Bærekraftige tips på reisen

Hvordan kan vi være mer bærekraftige i ferien? Her kommer tips til hvordan du er mer miljøbevisst i ferien og enkle ting å huske på når du reiser.

Bruk vannflasken om igjen

Ikke kjøp små plastflasker flere ganger om dagen, kjøp heller en større dunk på 5 liter. Fyll på flasken din i løpet av dagen – bra både for miljøet og lommeboken.

Velg rett solkrem

Pass på at du ikke bruker en solkrem som ødelegger havet, korallene og miljøet. Det beste er å lete etter solkrem som er miljømerket, med for eksempel Svanen. Ikke smør deg inn rett før du går ut i vannet og bruk alltid vannfast solkrem.

Velg rett solkrem og redd havene våre.
Velg rett solkrem og redd havene våre.

Ta passe med mat

Alle elsker vel delikate bufféer, men ikke ta mer mat enn du spiser opp. Sørg for å redusere matsvinnet og at du ikke kaster mat unødvendig! Ekstra bra er det naturligvis hvis du velger å spise mer vegetariske alternativer.

Takk nei til sugerør

Mange hotell og restauranter har allerede tatt bort sugerør, men der det fortsatt finnes kan du aktivt takke nei til dette, alternativt ta med et eget sugerør av bambus som du kan skylle. Blant annet jobber RIU-hotellene aktivt med å minske bruken av engangsplast og har tatt bort plastsugerør fra sine hotell. (Så langt er det kun på hotellene i Spania og på Kapp Verde de har sluttet helt med plastsugerør, men de jobber med det på andre destinasjoner også.)

Bufféer er deilig, men pass på at du ikke tar mer enn du kan spise.
Bufféer er deilig, men pass på at du ikke tar mer enn du kan spise.

Slå av vannet

Et tips som vi alle har hørt, men som vi ofte trenger en påminnelse om, er å spare på vannet. Ikke la vannet renne mens du pusser tenner, ikke ta lange dusjer og ikke fyll opp et badekar når havet er rett i nærheten.

Spar på vasken

Heng opp håndkleet etter dusjen og bruk det i mer enn en dag. Det er heller ikke nødvendig å bytte laken flere ganger i løpet av en ukes ferie. Gjør aktive valg!

Slå av luftkondisjoneringen

På mange hotell slås strømmen automatisk av når du forlater rommet – men ikke på alle. Være nøye med å slukke lamper og slå av AC når du går ut, ha heller ikke AC på når balkongdøren er åpen osv.

Dusj
Tenk over vannbruken.

Sykle eller ta bussen

Prøv å unngå taxi og bruk heller sykkel så langt det er mulig. Når det ikke er et alternativ er kollektivtrafikk som buss og tog å foretrekke fremfor taxi og egen bil.

Handle lokalt

Kjøp lokalproduserte varer på plass slik at du støtter lokalsamfunnet.

Hold stranden ren

Bruk søppelkurver som står utstilt og la ikke ting bli liggende i sanden. Ta fem minutter før du forlater stranden og plukk opp alt søppelet du ser.

Kvinner på en strand
Hjelp til med å holde strendene rene og fine.

Pakk lett

Med en lett koffert blir flyet lettere, noe som betyr mindre drivstofforbruk og klimautslipp.

Klimakompenser!

Velg en flyvning med ett av TUIs egne fly eller velg å bo på et av våre egne hotell. Da klimakompenserer vi drivstoffet til flyet respektive energibruk på hotellet uten ekstra kostnad. Du kan velge mellom flere enn 2000 flyavganger per år og over 200 hotell.