2017-09-01

Kapp Verde – når du virkelig vil slappe av

Ønsker du et varmt og solsikkert reisemål der avslapping står øverst på prioriteringslisten? Da vil Kapp Verde falle i smak. Velkommen til en sjeldent vakker øygruppe i Atlanterhavet – der solen alltid skinner.

Den lille øygruppen Kapp Verde ligger sydvest for Kanariøyene, utenfor Afrikas vestkyst. Dette er reisemålet for deg som vil nyte sol, varme og avslapping. Flyreisen tar mellom 7 og 9 timer, avhengig av reisemåte.

Den relativt korte flyreisen tar deg fra vintermørket og kulde, til et solsikkert sted et par hundre mil nord for ekvator. På Kapp Verde er klimaet litt varmere enn på f.eks. Kanariøyene og tidsforskjellen sammenlignet med Norge er kun 3 timer. Med andre ord er det liten risiko for jetlag.

Du kan bo på øyene Sal og Boa Vista (Sal selges kun via tui.se). På Sal heter den lille hovedstaden Santa Maria, dit kommer du deg enkelt til fots eller med taxi. Her finner du flere koselige restauranter langs havet der du kan fornemme en delikat aroma av havets grillede delikatesser. Du finner også små, enkle butikker som selger flettede kurver, sjal og smykker. Noen større surfebutikker finnes også, for her er surfing og kitesurfing enormt populært.

gallery_kapp-verde__0249663

På Boa Vista anbefales også et besøk i den søvnige lille fiskerlandsbyen Sal Rei der du kan oppleve den avslappede lokalbefolkningens hverdag på nært hold. Her kan du slå deg ned på en av restaurantene og nyte grillet tunfisk eller krabbe som nettopp har blitt fanget med de gamle trebåtene som daglig kan ses ute på havet.

Temperaturen på Kapp Verde ligger på rundt 25 grader i vintermånedene. Den gode varmen og det faktum at det alltid blåser rundt øygruppen, gjør at det er behagelig å være i solen på datid.

Vindene lokker også kitesurfere fra hele verden til Kapp Verde. Gå gjerne ned til havet hvis du vil se en vannsport som er meget fascinerende både for øyet og for kameraet!

Vindene lokker også kitesurfere fra hele verden til Kapp Verde.

Det som kjennetegner Kapp Verde, uansett hvilken øy man er på, er det rolige tempoet. Ettersom mye av tiden her tilbringes på og omkring hotellområdet, har de fleste av TUIs hotell all inclusive med høy standard. De fleste er RIU-hotell, verdenskjente for sin høye kvalitet på mat og drikke som serveres. Her bli du godt tatt vare på og kan nyte utsøkte mat- og drikkebufféer – uten å bekymre deg for hva det koster.

Mellom måltidene kan du tilbringe tiden med å lese en god bok ved hotellbassenget, eller rusle rundt i timevis på de lyse og nærmest endeløse strendene. Hvis du ønsker en mer fartsfylt aktivitet, er det mulig å f.eks. utforske de vakre og øde omgivelsene med løpesko eller mountainbike, snorkle, ta et kurs i kitesurfing eller bli med på dyphavsfiske.

Eller du kan tilbringe tiden med å falle inn i Kapp Verdes utvilsomme motto som kan uttales med to stavelser – No stress.

Hotelltips! All Inclusive ved en milelang sandstrand

ClubHotel Riu Karamboa på Boa Vista er et av Kapp Verdes mest populære hotell og har mange tilbakevendende gjester. Hotellet passer både barnefamilier og par med sitt høye servicenivå og fine blanding av aktiviteter og avkobling. All inclusive er inkludert. Hotellet er noe utenom det vanlige og ligner et sandslott der det ligger ved den milelange stranden Praia de Chaves. Velg mellom dobbeltrom eller familierom, alle med balkong eller markbalkong.

Finn din neste drømmereise her.

Teksten er hentet fra en artikkel i inspirasjonsmagasinet TUI Travel nr. 2, utgitt sommeren 2017.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST

Lignende innlegg

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24