Isprinsesse i Karibia

Trodde du at den eneste forbindelsen mellom Karibia og is var paraplydrinker? Da må du tro på nytt. Kunstløpersken Clara Callne fra Sverige jobber heltid med isshow på et luksuriøst cruiseskip.

Tidligere tilhørte Clara Callne eliten blant Sveriges juniorkunstløpere. Den største triumfen var sesongen 2013/2014 da hun fikk bronse i junior-SM. Et par år senere forlot hun Sverige og konkurransene for å gjøre drømmen sin til virkelighet.

– Jeg har alltid drømt om å jobbe som kunstløper i et show. Gjennom venner ble jeg fortalt om isshowene som finnes på noen cruiseskip. Sommeren 2016 sendte jeg CV’n min sammen med en auditionsvideo til rederiet Royal Caribbean. Noen måneder senere jobbet jeg min første dag på cruiseskipet Adventure of the Seas, forteller Clara.

I dag jobber Clara på søsterskipet Navigator of The Seas, et luksusskip med over 1100 ansatte. Skipets isbane måler 18 x 12 meter og gjestene kan nyte isshow flere dager i uken.

– Jeg elsker å opptre foran publikum. Under et show kan det føles som at publikum også er med i showet, og da har vi virkelig lyktes! Hele showet spilles i takt med musikken og når publikum jubler og klapper i takt er det helt magisk forteller 21-åringen og fortsetter: – Jeg får oppleve nye steder og møte mennesker fra mange ulike land og kulturer - både om bord og når vi går i land. Det er også morsomt å opptre foran et internasjonalt publikum. Mange har aldri sett noe lignende før og blir fascinert av spektakulære triks på isen som hopp, piruetter og løft.

I tillegg til isshowene trener Clara både på egen hånd og med de øvrige kunstløperne på skøytebanen. Hun bistår også danserne under deres forestillinger og deler ut skøyter til gjestene når skøytebanen er åpen. I fritiden prøver Clara å nyte de fantastiske stedene som luksusskipet legger til ved.

tui-isprinsessa-karibien-kryssning-800x600-1
Noen ganger må jeg hjelpe gjester med å lære dem å gå på skøyter. Noen av dem har aldri sett is før, enda mindre gått på skøyter, sier Clara.

– Arbeidstiden er vanligvis om ettermiddagen og derfor er det ofte mulighet for å gå i land tidligere på dagen. Et fantastisk minne er da vi dro til en øy i Aruba der vi kunne mate flamingoene som ruslet rundt. Det er noe jeg aldri hadde drømt om en gang før jeg dro. Den dagen var helt fantastisk, sier Clara.

En vanlig arbeidsdag for Clara begynner med sovemorgen. Om formiddagen tar hun og kollegaene hennes en tur i omgivelsene og spiser lunsj ute. Om ettermiddagen er det tid for oppvarming og en kort time på isen. Deretter venter en lett middag før det er tid for sminking og håroppsetting etterfulgt av forberedelse med rekvisitter.

En knapp time før forestillingen starter, møtes alle kunstløperne og snakker gjennom showet før de avslutter med en rungende ”Have a good one!”. Selve skøytingen synes Clara er omtrent det samme som hjemme. Men der slutter vel også likhetene med hjembyen utenfor Boden?

– He he, ja, det kan du si! Men fakta er at også selve skøytingen føltes annerledes i begynnelsen ettersom isbanen på skipet er mye mindre her. Ellers er vel den største omstillingen at hele mannskapet bor under ett tak – døgnet rundt, forteller Clara.

Clara mener at sosial kompetanse er Alfa og Omega når du jobber med et luksusskip.

– Vi er alle her for å gi gjestene en så god cruiseuke som mulig, så det er veldig viktig at vi er hjelpsomme og hyggelige. Noen ganger må jeg hjelpe gjester med å lære dem å gå på skøyter. Noen av dem har aldri sett is før, enda mindre gått på skøyter, sier Clara.

Har du lyst til å oppleve underholdning i verdensklasse midt på det åpne hav? Se hele vårt cruisetilbud her.

TIPS!

Lokkes du av tanken om å begi deg ut på havet og gå i land på noen av verdens vakreste steder underveis? Ved å bestille et cruise kommer du til en rekke spennende reismål, samtidig som hotellrommet følger med deg på reisen. Fellesnevneren på et cruise er at det alltid er måltider, underholdning, aktiviteter og barneklubber ombord. Om sommeren er cruise i Middelhavet de mest populære, om vinteren er det Karibia som lokker. Ønsker du et ekstra langt cruise, bestiller du en tur når skipet krysser Atlanterhavet for å starte en ny sesong.

Tekst: Niclas Sjøqvist. TUI Travel #1 2018