2017-02-01

Få maks ut av Maltareisen – tips, spørsmål & svar

Malta er som et stort museum uten tak, fordi øya er så full av stemningsfulle festninger, palass og bymurer. Men du må ikke være opptatt av kultur for å trives her, like mange drar hit for sol, bad, dykking og partynetter. Her får du en bruksanvisning til denne vakre øya midt i Middelhavet.

5 spørsmål og svar om Malta

 1. HVEM SKAL REISE TIL MALTA?
  Alle som ønske å oppleve noe og ikke bare ligge stille på samme sted. Både par, familier og vennegjenger finner det de ønsker på denne vakre øya.

 2. ER MALTA EN STOR ØY?
  Tvert imot, overflaten er bare en fjerdedel av Öland i Sverige. Det betyr at du enkelt kan komme deg rundt og oppleve kontrastene mellom festninger, badebyer, søvnige fiskelandsbyer og den pittoreske gamle byen Mdina midt på øya, der apostelen Paulus sies å ha innført kristendommen i år 60 e.Kr.

 3. HAR MALTA NOEN FINE NABOØYER?
  Absolutt! De heter Gozo og Comino og passer perfekt for en dagsutflukt ettersom det bare tar en halvtime med ferge fra Malta. Gozo er liten og rolig, men har likevel mange strender, landsbyer og restauranter å velge mellom. Comino er en liten og idyllisk, bilfri og med kun ett hotell.

 4. HVORDAN ER VÆRET PÅ MALTA?
  Stabilt og fint klima hele året. Malta ligger på samme breddegrad som Tunisia i Nord-Afrika og gjennomsnittstemperaturen på dagtid er 19 grader i april, 29 grader i juli og 23 grader i oktober. Mens vanntemperaturen i de samme månedene er i snitt 17, 24 og 25 grader.

 5. HVA TILBYR MALTA FOR BARNEFAMILIER?
  I tillegg til bad og den stemningsfulle ridderatmosfæren finnes også (den lille) temaparken ”Popeye Village” nordvest på Malta, der barna får møte Skippern og Olivia i byen som ble byget for innspillingen av filmmusikalen Popeye med Robin Williams i hovedrollen fra 1980.

Malta-tui
GÅ INN I EN EVENTYRVERDEN. Hovedstaden Valletta ble grunnlagt av korsfarere på 1500-tallet og det vrimler av festninger, vakttårn og palass som synes tatt rett ut av en film om riddere og vakre jomfruer.
Malta-tui
VIL DU FÅ MANGE LIKES på Instagram skal du fotografere vaktskiftet ved Fort Saint Elmo, der soldatenes barokkdrakter og hatter med fjær får dem til å se ut som knektene i en kortstokk.
Malta-snorkling-tui
FOR DYKKING OG SNORKLING er Malta et av Middelhavets beste reisemål takket være det varme og uvanlig klare vannet. Erfarne dykkere finner grotter å vrak de kan undersøke, mens nybegynnere kan beundre fiske- og plantelivet. Det finnes dykkesentre over alt på øya.
Mellieha-Bay-malta-tui
SOL & BAD. De fineste strendene ligger på den nordlige delen av øya, blant annet i Mellieha Bay (bildet), Golden Bay og St. Paul’s Bay, men du kan bade over alt. Til og med i St. Julian’s, Sliema og Valletta finnes det badebrygger og klippebad der det er enkelt å ta seg en oppfriskende dukkert.
Malta-tui
FLEKSIBEL REISELENGDE. Du velger selv om du vil reise til Malta for en weekend (torsdag–søndag), miniuke (søndag–torsdag) eller en hel uke.
Popeye-Village-malta-tui
POPEYE VILLAGE, filmkulissene som ble en temapark.
Gozo-malta-tui
LOKALEA DELIKATESSER fra Maltas naboøy Gozo.
Gozo-malta-tui
DEN MEKTIGE BASILIKAEN Ta' Pinu ligger også på naboøya Gozo.
malta-fornøyelser-i-paceville-tui
PARTYLIVET PÅ MALTA er i full sving hele sommerhalvåret, med store innslag av britiske turister, men også lokalbefolkning. Det største utvalget finner du i Paceville (bildet) som kryr av barer, kasinoer og klubber som holder åpent til tre, fire eller fem på natten. Det er også et stort utvalg i nabobyen St. Julian’s.

Malta

Lignende innlegg

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

Bryllupsreise ved Middelhavet – 5 tips

Luksuriøs avslapping eller en opplevelsesreise? Gourmetfokus, fotturer i fjellene eller et cruise med havnestopp i storbyer og ved fine strender? Det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal dra på bryllupsreise – reisen som skal bli et minne for livet. Men ta det med ro, vi har de beste tipsene for en bryllupsreise ved Middelhavet.
2019-10-27