Kombinasjonsreise i Thailand – få maks ut av ferien

Drømmer du om små thailandske paradisøyer med hvite strender og konstant hengekøyemodus? Eller er det fargerike markeder, stort utvalg av restauranter, barer og luksushotell du lengter etter? Føles det umulig å velge? Rolig, det trenger du ikke. Du kan få både avkoblende strandliv, thailandsk hverdag og pulserende byliv på en og samme reise.

Ved å bestille en kombinasjonsreise får du to reiser i en, med andre ord en ferie med det beste av to verdener. Kombinasjonsmulighetene er om ikke uendelige, så veldig mange, og her får du mine beste tips i jungelen av muligheter.

Ao Nang + Koh Kradan

Ao Nang

Begynn med en uke i det fargerike mylderet i turistbyen Ao Nang, hjertet i Krabiprovinsen. Du kan fly direkte fra Oslo og Trondheim og her har du perfekt utgangspunkt for dagsutflukter med longtailbåt til den fantastiske skjærgården i Phang Nga-bukta like utenfor. Ao Nangs sentrum består av en lang L-formet gate med restauranter, butikker og barer

Koh Kradan

Uke to anbefaler jeg den lille paradisøya Koh Kradan, sør for Ao Nang, for en helt ny opplevelse. Her er det ikke mer enn et halvt dusin hotell og det er ekte barfotliv som venter. Herlige dager i skyggen av en palme på stranden, snorkling ved revet som går langs øya og total avkobling mens du bor på øyas fineste hotell The Seven Seas.

Khao Lak + Phuket

Denne kombinasjonen tilbyr også turistliv og avkobling, men på en annen måte. Her består reisen av Khao Lak på fastlandet og Thailands største øy Phuket.

Khao Lak

Hotellene ligger som et perlebånd langs kysten i Khao Lak, og de fleste har såkalte beach front location, altså beliggenhet rett ved stranden. Mange av hotellene har fine hager med solsenger og bassengområde. Strendene er uten solsenger, noe som gir et avslappende og rolig inntrykk, mil etter mil av hvit sand strekker seg utover. Det er ikke langt til den vakre nasjonalparken Khao Sok som tilbyr mange utfluktsmuligheter og standardmessig kan du velge mellom alt fra store luksusresorter og familievennlige aktivitetshotell til små sjarmerende bungalow-hotell.

Phuket

Phuket er utvalget enda større. Alt fra livlige steder som Karon Beach og Patong Beach til små og rolige steder som Nai Yang og Kamala. Et tips er å velge ulike typer hotell for den ultimate kombinasjonen. For eksempel et stort hotell med mer aktiviteter første uken og andre uken satse på noe litt mindre med større fokus på utvalget utenfor hotellområdet. Eller omvendt!

Flere kombinasjoner i Thailand

Khao Lak + Khao Lak

Du trenger faktisk ikke bytte reisemål for å få en helt ny opplevelse. Det holder lenge med bare å bytte til et hotell på samme sted for å få både nye opplevelser og følelsen av ferien forlenges. Det er også morsomt å prøve ulike typer hotell!

Khao Lak + Koh Lanta

Khao Laks milelange strender og tropiske regnskog sammen med Koh Lantas avslappende atmosfære og sjarmerende strandrestauranter er en fulltreffer. Du kan fly direkte til Krabi fra Oslo og Trondheim og velge hvilken uke du vil tilbringe hvor.

Koh Lanta + Kho Lipe

Rolige Koh Lanta med herlige strandrestauranter, koselige bungalower og brede strender kan med fordel kombineres med paradiset Koh Lipe. Koh Lipe blir ofte kalt for Thailands Maldivene med kritthvite strender og turkist vann – det er her du lader batteriene. Du kan fly direkte til Krabi.
Vanskelig å velge? Vi forstår deg. Kanskje kan vår guide til Thailands beste strender hjelpe deg?