Søtt og godt i høyden – vi tester desserter på flyet

2017-05-11
Marianne M.
Når maten kommer inn på flyet pleier den å stå øverst til venstre på brettet – den syndige lille desserten som de fleste av oss sparer til kaffen. Vi lar to feinschmeckere smake seg gjennom fem ulike desserter som serveres om bord på vårt charterflyselskap TUI fly. Her kan du lese hva de syntes og hvilken dessert som ble en soleklar vinner.
desserter-i-høyden-_jpe7770
Simon og Eva har akkurat begynt på den første av fem desserter.

Vi møtes i et konferanserom som for øyeblikket er gjort om til konditori. Oppdraget er enkelt. Smak på hver og en av de fem dessertene, ikke si noe om hva du synes bare skriv ned hvilke assosiasjoner du får. Sett deretter karakter på skalaen 1–6.

Som jury valgte vi to rutinerte charterreisende, Eva Säfstrõm, 50, beskriver seg selv om en gourmand med lidenskap for både fine dining og kaker. Simon Aspenberg, 29, hører til en yngre og muligens mer helsebevisst generasjon, men erkjenner likevel uten å nøle at han er svak for søtsaker.

Jordbær- og rabarbrakake med vaniljesaus

Eva: Som å drikke kaffe hjemme hos mormor der syrinene blomstrer. Syrlig så hele ansiktet trekker seg sammen i en grimase, men det kompenseres godt av den kanskje litt vel tykke vaniljesausen.
Evas karakter: 3 av 6
Simon: Ser hjemmelaget ut og vaniljesausen har de rette svarte prikkene. Kombinasjonen av rabarbrasyre og søt vaniljesaus er en like sikker suksess som Askepott på julaften.
Simons karakter: 5 av 6

Sitronmarengspai

Eva: Sukkersøt klassiker, delikat med sin creme brulée-brente marengs men litt hard og smuldrete i bunn. Gir meg assosiasjoner til fortauskaféer i Paris.
Evas karakter: 4 av 6
Simon: Liker kontrasten mellom søt marengs og syrlig sitron. Sitronlaget er kakens høydepunkt, uten det hadde den vært litt kjedelig.
Simons karakter: 4 av 6

Bærmoussekake

Eva: Tiltalende knallrosa gelétopping, lite slapp konsistens. Føles som å drikke et glass rødvin i bakevareform: generøs fruktsmak, med litt krydret ettersmak.
Evas karakter: 4 av 6
Simon: Syns den så litt kunstig ut, men ombestemte meg etter første bit. Bærsmaken er tydelig og kaken er passe søt. Passer perfekt underveis til et solrikt reisemål.
Simons karakter: 4 av 6

Sjokoladekake med kokos

Eva: Karibisk strand og svensk sommereng i en vellykket kombinasjon. Klassisk sukkerkake med en touch av piña colada og romerske buer.
Evas karakter: 5 av 6
Simon: Jeg hadde skyhøye forventninger ettersom kaken minner om min favorittkake. Men smaken er litt for svak og jeg savner kremlaget i midten.

Simons karakter: 3 av 6

Sjokoladefondant – BEST I TEST!

Eva: Tung sjokolade og mørk som et skogtjern. Et kunstverk med to sorter sjokolade i ulike lag. For meg til å få lyst på en macchiato og et lite glass konjakk.
Evas karakter: 6 av 6
Simon: Den fine toppdekorasjonen utstråler kvalitet, og jeg ble ikke skuffet! Perfekt balanse mellom spenst og mykhet, kraftig kakaosmak og hint av karamell. Simons karakter: 6 av 6

Les mer om mat på flyet

Feriens første måltid er et kjært innslag under flyreisen for mange. I tillegg til grunnmenyen kan du også bestille festmåltid, champagnefrokost og mange tilpassede varianter som blant annet vegetar- og veganmat samt gluten- og laktosefritt. Her kan du lese mer om mat på flyet