2018-09-17

RIU Hotell bruker miljøvennlige sugerør

Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt resirkulerbare sugerør på hotellene sine i Spania og Portugal. 1. juli begynte de med det samme på Kapp Verde. På samme måte håper RIU å kunne innføre dette på hotellene sine i Mexico og Karibia fra og med 2019.

Initiativet som kom fra hotellkjedens innkjøpsavdeling og deres samarbeid med leverandøren Emicela, gjør at den totale erstatningen av alt tidligere plastmateriale med disse mer holdbare produktene skal bidra til å redusere kulldioksid i naturen, eliminere avfall og beskytte miljøet.

800riu-sugerør-tui
På RIU-hotellene sorteres sugerørene som organisk avfall for senere kompostering.

Sugerørene som allerede finnes det over 35 RIU-hotell på Kanariøyene, Andalucía, Algarve, Madeira, Sal og Boa Vista på Kapp Verde, er 100 % biologisk nedbryt- og resirkulerbare. Med andre ord brytes de ned i kontakt med resten av det organiske avfallet, forvandles til kompost eller gjødsel. Nedbrytningstiden varierer avhengig av fuktighet og temperatur, men under normale forhold skjer det innen 40 dager og uten å etterlate seg synlig eller giftig avfall. En relevant faktor hvis man sammenligner med at det tar 500 år å bryte ned et vanlig sugerør.

Endrede rutiner rundt sugerør

For å fremme god bruk og redusere sugerørsforbruket i hotellets hotellbarer og på disse restaurantene har RIU endret sine rutiner. Gjestene for bare sugerør hvis de ber om det, med unntak for et par drinker der de er nødvendige for å kunne drikke drinken. Det blir også passet på at barer og restauranter sorterer sugerørene som organisk avfall for senere kompostering.

800riu-kelner-tui
RIU-hotell er hotell med ekstra fokus på service.

Dette initiativet er i tråd med den planen som EU-kommisjonen la frem om forbud mot en rekke plastartikler, inkludert sugerør, engangsbestikk og tallerkener (et forslag som må godkjennes av EU-parlamentet og EUs regjeringer før det blir gjeldene). Regjeringen på Balearene har også lagt frem et utkast til en lov om avfallshåndtering for å eliminere engangsartikler av plast som kan tre i kraft 1. januar 2020. Dette innebærer at distribusjon og salg av plastsugerør og andre plastbeholdere blir forbudt.

Basseng-riu-tui
RIU har over 100 hotell i 19 land.

I Spania brukes hvert år fem milliarder sugerør, men verden over når dette tallet en milliard hver dag. Til tross for at de virker harmløst og til og med dekorative i drinker anses de å være den største årsaken til forsøpling i havet, og står for 4 % av de 8 millionene tonn plastavfall som finnes verden over i dag.
RIU-hotellene tar hensyn til hver minste detalj, som design, bassengområder, bra beliggenhet, mat laget med omhu og omtenksom service.