Det viktigste du må huske på hvis du vil gjennomføre en digital detox er at du gjør det for deg selv og ingen andre. Hvis du synes det beste er å kutte mobilen helt så gjør det, men du skal absolutt ikke forby deg selv noe som du synes er morsomt. Poenget er for eksempel ikke å isolere seg helt og deretter føle seg tvunget til å tilbringe timevis med å ta igjen alt når du kommer hjem.
Digital detox skal være en mulighet for deg til å ta vare på de øyeblikkene du kanskje går glipp av når du sitter med nesa ned i telefonen.
Sett opp et mål
Vurder hva du vil ha ut av en digital ferie og vær ærlig med deg selv. Gir virkelig det å sjekke Instagram hele tiden deg det store kicket? Kanskje det holder å sjekke sosiale medier en gang om dagen?
Skriv en liste over hva du synes er viktig og velg bort så mye du kan. Målet er ikke å forby all underholdning, men å gi deg tid til å nyte her og nå.
Før avreise
Allerede før ferien begynner kan du begynne å utfordre deg selv. Hvis du vanligvis har mobilen på nattbordet kan du kanskje begynner med å kjøpe deg en vekkeklokke isteden. Uten det blå lyset fra mobilen når du sjekker Instagram en siste gang kommer du dessuten raskere inn i dyp søvn. Det blå lyset fra mobilen påvirker nemlig hjernen på samme måte som dagslys.
Sett telefonen i ikke-forstyrr-modus om kvelden. Denne slipper kun gjennom godkjente kontakter. Hvis du kan, ta bort muligheten til å sjekke jobbmailen etter at du har gått fra kontoret og slått av pc’n.
En virkelig stor utfordring kan være at du før avreise avinstallerer alle sosiale media-apper. Da trenger du ikke bekymre deg for hvem som er sammen med hvem, eller de siste nyhetene mens du har fri. I tillegg anbefaler politiet at du unngår å legge ut feriebilder, eller i hvert fall tenke på hvem som kan se bildene dine. Du kan få like mange likes etter ferien også