2017-02-13

Generasjonsreise til Kreta med bursdagsfeiring

Når familiens overhode fyller 70 år og hun i tillegg har vært gjest på det samme hotellet siden 1991, det er det bare ett sted dagen kan feires! Her forteller Kristine Gram om generasjonsreisen til hotell Kedrissos på Kreta.

Å dra tilbake

Det tar ikke mange sekunder før vi føler oss velkomne når vi ankommer Kedrissos i Nea Chora. Det gjelder både meg som ivrig førstegangsbesøkende, svigermor som fyller 70 og alle andre tilbakevendende gjester. Om det er på grunn av den varme gjestfriheten som hotellets vertspar utstråler, den fantastiske servicen, roen som raskt brer seg eller om det er den genuine, greske atmosfæren er vanskelig å si. Kanskje det helt enkelt er summen av det hele!

Genereasjonsreisens mange fordeler

Det finnes mange fordeler ved å reise sammen som en stor familie. Det er alltid mulig å finne en balkong der det serveres kaffe, et glass ouzo eller spilles kort. Vi trenger ikke gjøre annet enn å stikke hodet over balkongrekkverket for å finne ut hvor de andre familiemedlemmene befinner seg.

En annen fordel er når den eldste generasjonen leker med barna slik av vi ”ungdommer” i midtgenerasjonen uten problem kan ta en avstikker til Chania for å spise en god middag i en av de trange, koselige gatene. Eller det faktum at det for barna alltid finnes noen som er klare til å hoppe i bassenget eller ta en pause fra solen for å bygge lego på balkongen.

Selve 70-årsdagen ble feiret med middag på hotellets restaurant ved bassenget, akkurat slik svigermor ønsket. Vi forberedte middagen ved å dekorere med ballonger og pynte, og personalet skjemte oss bort på alle tenkelige måter. En herlig kveld med mye latter og en meget fornøyd jubilant i sentrum.
Om jeg kunne tenke meg å reise på ferie med storfamilien igjen? Definitivt, uten tvil!

Tekst: Kristine Gram

5 tips fra Chaniakysten

Her får flere gode tips fra Chaniakysten:
  1. Leiligheter Kedrissos Lever i høy grad opp til betegnelsen ”Lite & familiært”. Hotell med meget personlig atmosfære!

  2. Grek-tyrkisk fusion Taverna Bigaza er en liten familierestaurant ved et lite torg i Nea Kydonia ca. 10 min utenfor Chania. Her lages det mat med kjærlighet i rolige omgivelser.

  3. Tavernaen Kypros i Mournies Her står eieren, Patagiotis Kondourakis ved kjøledisken der du peker ut hvilket kjøtt du vil spise til middag. Kjøttet grilles og serveres med potetbåter, salat og tzatziki på utendørsserveringen ved torget i Mournie.

  4. Badelandet i Limnoupolis For barn og andre barnslige har badelandet i Limnoupolis mange morsomme vannsklier. Den lengste er 130 meter og har panoramautsikt. Den mest hårreisende kalles Kamikaze.

  5. Familivennlige Gerani Rolige Gerani byr på Chaniakystens lengste og romsligste strender. Og i tillegg på noen av våre mest allsidige familiehotell – blant annet TUI Family Life med strandbeliggenhet, flere basseng og mange aktiviteter.