Berlin – 10 gode tips

Berlin er en moderne men samtidig tidløs storby som ligger kun en kort flytur unna. Byen har alt fra minnesmerker fra de to store krigene til nattklubber som aldri stenger. Gode reisetips er alltid bra, spesielt når du kommer til storbyer som har et stort utvalg av alt. Derfor har vi samlet 10 tips som vil løfte reisen din til den tyske hovedstaden.

Jag har besøkt Berlin flere ganger enn jeg har vært der. Via musikk, film, romaner og reiseskildringer. For meg er Berlin et sted med flere parallelle tider og historie. Hans Fallada, David Bowie, Carl Johan Vallgren, Jörn Donner, Jens Leksman med flere har tatt meg med dit.

Løpeturer, klubber og ganger under byen

For å kunne gi de beste tipsene, og ikke bare å liste opp en rekke ulike tips som jeg har lest, så har jeg fått hjelp av min kollega Emma som har bodd i byen i flere år. Her er hennes 10 beste Berlin-tips:
  1. Treptower Park – løp en runde eller bare slapp av, og gå ikke glipp av Spreepark – en forlatt fornøyelsepark som sannsynligvis ikke vil stå så lenge til.

  2. Strandbadet Wannsee. Det kan bli veldig varmt i Berlin om sommeren! Europas største innsjøbad ligger en S-bahnreise bort fra byens hete.

  3. Go underground 1 – det finnes masse godt bevarte tilfluktsrom og ganger fra krigen under hele byen. Våg deg ned! Det er verdt det.

  4. Go underground 2 – et annet must i Berlin er å danse natten, og morgenen, og dagen lang. Fortrinnsvis i et gammelt nedlagt fabrikklokale, f.eks. Tresor.

  5. Open-air Clubs – Berlin kryr av barer og klubber under åpen himmel som er helt fantastiske. Ofte fint pyntet med lys og andre dekorasjoner. Besøk f.eks. Club der Visionäre, Sisyphos eller Kater Blau.

  6. Gå på loppmarked! Vintageshopping er et must i Berlin. Størst er søndagene i Mauerpark. Spis currywurst! Maten er noe av det jeg savner mest med Berlin. Spesielt döner kebab og currywurst. Man kan finne det meste i Sverige, men en riktig god currywurst finner du bare i Berlin. Min favoritt er byens eldste under Eberswalderstraasse station – Konnopke-Imbiss – som kan sine ting ettersom de har laget curruwurst her siden 1960!

  7. Spill bordtennis! I en bordtennisbar eller park med bordtennisbord. Finnes over alt!

  8. En av mine favorittsysler før byen våkner er å ta en tidlig løpetur under lindetrærne på Unter den Linden mellom Alexander Platz og Brandeburger Tor.

  9. Clärchens Ballhaus – jeg må tipse om dette selv om det er relativt kjent! Tenk 1920-tallet, tenk ballroom og vakre jazztoner. Ta U8 til Auguststraße 24 og ikke glem danseskoene!

  10. Spis currywurst! Maten er noe av det jeg savner mest med Berlin. Spesielt döner kebab og currywurst. Man kan finne det meste i Sverige, men en riktig god currywurst finner du bare i Berlin. Min favoritt er byens eldste under Eberswalderstraasse station – Konnopke-Imbiss – som kan sine ting ettersom de har laget curruwurst her siden 1960!

Berlin-tyskland-weekend-miniuke-tui
Berlin-tyskland-weekendreise-tui
Berlin-weekend-tui
Berlin-tyskland-weekend-miniuke-tui