De beste utfluktene på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyll både sanser og Instagram-kontoen med nye inntrykk utenfor hotellområdet. Thailands største øy Phuket er utrolig rik på opplevelser. Her tipser vi om alt fra snorkling til jungelvandring, buddhistiske templer, matlagingskurs, flowriding og bading med elefanter.

Hvis du har bestilt en reise med TUI bestiller du utfluktene under Min side her på tui.no. Det er også mulig å bestille alle utflukter separat på vår opplevelsesside goTUI.com.

Thailandsk matlagingskurs

Hva er hemmeligheten bak en virkelig god wok? Hvordan får man til den rette balansen mellom lime, chili, ingefær, koriander og alle de andre smakene som har gjort det thailandske kjøkkenet så populært? På denne utflukten lærer ekspertene bort sine triks.
Dagen begynner på markedet i Phuket Town, der dere velger ut de beste råvarene. Deretter går turen til Thai Cookery School. I et velutstyrt restaurantkjøkken for dere hver sin stasjon og lager, med hjelp av kokkene, en lunsj som blir dagens høydepunkt.

Les mer om og bestill Thailandsk matlagingskurs

Thailandske retter.
Dufter, farger og smaker som sammen blir en symfoni

Øyrundtur med ekstra av alt

Istedenfor å besøke en severdighet om gangen – hvorfor ikke klemme de fleste inn på en og samme dag? Denne utflukten tar deg med til både gullglinsende templer, tropisk natur og myldrende bygater. Lunsj, guiding og entréavgifter er inkludert. Det eneste du må sørge for er å ha gode sko og kamera klart til dette:

• Den 45 meter høye skulpturen Big Buddha (se bildet)
• Tempelet Wat Chalong med eventyrlig arkitektur
• Besøk og prøvesmaking på cashewnøttefabrikk
• Ett suggestivt kinesisk tempel i Phuket Town
• Promenade på den myldrende markedsgaten Thalang Road

Les mer om og bestill Utforsk Phuket

Big Buddha troner på toppen av et fjell med fantastisk utsikt
Big Buddha troner på toppen av et fjell med fantastisk utsikt

Bad med elefanter

Thailands dyreliv og regnskog står på programmet når vi kjører over broen til Khao Lak på fastlandet. På viltsenteret Seaside Retreat står dyrenes velbefinnende i sentrum og elefantridning er bannlyst. Isteden får du kommer nær de store dyrene ved å mate dem og, hvis du vil, bade med dem i elven.

I løpet av utflukten får du også kjøre bambusflåte på vannkanaler gjennom jungelen, besøke et skilpaddesenter og spise thailandsk lunsj ute i det fri.

Les mer om og bestill Elefanter ved Seaside Retreat Khao Lak

Elefantene synes det daglige badet i elven er en høydepunkt.
Elefantene synes det daglige badet i elven er en høydepunkt.

Prøv Flowriding – perfekt for tenåringer

Både eldre barn og lekne voksne får både et eventyr og litt melkesyre. Flowriding er innesporten som minner om både bølgesurfing og snowboard. Du rir på den kunstige bølgen i et stort basseng under åpen himmel på Surf House Phuket. Timene varer en time og ledes av en instruktør som raskt lar deg beherske brettene stående.

Les mer om og bestill Flowriding i Surf House Phuket

Du trenger ikke vente på "den perfekte bølgen" – den er der hele tiden
Du trenger ikke vente på "den perfekte bølgen" – den er der hele tiden

Båttur med padling og snorkling

Thailands kanskje mest spektakulære natur finner du i Phang Nga-bukten der høye kalksteinøyer stikker opp av vannet kledd i tropisk vegetasjon. Denne båtturen tar deg med til øyene Koh Hong og Koh Phak Bia. Du kommer tett innpå grotter og mangrovetrær i en kajakk. Og dessuten kan du snorkle ved korallrev med fargerike tropiske fisk.

Les mer om og bestill Koh Hong med katamaran

Du trenger ikke en gang å padle selv, det sørger en navigatør i hver kajakk for.
Du trenger ikke en gang å padle selv, det sørger en navigatør i hver kajakk for.

Ditt eget jungeleventyr

Hvorfor se naturfilmer på tv når man egentlig bare har lyst til å oppleve det samme eksotiske landskapet i virkeligheten? Denne fire timer lange vandringen tar deg gjennom regnskogen i en nasjonalpark oppe blant sentrale Phukets fjell. Du må vike for lianer og passere små bekker mens guidene peker ut tropiske planter – alt fra bambus til ville orkidéer. Med litt flaks får du kanskje øye på regnskogens pattedyr som aper og flyvende lemurer.

Les mer om og bestill Jungeltrekking på Phuket

Jungelvandring Phuket
Noen partier er krevende – husk gode sko, vann og solhatt

Lignende innlegg

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.

Kanariøyene for to – stor tipsguide

På Kanariøyene finner du alle ingredienser for en vellykket ferie på tomannshånd. Det gjelder uansett om du reiser med partneren, søsteren eller tennistreneren. Og uansett om du er ute etter småluksuriøs avkobling, nye inntrykk, kulinariske høydepunkt eller fartsfylte aktiviteter. Her er tipsguiden som hjelper deg å finne det som passer for dere.

De 5 beste reisemålene for sykling

Her er noen av de aller beste reisemålene i Europa for deg som vil sykle. Bli med langs de hvite veiene i Italia, gjennom det franko-germanske Alsace og de utfordrende fjellene på Mallorca. Les videre for tips til hvordan du får en sykkelferie med fantastisk landskap, koselige landsbyer og badeplasser.