Opplev Game of Thrones i Dubrovnik

2017-10-03
Anneline G.R.
Får du ikke nok av intriger, hevn og drager? I så fall er Dubrovnik midt i blinken for deg! I byens historiske kvartaler, har de sjarmerende middelaldersmugene og gamle bygningene gitt liv til det blodige maktspillet i tv-serien Game of Thrones.

Hvis du heller vil utforske byen på egenhånd, fremfor å dra på en guidet tur, kan du starte med å besøke disse 9 stedene i utkanten av Dubrovnik. Kanskje vil det føles litt lettere å vente på neste sesong av Game of Thrones, som også er den siste.

tui-dubrovnik-800x600-i_0321668
Langs den gamle bymuren finner du flere festninger. Mange av dem kjenner du kanskje igjen fra tv-serien.

9 innspillingssteder det er verdt å besøke i Dubrovnik

  1. St. Dominika St Dominika-klosteret, og gaten med samme navn, har spilt rollen som innspillingssted for flere av blant annet markedsscenene i King’s Landing.

  2. Ignatius-kirken Ved torget der kirken ligger, finner du bunnen av Jesuittrappen. Det var blant annet her Cerceis «walk of shame» fra siste episode i sesong fem ble spilt inn.

  3. Lovrijenac-festningen Deler av festningen, som befinner seg 37 meter over havet, ble trolig bygget allerede på 1000-tallet. Avslutningen på sesong to, «The North Remembers», fant sted innenfor murens vegger, da Joffrey ble kronet til konge, og i festningens underjordiske tunnel diskuterte Cersei og Petyr ”Littlefinger” Baelish naturens kraft.

  4. Pileviken Steinhulen i bukta har blitt filmet fra flere ulike vinkler i serien. Det er blant annet i denne hulen Cersei fortvilet venter på at datteren hennes Myrcella skal komme tilbake, og der Lord Petyr tilbyr seg å smugle Sansa ut av King’s Landing

  5. Det etnografiske museet Først bygget som et kornmagasin, men er i dag et hjem for utstillinger av Kroatias rike historie, med folkedrakter og håndverk. I tv-serien derimot fikk bygningen spille den mindre smigrende rollen som utsiden av Lord Petyrs «Littlefinger» Baelish bordell.

  6. Minčeta-tårnet Det halvsirkelformede tårnet er bygget på det høyeste punket av den gamle bymuren, og gir deg den beste utsikten over Dubrovnik. Og med litt spesialeffekter ble tårnet perfekt som trollmannstårn. Utsiden av tårnet ble benyttet som The House of Undying, stedet der Daenerys forsøker å befri dragene sine.

  7. Bokar-bastionen En middelaldersk forsvarsbygning, som er en del av de gamle bymurene, og som har spilt en viktig rolle i Dubrovniks forsvar gjennom tidene. Passende nok er det her Varys og Tyrion diskuterer krigsstrategier og Tyrions rolle som «The King’s Hand».

  8. Lokrum Det er ikke bare King’s Landing Dubrovnik har gitt liv til. En kort båttur fra byen ligger nemlig øya Lokrum. I den botaniske hagen og ved klosteret ble det spilt inn mange scener fra byen Qarth, og på øyas turistsenter kan du ta en pust i bakken på selveste jerntronen!

  9. Trsteno Arboretum Trsteno Arboretum ligger omtrent en halvtimes kjøretur fra Dubrovnik. Den vakre renessansehagen er det perfekte stedet for en spasertur, så vel som hoffets intriger i King’s Landing, for eksempel når Margaery og Olenna legger planene sine.

… og selv om du bare vil rusle rundt i Dubrovnik, er de svingete, middelalderske gatene og bymurene nok til å gi følelsen av at du ikke bare utforsker en ny by, men også en helt annen verden (med litt fantasi!).

Tips!

Om du vil booke en guidet tur, sjekk ut de ulike turene før du bestiller. Noen av guidene har selv vært med i serien som statister, og kan derfor vise frem steder hvor både små og store scener har blitt spilt inn. Flere av guidene har også med seg bilder fra serien, slik at det blir enklere for deg å kjenne igjen stedene du besøker, ettersom de ofte kan se litt annerledes ut i virkeligheten enn på skjermen.