Øyhopping i Hellas – Korfu, Kefalonia og Zakynthos

Øyhopping blant de Joniske øyene i Hellas er noe du kommer til å huske lenge. Fly til den grønne øya Korfu, ta båten til Kefalonia og avslutt reisen ved de kritthvite strendene på Zakynthos. Her gir vi deg tips til øyhopping i den greske øyverdenen, og vi hjelper deg å planlegge ruten.

Forestill deg åser og fjell med duftende pinjeskog, oliventrær og blomstrende busker og en perlesnor av landsbyer, badebyer og fine strender. Velkommen til Korfu. At Korfu har hatt tett kontakt med Italia kan du se både i mat og kultur,men også i arkitekturen der husene har lutende tegletak istedenfor de typiske flate greske takene. Fasadene er ikke hvite, men malt i lyse pastellfarger som ferskengult, rosa og lyseblått.
Korfu stad er en hyggelig småby som byr på både strender, kulturhistorie, shopping og koselige gater.

800corfucity
Korfu by er en trivelig del av Korfu.

Det finnes fine strender rundt hele Korfu, den vestre siden har flest sandstrender mens strendene på den østre delen av øya for det meste består av rullestein.

Leter du etter en herlig strand men også fart og spenning er Gouvia perfekt. Badestedet ligger åtte kilometer nord for Korfu by og har mange bra restauranter, en havn der du kan sitte og se på båtene, en liten strand og strandkaféer.

800gouvacorfu
Gouva på Korfu har mange fine små strender.

Fra Korfu via Lefkas til Kefalonia

Fra Korfu kan du ta deg via bil og broforbindelse til herlige Lefkas. Lefkas har noen av de fineste strendene i Hellas, spesielt på vestkysten. Etter Lefkas tar du båten over til øya Kefalonia, en båttur som tar rundt en time.

Kefalonia er den største av de joniske øyene og den byr på gylne strender, olivenlunder, vingårder og vill natur. Lassi er en stor favoritt hos mange, ettersom dette feriestedet har fantastiske strender med turkist vann og ligger i gåavstand fra Argostoli, øyas største by.

800kefalonina_las
Lassi på Kefalonia by på fantastiske strender.

Skala ligger på den østre siden av Kefalonia og har en 3 kilometer lang rullesteinstrand med krystallklart vatten. Rundt omkring på Skala finner du vill natur og inne i selve sentrum finnes det flere restauranter som serverer nydelig gresk mat.

800kefalonia_skl
Skala på østre Kefalonia.

Ferge fra Kefalonia til Zakynthos

Det tar en time med ferge fra Kefalonia til Zakynthos. Øya er mest kjent for sine lyse, langgrunne strender med klart, blått vann. Zakynthos ligger lengst sør av de joniske øyene, vest for det greske fastlandet. Naturen er like grønn som på naboøyene Korfu og Kefalonia, men på Zakynthos finnes det i tillegg lange sandstrender med lys, fin sand. Det er ingen overraskelse at Zakynthos er med på listen over De beste strendene i Hellas.

zakynthos-tui.jpg
Zakynthos er kjent for sine lyse strender.

Tsilivi ligger på Zakynthos østkyst og har langgrunne strender og klart vann. Her finnes det små spisesteder, vannsport og mange restauranter. Langs hovedgaten ligger det koselige kaféer, barer og bra utvalg av shopping. Vil du ha det litt roligere kan du fortsette vestover til Tragaki Beach. Zakynthos er også perfekt for snorkling.

Zakynthos er symbol på den fredede kjempeskilpadden Caretta Caretta som kommer hit for å legge egg om sommeren. Gå ikke glipp av den fine stranden Gerakas, der du bader et steinkast fra en av havskilpaddenes favorittsteder.

800zakynthosbeach
Tsilivi på Zakynthos har langgrunne strender.

Hellas har noe som passer for alle – her kan du se hele utvalget vårt.
Hvis du har lyst til å lese mer om øyhopping i Hellas, kan du lese denne artikkelen om Øyhopping fra Rhodos via Tilos og Kos.