Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.

Pad Thai Thip Samai

Vil du spise Bangkoks mest kjente pad thai så er det hit du skal gå. Her lages en gudommelig pad thai i en stor wokpanne. Fylt med herlige reker, tofu, bønnespirer og perfekte nudler legges inn et et stekt egg før den serveres.

Pad Thai Thip Samai ligger i Phra Nakorn, bare noen minutter fra Giant Red Swing og nær Chinatown.

Som Tam Jae So

Du kan ikke dra til Bangkok uten å spise som tam, eller papayasalat som den heter på norsk. En av byens beste som tam kjøper du hos Som Tam Jae So. Grønn papaya, bønner, gulrot, tørkede reker, fiskesaus, lime, chili, peanøtter og masse hvitløk. Legg gjerne til grillet kylling for en ekstra smaksopplevelse.

Som Tam Jae So finner du i Silom på Soi Phiphat 2, bare fem minutters spasertur fra Sala Daeng BTS station.

Som tam, eller papayasalat, er et must når du er i Thailand.
Som tam, eller papayasalat, er et must når du er i Thailand.

P'Aor

Tom yum goong er en klassisk thaisuppe med sitrongress, lime, chili, fiskesaus og galangarot som vanligvis serveres med reker. På P’Aor kan du velge om du vil ha en liten, middels, stor eller ekstra stor porsjon. Smaken er perfekt balansert mellom sur og salt, samt at den har en perfekt kremaktig konsistens.

Du finner denne restauranten på Petchaburi Soi 5. Det enkleste er å ta skytrain til Ratchathewi.

Jay Fai

I en klasse for seg selv og med en Michelin-stjerne må du ikke gå glipp av Jay Fai og restauranten med samme navn. Ekstremt populært sted, og enda mer nå som hun har vært med i den kjente tv-serien Streetfood. Dyrere enn vanlig gatemat i Bangkok, men krabbeomeletten er så god at du kommer til å drømme om den i lang tid. Hun lager også en fantastisk Tom yum med sin egen vri. Å se Jay Fai kokkelere over store wokpanner er underholdning i seg selv.

Jay Fai finner du i Phra Nakorn, på 327 Maha Chai Rd, nær Giant Red Swing og Chinatown.

 Bangkoks gater er fulle av god mat.
Bangkoks gater er fulle av god mat.

Kor Panich

Et måltid i Thailand er ikke komplett uten fersk mango med sticky rice, og den beste finner du hos Kor Panich. Fersk mango serveres med lunken klebrig ris og den deilige kokosnøttsausen med kokosnøtter fra Thailands beste fruktprovins, Chumpon.

Kor Panich ligger på Thanon Tanao, ikke langt fra Khao San Road.

Yaowarat

Vil du prøve byens største utvalg av streetfood skal du ta turen til gaten Yaowarat i Chinatown om kvelden. Her finner du masse god mat og en fantastisk atmosfære, samtidig som du får oppleve Bangkok bak de luksuriøse skyskraperne og de glitrende takbarene.

Den enkleste måte å komme seg hit på er med en elvebåt til Ratchawong Pier, da slipper du også bilkøer. Gå opp Ratchawong Road til Sampeng Lane og Yaowarat Road.

På Yaowarat i Chinatown finner du et stort utvalg av velsmakende gatemat.
På Yaowarat i Chinatown finner du et stort utvalg av velsmakende gatemat.

Bangkok er en by som har noe for alle, alt fra barnefamilier til par. Dra hit for maten, historien, hotellene og kulturen sin skyld og vi garanterer deg en fantastisk ferie.

Her finner du Bangkoks beste hotell med basseng på taket

Her finner du flere tips til Bangkok