Reisedagbok: Tenerife en uke i november

Når regn, vind og slaps kom om hverandre, og novembermørket kjentes tungt ut, hoppet jeg og den lille familien min på flyet til Tenerife. Når du opplever mye, både fantastisk utsikt og gleden i små svømmetak går en uke fort. Les reiseguiden min om svømmebasseng, strandlek og utflukttips.

Dag 1 – Endelig på Tenerife

Jeg hadde faktisk glemt hvordan det føltes med sommer og sol. Når vi hadde landet og gått ut av flyet kjente jeg varmen og tenkte med en gang hvor nødvendig denne reisen var. Et herlig avbrekk fra novembermørket. Vel fremme på hotellet (TUI Sensatori Resort Tenerife) ville vår lille Otto (2,5 år) hoppe rett i bassenget med en gang han så det, han er litt av en badeløve. Det var hyggelig og deilig rundt familiebassenget i Tenerifes ettermiddagssol. Vi måtte tvinge Otto opp når han begynte å skjelve.

Dag 2 – Basseng + strandliv

I dag hang vi ved barnebassenget hele formiddagen. For en hit! Små piratskip som sprutet vann og morsomme sklier. Etter lunsj tok vi en tur langs havet og minstemann sovnet i vognen. Vi plasserte oss i et par strandstoler på stranden. Det var ganske bra badetemperatur i vannet; selv jeg tok en lang svømmetur. Da Otto våknet, møtte han en lekekamerat Paul. De lekte med noen biler i sanden og i vannet mens vi snakket litt med Pauls foreldre som var fra Østerrike.

inspiration-tui-alcala-840x600
Ettermiddagstur i solen.

Dag 3 – Spabesøk på hotellet

Sukk, til tross for at jeg trodde vi var veldig forsiktige ble Otto litt brent i ansiktet. Det ble til at vi kjøpte en bedre solhatt, som vi faktisk fant i hotellbutikken – phew! Kanskje hell i uhell at det var litt overskyet i dag. Vi byttet på å slappe av på hotellets lekeplass mens den andre satt og leste i en solseng. På ettermiddagen besøkte vi hotellets spa etter tur, der det ble massasje og manikyr. Vi burde kanskje ha tatt med barnevakt så vi slapp å bytte på hele tiden? Hadde Otto vært litt eldre kunnet vi latt ham være i hotellets barneklubb. Vi snakket med barneklubbpersonalet på lekeplassen, og de var veldig hyggelige.

Dag 4 – Kaker, is og 2-års trass

2-års trassen har slått til for fullt, og det er tøft når man er omgitt av kaker, is og juice hele tiden. Heldigvis fantes det også fersk frukt i store mengder, og det elsker hele familien.
På ettermiddagen gikk vi en tur rundt Alcala. Kupert, men fint. Jeg kikket inn i noen små butikker. Som vanlig i Spania er det billig for barnesko, men dessverre hadde de ikke den riktige størrelsen.

Dag 5 – Roadtrip til nordlige Tenerife

I dag har vi leid bil og vært på oppdagelsesferd. Vi reiste nordover til La Laguna, den første universitetsbyen på Kanariøyene. Så fint! Kan virkelig anbefales. Hele sentrum er et verdensarvsted, og mange gater er bilfrie. Hyggelig og barnevennlig. Vi spiste lunsj på en kafé i nærheten av katedralen, et hyggelig sted som kunne ha vært i hvilken som helst europeisk by. Vi spiste bocadillos (sandwicher) og drakk deilige store smoothies. Jeg kunnet vært lengre i La Laguna. I tillegg til alle kafèene og restaurantene var det mange spennende butikker. Klesbutikker, men også butikker med ulike duppeditter, så vi merket at det var en universitetsby. Jeg kjøpte et par fine kurver i en interiørbutikk. Deretter fortsatte vi opp til Angana nasjonalpark på svingete veier. Jeg hadde lest om fine turstier, der en skulle være mulig med barnevogn. Dessverre var den veldig kort, ca. 500 meter, men lå i hyggelige omgivelser i tett, trolskskog. Vi gikk også litt på en av de andre turstiene, men der stoppet det ved en bratt trapp. Det hadde vært bedre hvis vi hadde hatt med bæremeisen som vi lurte litt på, men det får bli neste gang.

Dag 6 – Jeg kan svømme!

Har fått søndagsangst, vil ikke reise hjem. Bare et par dager igjen før det går tilbake til daglig stress med pendling, henting, levering, middagspanikk etc. Så deilig å slippe alt, kanskje jeg skal selge alt jeg har og bare flytte hit!?
Vi kjøpte en badering i begynnelsen av uken, men den ble totalt avvist fra første øyeblikk. Vi har prøvd og prøvd og endelig – i dag ønsket Otto å teste den i familiebassenget. For en lykke: «Jeg kan svømme, jeg kan svømme selv!» Skrek han høyt igjen og igjen.

Dag 7 – Puerto de la Cruz & Garachico

Vi bestemte oss for å leie bil igjen. Denne gangen kjørte vi langs Tenerifes vestkyst med enda mer svingete veier. (Takk gud for Calma!) Men det var verdt det, fordi utsikten fra veien langs foten av fjellet Teide er fantastisk. Vi passerte flere små pittoreske landsbyer før vi ankom Puerto de la Cruz. Der var det litt mer hektisk enn vi hadde forestilt oss. Vi fant et supermarked og kjøpte ost og spekemat til lunsj. Manchego, majoreroost, serrano, choritzo, ferskt brød og empanadas for rundt fire euro – for et kupp! Pikniken ble på «strandkanten» (mini-rullesteinstranden i San Telmo) mens Otto Stablet steiner oppå hverandre. Etter lunsj pakket vi sammen og kjørte tilbake sørover. Vi passerte Playa Jardin underveis, der så det finere ut. Det ville vært perfekt å stoppe for en kaffe, men minstemann hadde nettopp sovnet, så vi fortsatte å kjøre. Vi stoppet i Garachico i stedet, en by som mange tipset meg om. Der var det rolig stemning, veldig koselig og perfekt å spasere rundt. Det kom litt nedbør, så det pittoreske torget var nesten folketomt bortsett fra et kamera-team som spilte inn en film eller tv-serie. Vi satt på et par benker og så på opptaket mens Otto våknet og løp rundt på torget.

Dag 8 – Bye bye Tenerife

En siste hotellfrokost; jeg prøvde å spise så mye jeg kunne både av pannekaker, croissanter og fersk juice. Så gikk vi opp til rommet og pakket ferdig før bussen til flyplassen ankom. Det føles trist å reise, så det er bra det ikke er så lenge til jul.

tui-inspiration-alcala-teneriffa-800x600-new-blogg
Siste morgen på Tenerife. Dagen gryr over fjellene, havet og bananplantasjene.