder boligkjøp og ferier. Vårt tips er å leie en bil noen dager, da får du oppleve flere av perlene på Costa Blanca som du ikke må gå glipp av. Her er et par tips!

Guadalest

Guadalest er en av Spanias minste byer og den ligger på en fjelltopp cirka 6 mil nord for Alicante. Her møtes du av trange, små gater, kirker og et slott i en liten pittoresk landsby. Fra landsbyen kan du se det kjente klokketårnet, en festning, småbutikker og kaféer i steinborgen. Nedenfor Guadalest er det et vann med smaragdgrønt vann, et sted som passer ypperlig for det perfekte feriebildet. Bilveien opp kantes av vakre sitron- og appelsinlunder samt mandel- og oliventrær. Mitt tips er å stoppe ved en sitronlund langs veien og kjøpe med deg et nett med nyplukkede sitroner.

Palmelunden i Elche

Palmelunden i Elche er Europas største palmelund med mer enn 200 000 trær som er over 1000 år gamle. Palmelunden står på UNESCOS verdensarvliste og er i dag en del av bykjernen og også en av verdens største palmelunder. Uansett hvor du ser deg rundt i Elche, så ser du disse gigantiske palmene. Mandager og lørdager er det lokalt marked. Elche er et mekka for sko, så du finner garantert noe å sette på føttene