Reisetips til Mallorca

Anslagsvis 15 millioner turister besøker Mallorca hvert år. Det betyr at det finnes mange flotte steder å besøke og morsomme ting å gjøre. Men det kan også være vanskelig å finne rosinen i pølsa – disse små perlene som de som har vært her mange ganger foretrekker. Her får du insidertips fra en stamgjest.

Jessica har besøkt Mallorca regelmessig i snart 30 år, første gangen var med familien i 1989, da hun var 16 år gammel. Ti år senere kjøpte familien en leilighet i Bonanova, Palma, og begynte å reise dit så ofte de kunne. Derfor er hun den rett til å fortelle hva du absolutt ikke må gå glipp av på denne allsidige øya.

Er du like glad i Mallorca nå som du har fått din egen familie?

Ja, vi reiser alltid tilbake til Mallorca – vi har mange venner der nå og det er så enkelt å reise dit. Siden jeg fikk barn i 2013 så har vi tilbragt mye tid i min families nye leilighet i Cas Catala, ca. 10 min fra sentrale Palma. Det er veldig familievennlig, lett å kommer seg rundt på øya, og det er mye å gjøre.

Hvis du er der for en helg, hva vil du absolutt ikke gå glipp av?

Jeg hadde holdt meg i og rundt Palma. Bestill herlige restauranter om kveldene og tilbring dagene ved vannet eller på en shoppingrunde i byen.

Har du noen stamrestauranter?

Thairestauranten Koh i Santa Catalina er en favoritt– det er også et trivelig område i Palma med mange gode restauranter og barer. Jeg ville også prøvd å få til et besøk på Emilio Innobar – en fantastisk restaurant som serverer en blanding av meksikansk og asiatisk mat. Etter middagen kan du bli igjen i Catalina for en barrunde.

Hva er morsomst å gjøre sammen med barna?

Mitt beste tips for en familieutflukt er Palma Aquarium som ligger i nærheten av flyplassen. Det er et stort og fantastisk område som barna syns er helt topp.
Hvis du har tilgang til bil så anbefaler jeg en tur til Puerto de Soller for å spise lunsj i havnen. Deretter kan du sette fra deg bilen og ta en tur med det lille toget som går opp til Sollers gamle bydel, der du kan ta en is eller kaffe og rusle rundt i de koselige små gatene.

Hvis du bare vil ligge og slappe av på stranden da?

Det finnes mange flotte strender på Mallorca, så det er enkelt å finne sin egen favoritt. Jeg synes at Virtual Beach Club er herlig. Den ligger nær Palma og det er enkelt å komme seg hit med buss 3 fra byen. St Elm er en annen favoritt med mange fine strender.

jessica-pa-nassau-beach-club-palma-tui
Jessica på Nassau Beach Club i Palma.

Vi takker Jessica for gode tips om det man ikke må gå glipp av på Mallorca! Kanskje hun ikke blir like ensom på sine bortgjemte perler fremover. Men det gjør nok ikke noe, for det er jo nettopp det som er sjarmen med Mallorca – det finnes alltid nye gullkorn å oppdage.
Fikk du lyst til å reise? TUI flyr direkte til Mallorca på 3t 40 min og vi har reisemål og hotell for enhver smak. Passer utmerket for både weekendreiser og lengre opphold.

Mallorcas Beach Clubs – slik fungerer de

På Mallorca er det svært populært å tilbringe dagene på en beach club, eller strandklubb.
  1. Kan være alt fra en liten bar på en privat strand til restauranter og lounger med større utvalg.

  2. Tilbyr ofte basseng, spabehandlinger og livemusikk om kvelden.

  3. Du betaler inngang for å komme inn, men mange syns det er verdt for den luksuriøse feriefølelsen der alt er delikat og lett tilgjengelig.

  4. Noen strandklubber retter seg spesifikt til voksne, andre har aktiviteter som passer også for de yngre familiemedlemmene, som minigolf og lekeland.

Lignende innlegg

Slik fungerer et corona-tilpasset hotell

Turene til utlandet sommeren 2020 ble utsatt i flere måneder, og startet ikke før i midten av juli, før det ble stengt igjen. I pausen har turoperatører, flyselskaper og hoteller introdusert nye rutiner og forberedt seg på å gjøre ferien din så trygg som mulig. Her kan du lese konkrete eksempler fra et av TUIs hoteller.

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.

5 tips til aktiviteter på Kapp Verde

Kapp Verde er som skapt for avslapping med sol og bad. Men Sal på Kapp Verde tilbyr også mye for deg som vil ha en mer aktiv ferie. Her kommer våre fem beste tips til morsomme utflukter du kan gjøre hvis du blir lei av strandlivet eller vil se mer av øya.