Palma de Mallorca og Ibiza by – små storbyer med mye liv

Vi tar pulsen på de spanske favorittøyene Mallorca og Ibiza og deres respektive hovedbyer. Begge to er utmerkede valg når du vil ha en urban vri på din sol og bad-reise. Les videre for å få de beste tipsene om hva du ikke må gå glipp av.

Ibiza by

At Ibiza by føles som en kosmopolitisk by er det ingen tvil om. Her finner du trendy shopping, restauranter, den elegante havnen og mye mer. Mindre kjent er det kanskje at byen også har mengder av kunstgallerier og atelieer og til og med et museum for moderne kunst; MACE. Museet har både permanente og midlertidige utstillinger, og selve bygningen er en arkitektonisk perle der gammel møter nytt.

norway_boats_800
Ibiza by er en kosmopolitisk by med shopping, restauranter, gammelt og nytt.

Ibiza by har sin egen ”gamleby”, nemlig Dalt Vila. Området finner du på odden mot havnen midt i byen. Her kan du gå deg vill blant trivelige brosteinsgater og undres over hvordan tiden har slipt steinene i bymuren runde og katedralen fra 1500-tallet.

norway_spain_inspo_800

På den andre siden av øya ligger San Antonio der mye kretser rundt det fargerike klubblivet. Men noen av de opprinnelige gigantiske klubbene ligger fortsatt i og rundt Ibiza by. Litt lenger unna byen finnes det mange vakre strender du kan utforske. Like sør for byen finner du blant annet Playa d’en Bossa, øyas lengste strand. Enda litt lenger sørover ligger stranden Cala Jondal som er kjent både for sin skjønnhet og de mange kjendisene som kommer hit. Andre strender som er verdt et besøk er Ses Selines, Cala Salada, Calad d’Hort og Sa Caleta.

Palma de Mallorca

Med ca. 400 000 innbyggere er Palma de Mallorca helt klart den største byen på de baleariske øyene. Katedralen La Seu er byens ikoniske landemerke der den troner på en høyde bak havnen. Foodies trives i Palma for her finnes det mat fra alle verdenshjørner. Vil du spise som en innfødt spiser du så klart pintxos på hipstertette barer. Prøv også markedshallene Mercado 1930 og Mercado San Juan der det finnes flere ulike matboder å velge mellom med felles sitteplasser.

palma_norway_800

Gå ikke glipp av

Akkurat som på Ibiza finnes det også her mange fantastiske strender du kan utforske. Og Mallorca har også kunstmuséer av høy kvalitet. Es Bulard og Museu d’Art Espanyol Contemporani er begge muséer i Palma med fokus på moderne kunst. En kort taxi- eller busstur unna ligger også Miro-muséet. Kunstneren Joan Miro tilbrakte store deler av livet sitt på øya, og i tillegg til hundrevis av Miros malerier og skulpturer, kan du her også besøke studioet hans

I omgivelsene

Fra Plaza de España i Palma kan du ta toget til landsbyen Soller, dette er en av øyas mest populære utflukter. Reisen er ca. 7 kilometer og går gjennom berg og daler, klatrer blant annet nesten 200 høydemeter, kjører over vakre broer og gjennom flere tunneler. Alt dette i vakre originalvogner fra 1912.

norway_mallorca_800
En av Mallorcas mest populære utflukter er å ta toget fra sentrale Palma de Mallorca til landsbyen Soller.