Slik reduserer vi engangsplast – steg for steg

Den skremmende økningen av plastavfall, spesielt i havet, er en av de største og mest alvorlige miljøtruslene vi står overfor. Bare 15 % plast gjenvinnes i dag (OECD), og omtrent åtte millioner tonn plastavfall dumpes i havet hvert år (UNEP). Det er sammenlignbart med en full søppelbil hvert eneste minutt, ifølge World Economic Forum. Vi i TUI trapper derfor opp kampen mot engangsplast på våre egne hotell.

Hvis vi tillater og bidrar til at utviklingen fortsetter, vil det være mere plast enn fisk i havet innen 2050 (Ellen MacArthur Foundation). Det er derfor svært viktig at vi prøver å bidra så mye vi kan til begrensningen av plastbruk.

Redusere bruk av plast på hotellene våre

60 prosent av TUIs egne hoteller avskaffet all bruk av sugerør allerede i 2018, målet er at flere hoteller skal gjøre det samme. Vi nøyer oss ikke med det, og jobber nå sammen med ansatte på hotellene våre om å redusere eller erstatte plastprodukter som glass, bestikk, flasker, poser, toalettartikler og engangsemballasje.

Plast i havet

Nedbrytbare sugerør

Et par andre eksempler i arbeidet for en mer bærekraftig reise er at RIU-hotellene i Spania, Portugal og Kapp Verde, i stedet for plast, tilbyr gjestene komposterbare sugerør. I tillegg har vi fjernet plastpinner til å røre kaffen med fra våre egne fly og erstattet dem med alternativer i tre, og vi har redusert andelen produkter med plastemballasjer på flyet. Bare dette alene vil spare verden for 12 millioner plastprodukter hvert år.

Plast i havet

Samler søppel sammen

Vi tillater oss også skryte litt ekstra av våre fantastiske gjester og kollegaer over hele verden som ryddet hele 52 strender i 2018, noe som tilsvarer avstanden mellom Akershus Festning og Tønsberg. Total har vi samlet inn 4,5 tonn søppel, og arbeidet fortsetter!

Retningslinjer for å stoppe engangsplasten

I 2019 har lanserte vi egne retningslinjer for hotellene våre med fokus på å redusere, gjenbruke, erstatte og resirkulere engangsplast. Det handler om å gi praktiske råd og alternativer til engangsplast, og kommunisere behov og løsningene på en enkel måte slik at den når alle deler av organisasjonen samt til gjester og leverandører. Les mer om dette her.