2018-02-13

Beskytt barnet ditt mot solen i ferien

Å ta med barna sine til et varmere sted og la dem plaske i strandkanten, bygge sandslott og ligge i bassenget til de får svømmehud, er manges definisjon på en drømmeferie. Men mange foreldre bekymrer seg for den sterke solen og hvordan de skal beskytte barna sine på best mulig måte. «De må alltid ha hatt og nesten alltid ha langermet. Majken må være i skyggen så langt det lar seg gjøre.», sier Hanna Sjøberg, mor til Sonja, 4 år og Majken, 1 år.

Johan Malmberg er far til Rio, 2 år, og han anbefaler at man kjøper en spesiell solkrem eller parasoll til vognen som du finner hos velutstyrte barnebutikker. «De har SPF 50 som er perfekt hvis du vil ta deg en tur midt på dagen eller la barnet sove i skyggen.»

Søk lunsjskygge og barnebasseng med tak

Carsten Schmidt med datteren Alva, to år, er enig: «Jeg forsikrer meg om at vi ikke er i solen når den er på sitt sterkeste. Så har hun på seg en solhatt og en UV-drakt. Hvis hun ikke skal bade, prøver vi å være i skyggen hvis det er mulig. Når hun bader, er vi ikke i bassenget så lenge fordi vi vet at vannet reflekterer UV-stråler», forklarer han.

Til og med Elsa, 5 år og lillebror Theodore, 3 år, har solbekyttende badeklær, og moren deres Caroline Arnemar tipser om at det er bra og ha med seg flere skift til barnet. «Det er deilig å slippe å ta på seg våte badeklær når det er klart for dagens andre bad. Ellers kjører vi hatter og luftige langermede skjorter. Vi velger alltid hotell der barnebassenget er skyggelagt, sier Caroline.

Basseng med tak over er et godt tips for familieferien.
Basseng med tak over er et godt tips for familieferien.

Tenk på dette!

Kilde: doktorn.com
  1. De fleste små barn vil ikke leke i sterk sol og søker seg oftest til skyggen. Sett opp en parasoll, et badehåndkle som beskytter eller la barna leke under et tre.

  2. Unngå stranden når solen er på sitt sterkeste, fra 11-14 og velg et hotell som har barnebasseng med tak.

  3. Klær er den beste måten å beskytte seg fra solen, men solkrem er nødvendig for full beskyttelse. Smør et tykt og jevnt lag før du går ut i solen, og smør deretter minst hver tredje time hvis du svømmer eller svetter.

  4. Og sist men ikke minst, ikke glem å nyte ferien og varmen.

Et lite insidertips… Alle våre Family Life-hotell har barnebasseng med tak!