Vi fortsetter å lengte

Til tross for alt som skjer i disse dager, holder vi reisedrømmen i live. Vi mimrer tilbake til våre tidligere reiser, og de får oss til å lengte og drømme oss bort. Selv om vi ikke kan reise akkurat nå, er det helt sikkert mange som allerede vet hvor sitt neste eventyr går.

Bryllupsreise ved Middelhavet – 5 tips

Luksuriøs avslapping eller en opplevelsesreise? Gourmetfokus, fotturer i fjellene eller et cruise med havnestopp i storbyer og ved fine strender? Det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal dra på bryllupsreise – reisen som skal bli et minne for livet. Men ta det med ro, vi har de beste tipsene for en bryllupsreise ved Middelhavet.

Topp 5 klimakompenserte hotell på Kanariøyene

Reis på ferie med bedre samvittighet. På Kanariøyene har vi en rekke klimakompenserte hoteller av høy kvalitet. Finn din feriefavoritt i listen nedenfor.

5 luksuriøse strandhoteller på Phu Quoc

Unn deg en luksuriøs reise til Vietnam og bo på unike strandhoteller med førsteklasses service.

7 Instagram-vennlige hotell du kan bestille i sommer

For mange folk i bildet, bassenger som ligger i skyggen og trær som står i veien for havutsikten? Disse familiehotellene har flere perfekte steder for Instagram. Fortsett å les for å ta sommerens flotteste bilder.

Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.

Hva betyr glamping?

Glamping er når du kombinerer det beste fra camping med det beste fra en virkelig luksuriøs hotellopplevelse. Det er et fenomen som vokser for hvert år og har blitt mer enn bare en luksuriøs variant av en campingplass. Les videre om hva glamping er, hvor du gjør det og om TUIs nye glampinghotell.

Å fly med barn – verdifulle tips

Jeg har flydd med barna mine fra de var to måneder gamle. Vi har flydd langt og kort, på dagtid og om natten. Jeg har flydd med barn som har blitt syke, og jeg har vært på flyturer som har vært like koselige som en kveld i tv-sofaen. Og jeg kan si med hånden på hjertet at det alltid har gått over all forventning å fly med barn. Og det er alltid verdt det.
Marianne M. Marianne M.

Riad i Marrakech – du bor som i et eventyr

Gatene i Marrakech surrer av selgere, gatemusikanter, vespaer og esler lastet med tepper og tekstiler. Åpner du porten til en riad, en marokkansk variant av bed & breakfast, møter du et fredelig, stille og magisk sted bare et par skritt fra den myldrende medinaen. Å bo på riad i Marokko er ikke bare balsam for sjelen, men også en drøm for deg som er interessert i interiørdesign.
Marianne M. Marianne M.

Nyhet! TUI Blue – hotellkonsept for individualister

Velkommen til en ny type feriehotell. TUI Blue passer for deg som vil legge opp dagene selv, men samtidig kunne velge mellom alt fra trening til områdets kulinariske spesialiteter og innsidertips om genuine opplevelser. Alt toppet med moderne design og fasiliteter som bassenger, spa og restauranter.
Marianne M. Marianne M.

Skal du fly med barnevogn? Les dette først!

Vi får ofte spørsmål om hvordan man gjør det med barnevognen når man flyr. Her har vi samlet svar, personlige tips og ting du kan tenke på når du reiser med barnevogn.

Håndklekunst – fra 1600-tallet til i dag

De fleste av oss har sett håndklekunsten som dukker opp på hotellrommene våre. Det er svaner, elefanter og andre fantasifulle kreasjoner som ligger på hotellsengen. Men bortsett fra at det er en hyggelig overraskelse – hva er greia? Les videre for å oppdage håndklekunstens historie og formål.

Mia Högfeldts tips for den perfekte toalettmappa

Hun er en av Sveriges mest erfarne make up-artister og har i over 25 år sminket og stylet både svenske og internasjonale artister, modeller, programledere og skuespillere. Det innebærer også mye reising, noe som kan tære på huden. Her er Mia Högfeldts beste tips for å holde huden fresh og vakker i ferien.

De beste partyreisemålene

Mange forbinder sommer og ferie med party. Men hvor finner du de beste partystedene i sommer? Her kan du lese om noen av de beste partyreisemålene i verden, der du ikke bare finner fartsfylte klubber, barer og fester, men også myke sandstrender, luksuriøse basseng og turkist vann der du kan slappe av dagen derpå.
Marianne M. Marianne M.

Havskilpaddenes Hellas - med havet som arbeidsplass

Noen av de viktigste strendene for havskilpaddens forplantning ligger i Hellas. Archelon er en organisasjon som samarbeider med lokalbefolkningen og turistindustrien for å beskytte havskilpaddene og deres hjemmemiljø. Vi har møtt medarbeiderne som har paradisstrendene som sin arbeidsplass.
Marianne M. Marianne M.

9 tips for bedre feriebilder – få flere likes med bedre bilder

Vil du lykkes med Instagrambildene? Her får du de beste tipsene fra en ekspert om hvordan du tar bedre bilder i ferien, selv om du kun bruker mobilen!

Planlegg flyturen din - de beste tipsene for en lang flytur

Ikke la en lang flytur stoppe deg fra å se verden. Ja, det er langt til Thailand, Mauritius og Australia, men forbered deg på den lange flyturen og gjør reisen til en fantastisk opplevelse.

På flyet: hvilken type er du?

Kjenner du igjen denne typen på flyet? Tech-soveren, pusleren eller podderen. Hvilken er du? Eller enda viktigere: hvilken type havner du som regel ved siden av på flyet?
Marianne M. Marianne M.

Digital detox – ferie fra mobilen

En stor del nordmenn oppgir at de sjekker jobbmailen i ferien, og vårt nærvær på sosiale medier øker med et par timer i ferien. Men det er på vei til å endre seg, ettersom en digital detox har blitt en stadig sterkere trend blant ferierende. Her får du litt tips og idéer til hvordan du gjennomfører en digital detox, og hvordan du gir hjernen en mulighet til å hvile seg ordentlig og holde mer fokus på tanker og relasjoner.
Marianne M. Marianne M.

12 begivenheter du ikke vil gå glipp av i 2018

Et år med både Vinter-OL og Fotball-VM venter oss. Pluss mange andre fargesprakende folkefestivaler. Hva sier du for eksempel om ”tomatkastefestival” i Spania. Notting Hill-karnevalet i London og den thailandske fullmånefesten Loy Krathong. Her finner du hele listen – be there or be square.
Marianne M. Marianne M.

Året 2017 i feriebilder

Vi har nå tatt farvel med 2017 og begynt på 2018. Hva passer vel bedre da enn å ta en liten gjennomgang av året 2017 i form av bilder? De illustrerer hendelser vi vil gi litt ekstra oppmerksomhet, våre mest populære artikler og innlegg med flest likes. Helt enkelt en masse lekre bilder
Marianne M. Marianne M.

Reisebrev fra app-testerne Marianne og Julian

Marianne og sønnen Julian deltok i app-konkurransen vår og ble trukket ut som én av to familier til å teste ut den nye Bamseklubb-appen til TUI. De reiste på en ukes ferie til TUI Blue For Families-hotellet Atlantica Aegean Blue på Rhodos, og her er reisebrevet deres fra oppholdet.

Agnete og familien testet Bamseklubb-appen

Agnete og familien deltok i app-konkurransen vår og ble trukket ut som én av to familier til å teste ut den nye Bamseklubb-appen til TUI. De reiste på en ukes ferie til TUI Blue For Families-hotellet Aegean Blue by Atlantica på Rhodos, og her er reisebrevet deres fra oppholdet.

Syv tips for å unngå post vacation blues

Du kommer hjem fra ferien. I begynnelsen føler du deg ganske avslappet og full av energi. Kanskje du møter igjen personer som du savnet mens du var borte. Men i takt med at hverdagen smyger seg på, e-postbunken vokser og solfargen blekner, er det lett å få et snev av det som på engelsk kalles for post vacation blues, en depresjon etter ferien. Her får du syv tips til hvordan du kan takle den!
Marianne M. Marianne M.

Reise på budsjett?

Det å få mye for pengene i ferien, og å kunne unne seg det lille ekstra, er for mange minst like viktig som varme, avkobling og nye inntrykk. For at vi skal slippe å gjette hvor dyrt eller billig et land er å feriere i, så lager Forex Bank en Ferieindex hvert år. Der sammenligner de gjennomsnittspriser for vanlige innkjøp, blant annet hva det koster for en middag på restaurant, prisen for en øl og hotellnetter.
Marianne M. Marianne M.

(U)vanlige spørsmål om ferien

Det finnes ingen dumme spørsmål. Derimot finnes det vanskelig spørsmål, som gjerne dukker opp midt i kaoset når du skal rekke å fikse alt før ferien. Her ser du noen av spørsmålene våre selgere får av kunder som skal ut å reise.
Marianne M. Marianne M.

Vi spør piloten Bojan i TUI!

Bli kjent med Bojan Stankovic og hans rolle som pilot hos TUI. Hvordan kan et fly egentlig fly? Er det skummelt å være pilot? Det er mange spørsmål som dukker opp når det snakkes om å fly, og her gir Bojan svar på noen av disse!
Marianne M. Marianne M.

Håndbagasjen – ekspertenes beste tips og triks

Mange syns nok at noe av det vanskeligste å pakke før reisen er håndbagasjen. Hvordan pakker man håndbagasjen best mulig? Hva må du ha med? Hva som er nødvendig er selvfølgelig avhengig av hvilken type reise det er – en weekendreise med din kjære eller en langdistanseflygning med hele familien?
Marianne M. Marianne M.

8 gratis reise-apper

Reisen står for døren og kofferten er pakket. Det er klart for avreise. I dag har de fleste en smarttelefon i lommen når de drar på ferie, noe som kan være praktisk i mange situasjoner. Vi har derfor samlet 8 gratis apper som er gode å ha når du skal ut å reise.
Marianne M. Marianne M.

10 selfie-spots i LA (+ 1 ekstra gullkorn!)

Ikke kast bort tiden på å lete etter en perfekt bakgrunn til selfien din. Her har du 11 steder i Los Angeles som oser av LA-følelsen og garantert gir deg mange likes!

Tips til bryllupsreisen - luksus, middels og budsjett

Mange nygifte par ønsker å gjøre bryllupsreisen til livets mest luksuriøse opplevelse. Andre har allerede brukt opp alt på selve bryllupet og må tenke økonomisk. Uansett så er det viktigste at reisen blir et vakkert, romantisk minne. For å hjelpe deg på veien har vi funnet frem tips i tre ulike prisklasser.
Marianne M. Marianne M.

Kunsten å velge riktig sete ombord

Det er enkelt å bestille sitteplass ombord , og når du forhåndsbestiller kan du velge plass ved siden av dem du reiser sammen med. Du vet jo også hva som er viktig for deg. Vil du ha vindusplass, plager støynivået deg, liker du å sitte nær toalettene, eller vil du ut av flyet så fort som bare mulig?

10 gode tips for deg som reiser med barn

Det er fort gjort å bli stresset når man reiser med barn - uansett om det er første eller 20. gang dere reiser. Her er ti tips som kan gjøre reisen lettere - både for barna og deg.

Driks i ferien

Tallerkenene er tomme og magen full. Det er da spørsmålene dukker opp: Skal vi gi driks? Hvor mye? Ettersom drikskulturen varierer fra land til land er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre. Her er en liten guide til hvor mye som vanlig å gi i driks.
Marianne M. Marianne M.

Makarska – en kroatisk kystperle

Den lille havnebyen Makarska ligger mellom de majestetiske fjellene og det turkise havet utenfor Kroatia. I denne perlen på den dalmatiske kysten er det mange som finner sitt ferieparadis.

14 filmer som inspirerer oss til å reise

For mange gir en god film følelsen av å reise, andre synes at de reiser når de leser. Noen vil antagelig synes at livet i seg selv er en reise. Men for oss er det nok bare er en ting som gjelder - det er å faktisk reise. Filmer inspirerer i alle fall oss til å reise. Både til å dra dit filmen utspiller seg, men også bare for turens skyld.