Driks i ferien

2017-03-22
Marianne M.
Tallerkenene er tomme og magen full. Det er da spørsmålene dukker opp: Skal vi gi driks? Hvor mye? Ettersom drikskulturen varierer fra land til land er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre. Her er en liten guide til hvor mye som vanlig å gi i driks.

Gi passe med driks i ferien

 1. Spania
  Det finnes ingen drikskultur i Spania, men hvis du er fornøyd kan du gi mellom 5 og 10 %.

 2. Hellas
  Opptil 10 % hvis du er fornøyd. På enkle steder som serverer hurtigmat som gyros og souvlaki er det ikke aktuelt med driks.

 3. Thailand
  Egentlig er det ingen drikskultur i Thailand, men det settes likevel stor pris på hvis du gir driks på restauranter og til rengjøringspersonalet på hotellet. For måltider kan du gi ca. 10 bath for hver 100 bath du betaler for måltider.

 4. Italia
  I Italia er det heller ikke nødvendig å alltid gi driks. Har du fått veldig god mat og service kan du gi 10–15 % eller runde av oppover.

 5. Frankrike
  Ca. 10 % for å vise at du er fornøyd, ellers ingenting.

 6. Storbritannia
  Gi alltid mellom 10 og 15 % – hvis ikke restauranten allerede har lagt det til på regningen, sjekk det først.

 7. USA
  I USA må du gi driks! Her er personalet ofte dårlig betalt og forventer å kunne spe på den dårlige lønna med driks. Det er vanlig å gi mellom 15 og 20 %. Hvis servicen er ekstra bra kan du gjerne gi 25 %.

 8. Karibia
  Her varierer det fra øy til øy. I Den dominikanske republikk pleier regningen å inkludere 10 % og det er vanlig å legge til 10 % ekstra i driks.

 9. Mexico
  På restauranter er det vanlig å gi 10 til 15 %, men på noen restauranter legges dette til på regningen.

 10. På cruise
  På våre cruise er driks inkludert som en serviceavgift.

Husk at noen ganger deles serviceavgiften av hele personalet, noen ganger får sjefen litt mer, så hvis du vil vise noen at du satt pris på servicen, så gi litt ekstra driks.

Lignende innlegg

Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.
2019-04-03

Fleksibel halvpensjon – velg måltider selv

Du har funnet sommerens reise. Du vet hvor du vil reise. Du har til og med funnet et par hotell som du kan velge mellom. Du vil bo nær havet, maks 200 meter unna. Du vil ha et fint bassengområde. Du vil ha balkong. Men hvor mange måltider vil du bestille på forhånd?
Marianne M. Marianne M. 2018-06-14

Sjekkliste før reisen – de beste tipsene for en vellykket ferie

Alt er pakket og klart. Taxien er bestilt. Og du sjekker en siste gang: billetter, mobilladere og passet. Ja, alt er klart. Man hva gjør du hvis noe skjærer seg og ferien risikerer å havarere allerede før den har startet? Her gir vi deg noen viktig tips til hvordan du sikrer en vellykket ferie.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-12

9 tips til hvordan du unngår jetlag på reisen

Når du skal reise langt, og gjennom flere tidssoner, er det ikke uvanlig at du opplever å få "jetlag". Dette er kroppen sin måte å reagere på, når døgnrytmen vår blir forstyrret. For å hjelpe deg å redusere de typiske jetlag-symptomene, og holde energien på et stå-på-henda-på-stranda-nivå, gir vi deg våre best tips til hvordan du kan unngå jetlag når du er ute og reiser.
Anneline G.R. Anneline G.R. 2017-10-13