2016-12-12
Det en del som skal ordnes før årets lengste natt. De hvite kjortlene fra i fjor må hentes fram. Passer de fremdeles eller er det på tide å kjøpe nye? Vi skal bake lussekatter og finne batteri til lysene. Mens vi holder på er det lett å drømme seg bort til varmen, og Lucia er perfekt som inspirasjon. Hun er faktisk mer bereist enn man skulle tro.

Første stopp er Italia, det var jo på Sicilia Lucia og legenden om henne ble født.

Sicilia

Sicilia feirer sin skytshelgen samtidig som vi i Norden tenner våre lys. Det går en prosesjon gjennom Syrakusas trange smug og gater med en statue som vanligvis blir oppbevart i Ortygia- kirken. I Italia gjør de det litt omvendt av hva vi er vant til ettersom barna gir Lucia kaffe i stedet for at hun deler ut boller.

Fra de trange gatene i Siracusa på Sicilia

Gran Canaria & Tenerife

Hvis du skal til Gran Canaria i vinter trenger du slett ikke å gi avkall på tradisjonen. Byen Santa Lucia de Tirajana, ca. 50 km fra Las Palmas, er ikke bare perfekt for windsurfere. 13.desember feires Lucia på byens torg. Og i Los Cristianos på naboøya Tenerife arrangerer Den svenske kirken hvert år luciaopptog og byr på både sang og lys i håret.

St Lucia, Karibia

På vulkanøya St Lucia finner du ikke bare regnskog og herlige strender, her arrangeres også en årlig lysfestival for å feire Lucia. Det er kanskje ikke De karibiske øyer du først og fremst forbinder med Lucia, men som navnet på øya antyder er hun også skytshelgen her. Lokale kunstnere og håndverkere lager vakre dekorasjoner og kvelden avsluttes med et fargesprakende fyrverkeri. Det er ikke uvanlig at feiringen fortsetter utover natten, helt til den lyse morgen.
Så uansett hvor du er eller om det på din terskel står en hvitkledd med lys i hår ønsker TUI deg en fin luciafeiring!

Lignende innlegg

7 tips til Da Nang

En reise til Da Nang byr på spennende aktiviteter for store og små. Havnebyen har lenge vært en skjult perle for alle som ønsker å reise til Vietnam. Byen er perfekt for de som vil kombinere sol og strand med spennende utflukter til Hue og Hoi An. Nedenfor deler vi våre beste reisetips til Da Nang.
2019-07-01

Nyttårsweekend – hit skal du reise

Ta noen ekstra fridager og feir nyttårsaften utenlands. Si ha det til det gamle og skål inn i det nye året i en av Europas sjarmerende storbyer. Opplev nye steder, nyt god mat, fantastiske hotell, kjenn historiens vingeslag og få minner for livet under din nyttårsweekend. Her finner du 5 tips til storbyer som tar nyttårsfeiringen til nye høyder.
2018-12-12

Nyttårsreiser – fra Mexico til Thailand

Nyttårsaften er den siste kvelden i året. Når klokken slår midnatt forlater vi det gamle og ønsker det nye velkommen. Det flotte er at det varer et helt døgn. Alt begynner og slutter i Polynesia i Stillehavet der det nye året starter først og slutter sist. Her får du noen tips til nyttårsreiser som passer for deg, enten du vil dvele ved det gamle eller lengter etter 2017.
2016-12-07

De beste utfluktene på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyll både sanser og Instagram-kontoen med nye inntrykk utenfor hotellområdet. Thailands største øy Phuket er utrolig rik på opplevelser. Her tipser vi om alt fra snorkling til jungelvandring, buddhistiske templer, matlagingskurs, flowriding og bading med elefanter.
2019-06-28