Solrik storbyferie i Spania

Sol, nydelig mat og spennende severdigheter. Er ikke det nok grunner til å reise til Spania? Her er et par av våre beste tips til en storbyferie i dette populære ferielandet.
I samarbeid med Spanias turistkontor

Madrid

Madrid er Spanias hjerte. Her er du på storbyferie i en by som bobler av liv døgnet rundt, og den kan beskrives som en kokene gryte med delikate ingredienser som kulturelle severdigheter og et pulserende hverdagsliv. Puerta del Sol er byens naturlige sentrum, der gater og trange smug fører inn i de eldre og mest populære bydelene. Opplev operahuset Teatro Real og kongeslottet på din tur rundt i byen, eller ta en spasertur tur i de spektakulære hagene Jardines de Sabatino og Campo del Moro.

Madrid

Barcelona

Det er noe helt spesielt å dra ut til Barcelonas kilometerlange strand La Barceloneta og grave føttene ned i sanden etter en langs dag med shopping. Kanskje du allerede drømmer om alle de delikatessene du skal spise om kvelden i Barri Gòtic, byens eldste bydel med trange gater og romantiske restauranter. Opplev også den uferdige kirken La Sagrada Familia og Park Güell, med Gaudis karakteristiske mosaikker. Ta også en spasertur i området som er kjent som ”Quadrat d’Or”, der du finner det største antallet av moderne bygninger.

Nyt en herlig aften på La Pedreras takterrasse som er et episenter for jazzmusikk om sommeren. Herfra kan du nyte utsikten over byen mens du lytter til vakre jazztoner. Får du ikke nok av den vakre utsikten, skal du besøke takterrassen på toppen av Santa María del Mar, hvorfra du får oppleve bygningens konstruksjon og en fantastisk panoramautsikt over byen.

Barcelona - utstikt fra et takbasseng

Malaga

Malaga er den største byen på Costa del Sol, og en av de mest populære byene i Spania. Her finner du mange gode restauranter, kunstmuseer, strender og golfbaner. Beliggenheten i hjertet av Andalucía gjør at det er kort vei til Marbella, Nerja og de hvite landsbyene i fjellene. Utvalget av restauranter er stort og shoppingstrøket Calle Larios byr på et stort utvalg av shoppingmuligheter. Utforsk også byens store utvalg av muséer, blant annet Picasso-museet, bil- og motemuseet, Centre Pompidou Málaga og Colección del Museo Ruso. Opplev også byens spennende kultur og katedralen på en tur rundt i byen.

Malaga by night

Palma de Mallorca

En storbyferie i Palma de Mallorca byr på trendy restauranter, tapasbarer, middelaldergater og shoppingsentre med det nyeste innen mote og design. Palma er et shoppingmekka, der du finner alt fra lokale produkter av høy kvalitet, blant annet egenprodusert olivenolje og håndlagede sandaler, til lokal vin og spesialiteter.

Gå en tur langs strandpromenaden eller besøk gallerier og muséer. Opplev Mallorcas største og mest populære dryppsteinsgrotter ved Porto Cristo, eller nyt dagen med en vingårdstur der du kan smake vin direkte fra kilden.

Like utenfor byen kan du hoppe på den antikke sporvognen til den idylliske fjellbyen Sóller, som i dag er en av Mallorcas største turistattraksjoner. Nyt en spektakulær reise over Sierra de Alfàbia med utsikt over olivenlunder og appelsinplantasjer.

Palma de Mallorca