2018-01-19

Romantikk på Zakynthos

En reise på tomannshånd er ofte romantisk nok i seg selv, men det skader aldri å krydre romantikken med litt ekstra luksus. Her forteller Filip og Erika om sin romantiske ferie på TUI Blue Caravel, der både rom med eget basseng, fantastiske bufféer og muligheten til å være sammen gir ferien det lille ekstra. I tillegg får du vite hvordan TUI Blue Caravel er motstykket til havfiske i Lofoten.

Erika og Filip

Erika jobber som IT-konsulent og er utdannet sivilingeniør. Filip er rekrutteringsansvarlig i TUI. Begge to er friluftsmennesker og begge syns at mat er en av de viktigste ingrediensene for en bra ferie. Hvis det er storbyferie som står på programmet holder de heller utkikk etter gode restauranter enn turistattraksjoner.

Erika jobber som IT-konsulent og er utdannet sivilingeniør. Filip er rekrutteringsansvarlig i TUI. Begge to er friluftsmennesker og begge syns at mat er en av de viktigste ingrediensene for en bra ferie. Hvis det er storbyferie som står på programmet holder de heller utkikk etter gode restauranter enn turistattraksjoner.

I tillegg til at de begge liker å være ute og stå på ski, har Erika og Filip en felles oppfattelse av hvordan en ferie skal være. Enten skal det være mye aktivitet eller helt fokusert på avslapping.

”Jeg holder på med havfiske, og Filip ble med meg og pappa til Lofoten for å fiske tidligere i sommer ”, sier Erika. ”Det var ganske intensivt og ganske kaldt.”

Etter denne reisen lette de etter noe som skulle være den rake motsetningen til ganske intensivt og ganske kaldt, det vil si: Varme, sol, fred og ro. I tillegg skulle de bare være de to.

TUI Blue CaravelZakynthos ble til slutt et hotell som møtte alle kravene. Det føles både luksuriøst og romantisk, til tross for at når de bestemte seg så fantes det bare illustrasjoner for hvordan hotellet skulle se ut etter en stor helrenoveringen. Det kule designet var et pluss.

filip_erika_20170731_203414

”Minimalistisk og litt industrielt.” – Erika

Det behøver ikke være blonder, roser og masse kruseduller for at det skal være romantisk. Romantikk kan også være luksusen å bestille et rom med swim up.

”Det var noe vi virkelig ønsket oss, og følte at da blir det litt mer romantisk”, sier Filip og Erika er enig.

Flyet gikk tidlig om morgenen, så når de kom til hotellet var de begge to litt trøtte og slitne i kroppen, men vel inne i lobbyen på TUI Blue Caravel kunne både Erika og Filip slappe av litt før innsjekkingen var i orden. De slo seg ned med hvert sitt glass musserende, et deilig kaldt håndkle og bare slappet av mens personalet tok seg av innsjekkingen.

”Det gjorde opplevelsen enda bedre”, sier Filip.

filip_erika_img_61761

”Feriefølelsen begynte med en gang.” – Erika

I tillegg til luksus og romantikk hadde TUI Blue For Two noe mer som gjorde at de bestemte seg for dette. På alle TUI Blue For Two-hotellene finnes det utdannede instruktører og treningstimer. ”Jag liker å trene, og det gjør jeg i ferien også”, sier Erika som prøvde vanngymnastikken. ”Den var både bra og slitsom. En ordentlig treningstime” Filip satt ved bassengkanten og spiste is i mellomtiden.

Det ble cirka 50/50 fordeling mellom bassenget og stranden. Deretter flyttet de seg med solen. Både ved bassenget og på hotellets private strand var det god plass, akkurat slik de liker det.

”Vi hater å stresse med å stå opp tidlig for å finne solsenger”, sier Erika.

Dessuten kunne de virkelig kose seg på solsengen, takket være det superdyktige personalet som var både vennlige og imøtekommende til gjestenes ønsker.

filip_erika_img_61801

”Du lå og leste og de kom og spurte om alt var bra, og så fikk du en pasjonsfruktmojito rett til solsengen.” – Filip

”Vi var kanskje og bestilte i baren fire ganger i løpet av hele uken”, sier Filip.

Totalt sett hadde hotellet kontroll på alle detaljer. Det var lyst og delikat over alt, og atmosfæren på hotellet var veldig romantisk. Det var livemusikk i baren hver kveld, ulike band hver dag. Baren har en utendørsservering mot havet og en herlig loungefølelse.

De valgte å spise de fleste måltidene ute. Restauranten hadde havutsikt og personalet var alltid vennlige og fant raskt et bord til dem. Og det viktigste av alt – Bufféen var fantastisk på TUI Blue Caravel. ”Jeg kan være veldig kritisk mot bufféer. Det kan være både udelikat og lite hyggelig, nesten litt julebordaktig, men her lå nesten hver ting på sin egen tallerken”, sier Erika.

Det var ingen foodcourtfølelse i restauranten og serveringspersonalet passet på at de ikke bråkte når de ryddet bordene. Høydepunktene var skalldyrbufféen og at det fantes mange alternativer for vegetarmat.

All inclusive inkluderte også en à la carte-middag som holdt samme høye kvalitet som bufféen.

filip_erika_20170727_204220

”Nesten så vi lurte på hva vi gikk glipp av i bufféen den kvelden.” – Erika

À la carte-middagen hadde sine egne fordeler. Hverken Erika eller Filip kunne bestemme seg for hvilken varmrett som fristet dem mest. Servitøren hadde løsningen og foreslo at de skulle bestille alle de tre rettene.

Som man vanligvis sier: For mye av det gode kan være fantastisk, og det er litt det som er så bra med TUI Blue For Two. Uansett om du liker mye, litt eller passe, foretrekker is eller kaffe, kan du finne noe som passer akkurat for deg.

Bilder: Filip von Krusenstierna & Erika Hedbom

Lomvardou 64-70, Zakinthos 291 00, Greece