Brooklyn Breadlab – New Yorks hippeste bakeri?

All ære til Manhattan, men vil du besøke et virkelig fantastisk bakeri skal du ta deg over broen til Brooklyn. Adam Leontis Brooklyn Breadlab er vel verdt et besøk.

Vi forsøker diskret å få han til å ta av seg forkleet med en rosa brodert gris på, men det sier han nei til. Adam Leonti må være Brooklyns hippeste møller, og dessuten håndplukket som sjefskokk på Williamsburg siste hipster-hotell. Men han vil være seg selv. Hvert år syr hans barndomsvenns mamma et nytt forkle til han før Thanksgiving og det forkleet blir årets uniform, forklarer han vennlig men bestemt. Det dufter deilig av nybakt brød på Brooklyn Lab, bakeriet som er Adam Leontis hjertebarn. Over alt står det store brød til heving, en medarbeider fyller små broicheer med fersk basilikum og melkvernen maler ferskt mel til dagens bakst.

Hotellets lounge dufter av nybakt brød

Lokalet med New York Citys største melkvern er litt hemmelig plassert i Bushwick, men Adams brød lokker Manhattens innbyggere over broen. – Det har blitt ganske vanlig de siste årene at NYC-boere drar over broen til den andre siden for å spise middag, det vil si fra Manhatten til Brooklyn oftere enn omvendt, sier Adam Leonti som selv er en av grunnene til at fine dining-kulturen søker seg over Williamsburgbroen.

Adam Leonti
Selv brødet er en kunst på Brroklyn Breadlab.

I slutten av desember åpnet The Williamsburg Hotel som enda ett i rekken av hipster-hotell som har spredt seg på Whyte Avenue. Adam er sjefskokk og tok med seg sin Brooklyn Bread Lab til sin nye arbeidsplass. – Vi selger brødet på hotellet og resepsjonen dufter alltid av nybakt brød, forteller han og understreker at menyen til en stor del er basert på mel. – Brød, pasta og bakervarer er en stor del av menyen, som stort sett har vegetarmat. De fleste restauranter har et slags protein i hovedrollen, men her er det isteden grønnsakene som står i fokus, forklarer han.

Den som ikke liker grønnsaker går likevel ikke sulten fra kjøkkenet hans, det finnes alltid to proteinbaserte retter på menyen, en fiskerett og en kjøttrett. – Har man 10 ulike kjøttretter på menyen må man samarbeider med store fabrikker eller oppdrettere for å få alle de ulike delene av kjøttet. Ved å bare ha en rett kan vi jobbe med mindre landbruk og tilpasse menyen etter hva de kan tilby denne uken. Jeg vil holde det lite, for det finnes en del bønder som dessverre selger dårlige råvarer og jeg vil ha full kontroll over det, sier Adam Leonti og slenger en hel pose hvete i søpla.

Adam Leonti
Duften av nybakt brød er slående på The Williamsburg Hotel.

Favorittrestaurantene finner du i Brooklyn

Adam Leonti kom til Williamsburg for drøye tre år siden etter å ha jobbet som anerkjent sjefskokk i Philadelphia og Roma. Men til tross for at mølleren fra Brooklyn er vant til førsteklasses mat har han funnet noen av sine favoritter i Williamsburg.

Adam Leontis 5 Brooklyn-favoritter

  1. Bamontes – NYCs eldste italienske restaurant Adresse: 32 Withers St, Brooklyn

  2. Pter’s – Fantastisk kylling som serveres med ulike tilbehør Adresse: 168 Bedford Ave, Brooklyn

  3. 1 Or 8 – Japansk mat i verdensklasse. 66 South 2nd Street, Brooklyn

  4. Brooklyn Star – her serveres sørstatsmat og en av Brooklyns beste bruncher. 593 Lorimer St, Brooklyn

  5. Mables BBQ – amerikansk BBQ på sitt beste! 44 Berry St, Brooklyn