2019-06-13

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.

Blue Star Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.

Hvem er Marietta Mathioulaki?

Tittel: Hotelleier
Bakgrunn: Jeg er sivilingeniør og jeg har jobbet i byggesektoren siden 2001. Jeg har vært involvert i bygging av både offentlige (dvs. skoler) og private næringsbyg, leilighetsbygninger osv.) og jeg var sjefstedingeniør under bygging av Euphoria Resort.
Sivilstatus: Jeg giftet meg med Mihalis, også en ingeniør
Barn: Vi har to søte barn i alderen 12 og 10 år

Var bærekraft i fokus når Euphoria ble bygget? (arkitektur, materialer, plassering).

Det var det absolutt. Under bygging ble miljøvennlige byggematerialer brukt og det første kriteriet ved valg av det mekaniske utstyret var energieffektivitet.

Bruken av solenergi på Euphoria Resort ble tatt i betraktning allerede på designstadiet, det samme gjelder det eksterne veggisoleringssystemet. Helt fra begynnelsen var vårt konsept å bygge et 5-stjerners designhotell i tråd med bærekraftig praksis.

Hva kan et hotell gjøre for å redusere energi og vannforbruk?

Hva slags energieffektivt utstyr, systemer og rutiner har dere på Euphoria? (geotermisk kjøling osv.)

Energieffektivitet og bruk av fornybare ressurser er grunnleggende for Euphoria Resort. Eksternt veggisolasjonssystem har blitt brukt i alle bygningene. Ved å vikle bygningen inn i en termisk resistent konvolutt, klarer vi å redusere energitap, maksimere det indre rommet og opprettholde komfortabel temperatur inne.

 • Alle bygningene er A+ klassifisert når det gjelder energiforbruk.
 • Kjøling oppnås gjennom geotermisk system. To underjordiske vannbrønner benyttes som kjølekilder. Overskuddsvarmen fra kjølesystemet brukes til å produsere varmt vann.
 • Mer enn 50 % av hotellets strømbehov møtes med fornybare kilder, blant annet solenergi. Et fotovoltaisk system er installert på hustakene, og produserer 400 kilowatt.
 • Hotellapparater er A +++ energieffektive, og oppnår minsteforbruket av strømmen som er nødvendig for den daglige driften av hotellet.
 • Våre lvt-gulv inne i rommene er miljøsertifiserte, ettersom det er laget av naturlige fyllstoffer, resirkulerte og bio-baserte materialer.
 • Alle bygninger og uteområder er utstyrt med energieffektiv LED-belysning.
 • Miljøvennlige maling har blitt brukt på alle malte overflater.
 • Et Building Management System (BMS) kontrollerer og overvåker hotellets energiforbruk daglig
Swim out-rom på Euphoria

Vannforvaltning og effektivitet er en av våre viktigste prioriteter.

Det er nødvendig å vanne et stort hageområde med mange plantearter og gress, og for å gjøre dette trenger man store mengder vann. Et fullt automatisert underjordisk system er ansvarlig for vannforvaltningen da alle pumper er utstyrt med omformere for å sikre at ikke mer enn den nødvendige mengden pumpes ut og sløses bort.

Også toalettspyling, vannkraner og dusjhoder er vannbesparende. Vårt teams og gjestenes bidrag er også avgjørende for å minimere vanntap. Vi har derfor plasser et spesialdesignet kort i rommene. Våre renholdere bruker et vannløst system for å rengjøre rom og fellesområder, og mat og drikke-teamet bruker minst mulig duker i barene og restaurantene.

Hvordan utdannes personalet for bærekraft?

Vårt lederteam deler vår visjon for et bærekraftig feriested. Gjennom selskapets bærekraftpolitikk gjøres daglige handlinger miljøvennlige. Disse inkluderer fornuftig vannforbruk, resirkulering og overvåkning av energiforbruk. Vi bevarer også unike plantearter som ligger ved stranden samt beskytter caretta caretta-skilpaddene.

Hva med gjestene – hvordan ser/føler de bærekraften på hotellet?

Euphoria Resort-teamet er opptatt av en ren planet, og vi mener at i vår innsats for bærekraftig hotelladministrasjon er våre gjester de største partnerne.

For eksempel er klimaanlegget i rommene alltid satt i øko-modus. Selvfølgelig kan gjestene endre temperaturen etter ønske, men hvis termostaten er inaktiv i et par timer, blir den automatisk satt tilbake til øko-modus for å spare energi. På samme måte, når balkongdørene er åpne, slår luftkondisjoneringen seg automatisk av.

Sengetøy skiftes annenhver dag og håndklær og badekåper bare når gjestene ber oss om å gjøre det, ved å legge dem der det er oppgitt. De fleste av gjestene respekterer våre retningslinjer og setter pris på vår innsats for å opprettholde et sunt miljø.

Hvordan hjelper og støtter Euphoria Resort lokalsamfunnet på Kreta? (skape arbeidsplasser for lokalbefolkningen, miljøprosjekter, skilpaddeprosjekter osv.)

Ettersom familien vår kommer herfra, har vi et følelsesmessig bånd med området, men også et stort ansvar for alle medlemmene i lokalsamfunnet.

I vårt første driftsår ansatte vi 290 personer, og de fleste kommer fra de omkringliggende områdene. Å ansette lokalbefolkningen har vært viktigere for oss enn deres arbeidserfaring, da vi tilbyr kontinuerlig opplæring og et hyggelig arbeidsmiljø som fremmer personlig og faglig forbedring. I tillegg prøver vi å støtte og jobbe med lokale leverandører for våre mat- og drikkebehov. Kreta har alt fra olivenolje, vin, frukt og grønnsaker til kildevann fra fjellene.

Når vi først snakker om vann – de siste årene og spesielt i sommermånedene når hotellene er åpne og befolkningen på øya er nesten tredoblet, har det vært mangel på vann. For å hjelpe lokalsamfunnet og sikre Euphoria Resorts vannbehov, bygde vi et 2800 m vannrør, som starter fra den regionale vanntanken og slutter ved hotellet, på egen regning. Dette forsyner også lokale boliger med vann.

Gresk mat

Euphorias vakre strand er veldig populær blant turister – men også blant skilpadder.

Hvordan tar dere vare på skilpaddene og passer på redene deres på stranden?

For det første så har vi ikke gjort noen endringer på stranden. Selv om det er litt steinete og noen av gjestene våre nok hadde foretrukket en sandstrand, tar vi seriøst hensyn til at havskilpaddene legger egg der og vi kan ikke forstyrre det.

Vi gjør alt vi kan for å informere gjestene våre om muligheten for havskilpadder som svømmer i vannet, selv om det er svært sjelden å se dem om dagen. Om kvelden tar vi alltid solsengene bort fra stranden for å gi ubegrenset tilgang for skilpaddene ned mot havet. Dette gjøres fordi med en gang eggene er klekket, blir babyskilpaddene ledet av måneskinnet ned mot sjøen og eventuelle hindringer kan få dem til å miste retningssansen. Av samme grunn holder vi dempet belysning på stranden. Euphoria Resort har ingen lys ut mot havet, selv om vi vet at mange av våre gjester gjerne skulle tatt seg en kveldsdrink ved det glitrende havet.

Dessuten er vi i konstant kontakt med skilpaddene, da alle våre ansatte og spesielt de som jobber nær stranden, har fått beskjed om å rapportere omgående hvis de ser skilpaddefotavtrykk eller reder på stranden.

Stranden ved Euophoria Beach

Er det vanskelig å være luksuriøst og bærekraftig på samme tid?

Bærekraft, akkurat som vellykkede ferier, handler om å være lykkelig. For oss går bærekraft hånd i hånd med luksus, da miljøet er en stor del av en luksuriøs ferieopplevelse, spesielt på destinasjoner som er kjente for sine vakre strender og fantastiske vær.

Fakta om Euphoria Resort:

 • Rom: 287
 • Senger: 690
 • Ansatte: 290
 • Barer & restauranter: 3 barer & 4 temarestauranter
 • Bassenger: hovedbassenget (ca. 170 m langt, 7 rom deler basseng, 1 babybasseng, 1 badeland, 5 vannsklier, 1 innendørs oppvarmet basseng
Restauranten på Euphoria Resort

Hva gjør Hotel Euphoria så spesielt?

Fortell oss noen av høydepunktene.

Høydepunkt 1:God plass
Det første du føler når du går inn på Euphoria Resort er at det er god plass. En luksuriøs og romslig resepsjonslobby, moderne og romslige rom samt 19 000 kvm gressområde er der for å øke følelsen av ro og luksus.

Høydepunkt 2: Svømmebassengene
Euphoria Resort har et 4000 kvadratmeter stort hovedbasseng, det største i Hellas. I tillegg har de fleste av rommene i første etasje delt basseng. Totalt, inkludert eksterne bassengområder, dekker vannparken et område på 5560 kvm.

Høydepunkt 3: Harmonia Spa Harmonia
Spa-bygningen dominerer i midten av hotellområdet, med et stort innendørs oppvarmet basseng, 8 design massasjehytter, en VIP-massasjesuite med privat boblebad og et moderne våtområde med badstue, dampbad og isfontene. Gjestene kan velge mellom et stort utvalg av behandlinger og massasjer til en rimelig pris, mens bruk av våtområdet er uten kostnad.

Høydepunkt 4: Stay active
Et daglig program med mer enn 10 utendørs- og innendørsaktiviteter, utført av erfarne instruktører, er tilgjengelig uten kostnad for alle hotellets gjester. Gjestene på Euphoria Resort kan med andre ord enkelt holde seg i form mens de er på ferie. Det finnes to tennisbaner, en minifotballbane, strandvolleyball, et fullt utstyrt treningsrom, et spinningrom og et yoga-/pilates-rom.

Høydepunkt 5: Kid world
Euphoria Resort er ikke bare et sted for gjester som søker luksus kombinert med en aktiv ferie, men også et paradis for familier. Kids world, består av et fullverdig badeland for hele familien og en barneklubb for alle aldersgrupper, med daglige aktiviteter og pedagogisk lek. Egne barnepassere vil gjøre barnas ferie til en uforglemmelig opplevelse, mens foreldrene kan nyte avslappende øyeblikk et annet sted på hotellet

Lignende innlegg

Hotellfavoritter i og omkring Dubai

I Dubai finner du alt du kan ønske deg. Fine strender, imponerende hotell og førsteklasses shopping. Med så mange flotte hotell å velge mellom, kan det likevel være vanskelig å finne akkurat det som passer for deg. Her er en liste med fem favoritter til både familier og voksne som reiser uten barn.
2019-12-16

Blue Star 2.0 – nyt, opplev & bidra positivt

Fra april 2020 står navnet Blue Star for noe nytt og enda bedre. Vi utvikler disse 50 favoritthotellene slik at du kan nyte feriedagene på en måte som reduserer belastningen på miljøet, klimaet og lokalsamfunnet.
2019-12-11

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.
2019-06-10