Dubai - et hjemsted for verdensrekorder

De forente arabiske emiraters mest fremtredende emirat er den stolte eier av tittelen "verdens største" i flere kategorier. Nedenfor kan du utforske Midtøstens Las Vegas-rekorder.

Verdens høyeste bygning – Burj Khalifa

Dubais, og samtidig verdens nåværende, høyeste bygning er den 928 meter høye Burj Khalifa. En jumborakettlignende bygning som ligger i Downtown Dubai. Verdens høyeste bygning innehar også mange andre verdensrekorder, blant annet verdens høyeste etasje, høyeste utkikkspost og den raskeste heisen i verden. Burj Khalifa er en populær severdighet, og ønsker du å besøke den, bør du kjøpe billetter på forhånd.

Verdens største innendørs fornøyelsespark – IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure står på listen over verdens største innendørs fornøyelsesparker ettersom den dekker et areal på ca. 14 hektar. Parken er delt opp i fire deler, The Marvel Theme Park, The Lost World, Cartoon Network for mindre barn, og det skremmende The Haunted House. Parkens villeste fornøyelse er The Velociraptor, der tempoet øker til 100 km i timen.
IMG World of Adventure har fått en hard konkurrent i Dubai Park & Resorts. Senteret har blant annet et badeland, Bollywood Park og Dubai Legoland.

Verdens største kunstige øy – Palm Islands

Kunstige øyer er en hit i Dubai. Palm Islands, Palm Jumeirah, Jebel Ali og Deira Palm. Ser man øyene ovenfra, er de palmeformede. Utseendet skyldes, at man har hatt et ønske om så mye kyst som mulig. Palm Jumeirah har en omkrets på to kilometer, 17 "palmetrær" og en bølgebryter. På øyene er det hovedsakelig leiligheter og hoteller.

Verdens beste hotell? – Burj al-Arab

Det beste hotellet i verden er en fascinerende ting. Dette er også ett av Dubais landemerker – Burj al-Arab, Jumeirah Beach – det eneste 7-stjerners hotell i verden. Det seilformede hotellet er 321 meter høyt og ligger 280 m utenfor Jumeirah-stranden. Hotellet har kun suiter, alle er mellom 169m² og 780m² store.
En god måte å beundre hotellet fra innsiden, er å drikke ettermiddagste på Skyview Bar. Prisen for å drikke te på verdens beste hotell kommer opp i den nette summen av 100 euro.

Burj al-Arab i Dubai.
Burj al-Arab sies å være det eneste 7-stjerners hotellet i verden.