2017-01-21

Juving - adrenalinkick mellom fjell og vannfall

Noen feriesteder forbinder vi med forskjellige idretter og trening, slik som kitesurfing og windsurfing på Den dominikanske republikk, bølgesurfing i Costa Rica, golf på Algarve og levadavandring på Madeira (turer langs øyas vanningskanaler). På Madeira kan du i tillegg prøve noe som ikke mange av vennene dine har gjort før deg – nemlig juving.

Det er helt vanlig at vi tar med oss de gode treningsvanene våre på ferie. For mange er det viktig at hotellet har treningsrom, andre liker bedre å stikke ut på en joggetur før frokost. Men det er kanskje ikke så vanlig å prøve en helt ny treningsform. Juving er adrenalinfylte turer blant fjell og elver, du kan for eksempel prøve utenfor Funchal på Madeira.

Det går ut på å komme seg ned fjellsiden og overvinne naturlige hinder på veien ned, helt motsatt av en lett levadavandring. Her blir det mer sånn at det er den vanskeligste veien som er den riktige. Turene foregår med intruktør, og sikkerheten kommer alltid først.

På vei nedover fjellet overvinner man de naturlige hindringene som vann og vind har skapt gjennom århundrer. Du skal klatre, hoppe, skli og rappellere ned bratte sider og små fossefall. Juving gir deg garantert adrenalin og sterke følelser – og ta med deg et vanntett kamera hvis du har det!