Slik fungerer et corona-tilpasset hotell

Turene til utlandet sommeren 2020 ble utsatt i flere måneder, og startet ikke før i midten av juli, før det ble stengt igjen. I pausen har turoperatører, flyselskaper og hoteller introdusert nye rutiner og forberedt seg på å gjøre ferien din så trygg som mulig. Her kan du lese konkrete eksempler fra et av TUIs hoteller.

Hotellet Blue Star Euphoria ligger i Kolimbari på Kreta, og ble gjenåpnet 14. juli. Da hadde hotellet forberedt seg i flere måneder, med nye retningslinjer og regler. Her kan du lese om alle tiltakene som er gjort for å sikre at hverken gjester eller ansatte utsettes for unødvendig risiko.

Euphoric & Safe Protocol

Blue Star Euphoria har innført helse- og sikkerhetsplanen #Euphoric & Safe Protocol. Den dekker alle hotellaktiviteter under pandemien, og følger retningslinjer fra Verdens helseorganisasjon WHO, i tillegg til greske helsemyndigheter. Hotellet har blitt tildelt Covid Shield Certificate av det østerrikske TÜV Austria, en pris som belønner smitteverntiltak basert på vitenskapelige funn.

Markering for sikre avstander på Blue Star Euphoria, Kreta
Merking på gulvet er en påminner om trygge avstander når man står i kø.

Digitale bestillinger

For å redusere nærkontakt, bruker hotellet en QR-kode som sender deg til en bestemt nettside. Der kan du se alle hotellets tjenester og foreta bestillinger. Du kan for eksempel bestille bord til middagen på en praktisk måte via din egen smarttelefon eller nettbrett.

Ankomst til hotellet

Når du ankommer hotellet, vil du motta din personlige QR-kode slik at du kan logge inn. Samtidig måles din, og alle andre nyankomnes, kroppstemperatur med en skanner uten direkte kroppskontakt. Hvis mange ankommer samtidig, vil noen bli henvist til den koselige gårdsplassen, da trygge avstander alltid må respekteres på hotellet.

Loungeterrasse på hotell Blue Star Euphoria, Kreta
På fellesområdene er møblene plassert med ekstra avstand.

Som gjest trenger du ikke å bruke ansiktsmaske, men hvis du ønsker det har resepsjonen dette til deg. Selv om ikke gjestene trenger å bruke det, har alle i staben verneutstyr, og de har fått tilstrekkelig opplæring. Ansattes kroppstemperatur måles også hver gang de kommer på jobb.

Etter innsjekking blir du vist vei til rommet ditt. Hotellrommene rengjøres og desinfiseres nøye før nye gjester ankommer. Personalet går ikke inn på rommet, men følger deg gjerne til døren.

Rommene blir rengjort en eller to ganger i uken, samt når du ber om det. Rengjøringspersonalet er delt inn i tre ulike team. Det første teamet tar ut søppel, brukte håndklær og laken. Det andre teamet erstatter dette med rent sengetøy og håndklær, og det tredje teamet desinfiserer til slutt.

Skilt på hotellrommets håndtak, Blue Star Euphoria, Kreta
Skiltet på døren forteller at rommet er desinfisert.

All inclusive og restauranter

God mat er en viktig del av ferien. For å forhindre smittespredning, er hotellets all inclusive-pakke endret. Når du kommer til restauranten, må du desinfisere hendene før du blir vist til bordet ditt. Håndsprit er tilgjengelig på alle hotellets fellesområder og restauranter, samt i servicediskene.

Beholdere med håndsprit på hotell Blue Star Euphoria, Kreta
Beholdere med håndsprit er tilgjengelig på alle fellesområder.

Bufférestauranten, som serverer frokost, lunsj og middag, har en stor utendørsterrasse hvor du kan spise. Bordene er plassert med god avstand, og blir desinfisert mellom hver gjest. Akkurat som med rengjøringen, er personalet delt inn i ulike team der noen dekker på og andre dekker av. Dette betyr at rent servise og bestikk aldri kommer i kontakt med det som er brukt.
Når du skal inn i bufférestauranten, hvor du kan velge mellom et stort utvalg av retter, vil det være satt opp et sikkerhetsglass mellom deg selv og maten, samt en servitør. Du setter den tomme tallerkenen på benken og ber servitøren om å legge på det du ønsker. Frukt, desserter, yoghurt og lignende legges vanligvis i porsjonsskåler dekket med plast, slik at du kan hente det selv.

Grønnsaker i restauranten på hotell Blue Star Euphoria, Kreta
Du velger selvfølgelig selv hva du vil spise, men maten blir lagt på tallerkenen av en kelner som har på seg verneutstyr.

I tillegg til bufférestauranten, finnes det to barer som serverer lunsj og snacks, samt en à la carte-restaurant. For å spise middag der må du bestille bord på forhånd, og åpningstidene er utvidet for å gi god nok avstand mellom bordene. Du kan bestille bord uten personlig kontakt ved å bruke QR-koden og din smarttelefon eller nettbrett.
Ved hjelp av QR-koden kan du også se menyen i à la carte-restauranten, samt drikkemenyene i hotellets ulike barer. I barene desinfinseres også alle bord regelmessig.

Bassengområde og badeland

Både bassengene og badelandet er åpne som vanlig. Solsengene ved bassengene og på stranden tilknyttet hotellet, plasseres med sikre avstander og desinfiseres etter hvert bruk. Vannkvaliteten i bassengene og på badelandet overvåkes nøye.

Bassengområde på hotell Blue Star Euphoria, Kreta
Selv utendørs har avstandene økt betraktelig.

Spa og treningsrom

Harmonia Spa er åpent med begrenset kapasitet. Her må det forhåndsbestilles. Innendørsbassenget og badstuen er stengt, og ansiktsbehandlinger tilbys ikke av sikkerhetsgrunner. Massasjer og andre behandlinger kan derimot bestilles som vanlig, inkludert parmassasje hvis du og noen du reiser sammen med vil skjemme dere bort sammen. Etter hver behandling rengjøres og desinfiseres massasjerommet, og brukes ikke igjen før neste dag.
Treningsrommet er også tilgjengelig hvis du booker tid på forhånd. Antall treningsapparater er redusert for å ha gode nok avstander.

Aktiviteter

Sport og andre aktiviteter der mange er nær hverandre, er fjernet fra programmet. Likevel tilbyr hotellet mye annet å gjøre, for eksempel vannaerobic, yoga, pilates, dans, utendørsspinning, jogging og strandtennis.

Barneklubben er stengt, og alle aktiviteter gjøres utendørs.

Bamse besøker alle Blue Star-hotellene, inkludert Blue Star Euphoria, et par ganger i uken. Akkurat nå kan han ikke dele ut noen bamseklemmer, men i stedet er det slengkyss som gjelder. Og selvfølgelig kan du fortsatt ta selfies med Bamse, men på lengre avstand.

  Bamse ønsker deg velkommen til hotellet Blue Star Euphoria på Kreta
Bamse ønsker deg velkommen til hotellet Blue Star Euphoria.
  • Vær oppmerksom på at informasjonen i denne artikkelen er basert på situasjonen i juli 2020, og at noen tiltak kan ha endret seg siden den gang, avhengig av situasjonen og myndighetenes regler. Alle beskrevne tiltak gjelder for Blue Star Euphoria, andre hoteller kan ha andre regler.*

Mer informasjon:

Euphoria Resorts egen presentasjon av tiltakene (på engelsk)
Retningslinjene i #Euphoric & Safe Protocol