Sett gullkant på ferien med all inclusive

Når vi drar på ferie vil vi gjerne forlate hverdagen hjemme. Da kan det være ekstra godt å sette gullkant på ferien ved å bestille all inclusive og ha alt klart allerede når flyet letter – både mat og aktiviteter. Misforståelsen at all inclusive er kjedelig og likt uansett hvor du reiser er nettopp det – en misforståelse.

Anna Wennerström, som jobber med Marketing på TUI, var i fjor på Blue Star The Ravenala Attitude på Mauritius. Der kunne familien nyte en all inclusive som satte dobbel gullkant på ferien og ga dem fred og ro til å skape sine egne ferieopplevelser.

Høye forventninger

Anna og mannen hennes er svært interessert i mat og hadde delvis valgt hotellet fordi de hadde hørt så mye bra om nettopp maten. Det føltes også litt ekstra komfortabelt ettersom barna på 2 og 5 år bare vil ha litt mat noen dager, mens andre dager når det er noe de liker godt spiser de store porsjoner.

Ny opplevelse hver kveld

Blue Star Ravenala Attitude er langt fra et all inclusive-hotell med kun én bufférestaurant – det finnes mye å velge mellom; syv middagsrestauranter, piknik kurv til lunsj, mauritisk streetfood og mye annet. Før de kom frem visste ikke Anna helt hvordan det ville fungere med alle disse valgmulighetene, men det viste seg å være veldig enkelt. Med en gang de kom til hotellet bestilte de ulike restauranter for å få en ny matopplevelse hver kveld. Det var ikke bare menyene som var ulike – hver restaurant hadde en unik innredning som gjenspeilte de ulike menyene.

Den mauritiske hadde én type interiør og kokker som sto og lagde maten inne i restauranten. Den italienske hadde en annen atmosfære. Det var bra laget for å skape unike opplevelser. – Anna

Til tross for restaurantenes gullmedalje i gode ambisjoner, er det ikke alltid mulig å få de minste i familien til å prøve nye smaker. På den asiatiske restauranten fant barna ikke noe som falt i smak. Det viste seg likevel å ikke være noe stort problem.

Da kunne vi gå over til bufféen og hente noe annet. Det var stor fleksibilitet blant personalet. Hvis barna hadde lyst på pasta bolognese gikk det alltid an å fikse. – Anna

Snorkling og utflukter

All Inclusive kan være fleksibelt på flere måter enn at det er mulig å få pasta bolognese på den asiatiske restauranten. Blant annet går ikke all inclusiven din til spille selv om du har lyst til å ta en utfluktsdag

Da kunne vi ringe og bestille lunsjpakke kvelden før som holdt samme høye standard som på hotellet. Det var veldig bra at man kunne ta med seg mat og ikke måtte betale ekstra. – Anna

Selv om Anna visste at det var bra all inclusive på hotellet, var det likevel en overraskelse at så mye var inkludert. I tillegg til mat var også mange vannaktiviteter inkludert, noe som er bra med tanke på at mange gjerne reiser til Mauritius nettop for sol og bad.

Vi kan bli litt rastløse når vi er på et hotell, men her var det så mye å gjøre at det aldri ble kjedelig. To ganger om dagen kunne man bli med på snorkleturer. Snorklingen var fantastisk! Du kunne kjøre en halvtime med båt uten noen ekstra anstrengelse. – Anna

All Inclusive kan være fleksibelt på flere måter enn at det er mulig å få pasta bolognese på den asiatiske restauranten. Blant annet går ikke all inclusiven din til spille selv om du har lyst til å ta en utfluktsdag.

Klassisk omelett

Selv om frokostbufféen ble servert på samme restaurant hver dag, var det likevel en ulik opplevelse hver morgen. Anna forteller at det fantes klassisk europeisk frokost, men også mange lokale innslag, blant annet eksotiske frukter.

De små detaljene

De små detaljene betyr mye, blant annet bare det å få servering ved bordet. Og noe som forbedret middagsfølelsen var de små, men likevel viktige detaljene.

På restaurantene fikk du en vinliste, du behøvde ikke forholde deg til bare en sort, men du kunne velge ut i fra hva du spiste og hva du selv syntes passet til det. – Anna*

Noe annet som gjorde reisen fantastisk, var at familien bare hadde en regel for sin all inclusive-ferie: alle måtte spise en is hver dag. Og heldigvis var det iskrem rundt hvert hjørne på hotellet.
Det er ikke bare på Blue Star The Ravenala Attitude at all inclusive er noe utenom det vanlige. Hvis du leter etter inspirasjon til neste ferie og matreise kan du ta en titt på TUI Family Life Aegean Blue, TUI Sensimar Kalliston og TUI Family Life Aegean Park som alle tre har fått høy vurdering for maten fra gjestene sine.

tui-blue-star-mauritius-i_0300829_800x600

The ravenala attitude