Billige sydenturer – her er periodene du skal reise

Tilgang og etterspørsel styrer prisene på det meste – også på sydenferier. Når færre vil begi seg ut i verden er det lett å gjøre gode kupp. Her har vi samlet noen enkle tommelfingerregler for hvilke perioder som er de beste for deg som er prisbevisst og har mulighet til å reise utenom sesong.

Det er jo egentlig litt urettferdig. Det er jo ikke alle som kan reise når de vil, for eksempel familier med skolebarn, men det er også derfor årets høyeste priser er i skoleferiene.

Men det gamle ordtaket stemmer – den enes nød den andres brød. Du som kan reise utenfor sesong har gode muligheter til et kupp når reisearrangørene må sloss om din gunst med reduserte priser og rabatter.

Badebukt med seilbåter på Menorca.
Menorca er ett av mange reisemål ved Middel havet som er vakrest og grønnest i mai

Her er gullperiodene

1. Hele mai og de første ukene i juni
Nordmenn har fullt opp med hagearbeid, skole- og idrettsavslutninger om forsommeren, og de tar seg ikke tid til å reise. Derfor går charterprisene ned til tross for at reisemålene rundt Middelhavet er på sitt frodigste og fineste nettopp på denne tiden.

2. Rett etter sommerferien
De fleste barnefamilier er tvunget til å planlegge ferien etter skoleferien. Det resulterer i at etterspørselen på reiser stuper, og du som kan ta fri i august eller september kan nyte godt av gode priser.

3. Begynnelsen av desember
Adventstiden er full av stress for mange. Pynting, matlaging og julegaveinnkjøp gjør det vanskelig å tenke på noe annet. Derfor bør du som har en mer avslappet innstilling til julen passe på å reise før midten av desember. For etterpå, over jul og nyttår, går prisene opp igjen.

4. Etter skolestart i januar
Det samme gjelder her som i august – barnefamiliene har ”reist fra seg” i ferien. Da blir det et vakuum som fører til prisreduksjon i chartermarkedet. Perfekt for deg som er høyskolestudent, pensjonist eller bare har mulighet til å ta ferie når du vil.

Lykke til med prisjakten!

Beach Club i Playa Taurito Gran Canaria
I begynnelsen av året er det fint å dra til Kanariøyene. Her ser du stranden i Playa Taurito på Gran Canaria.