Fremtidige forbilder på Curacao

Den tropiske perlen Curacao har en mangfoldig kultur, krystallklart vann og sommer hele året. Øyas rike natur og historie har etterlatt en verdifull arv. For å bevare alt det vakre øya har å by på, så vil TUI Care Foundation bidra til å utdanne fremtidige lærere innen miljø og bærekraft.

Arawakerne sies å være de første som bosatte seg på øya. Det nederlandske kongedømmets handel med Hansan på 1600-tallet plasserte landet midt i gullregnet. Blant mange inntektskilder var slavehandel en av de viktigste, og dessverre ble Curacao et strategisk punkt for nettopp dette.

Barn og søppel på Curacao

Vann i verdensklasse

I dag er det betydelig roligere i dette mekka for soldyrkere og eventyrlystne. For at lokalbefolkning og besøkende skal kunne fortsette å nyte alt det vakre denne paradislignede øya har å by på, er det bærekraftige arbeidet enormt viktig, ikke minst for oss i TUI.

Skolebarn Curacao

Stoppe økt forsøpling

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor øya, med sine gylne strender og vaiende palmer, tiltrekker seg mange ulike typer gjester. Dessverre er det en del søppel langs strendene og veikantene, både på grunn av et mangelfullt system for håndtering av søppel samt en unødvendig forsøpling. Både søppelet og utfordringene vokser, og en økt kunnskap innen bærekraftig arbeid er en nødvendighet for å snu den negative trenden.

I tillegg til avfall fra den gjennomsnittlige turisten på øya, så produserer øyas drøye 160 00 innbyggere i snitt 3,7 kg avfall per person, hver dag. Uten et fungerende gjenvinningssystem resulterer dette i at mengder av metallbokser, plastposer og annet havner på gatene. Søppel som til slutt ofte havner i havet. Derfor er det nå satt opp gjenvinningsstasjoner for å sortere og gjenvinne søppelet.

Skolebarn Curacao

Miljøutdanner fremtidige lærere

TUI Junior Academy Curacao er et utdanningsprogram som lærer fremtidige lærere om miljøtrusler, resirkulering og bærekraft. TUI Care Foundation og Greenkidz skal lære 120 lærere på University of Curacao hvordan de kan inspirere og motivere grunnskoleelever å ta bedre vare på miljøet.

På slutten av dette programmet skal deltakerne og lærerne gjennomgå en praksis på grunnskoler i området. På denne måten vil de nå ut til ca. 2000 barn i de lokale skolene. For å øke bevisstheten ytterligere blant lokalbefolkningen på Curacao, kommer undervisningsmaterialet som er utviklet under prosjektet til å være helt gratis og tilgjengelig

Barn på Curacao