Inspiration
Agnete og familien testet Bamseklubb-appen

Agnete og familien testet Bamseklubb-appen

2017-10-14

Agnete og familien deltok i app-konkurransen vår og ble trukket ut som én av to familier til å teste ut den nye Bamseklubb-appen til TUI. De reiste på en ukes ferie til Family Life-hotellet Aegean Blue by Atlantica på Rhodos, og her er reisebrevet deres fra oppholdet.

Av: Agnete Rønning Måseidvåg m/familie.

Syden? Bamseklubben? Gratis is? Å kunne forberede reisen, forventningene og forståelsen av hvilken opplevelse barna våre Magnus og Lisa skulle få med en tilrettelagt Bamseklubb-app, var helt topp.

Bamseklubb-appen = forventningsfulle barn

Magnus syntes appen var forståelig og enkel å navigere seg rundt i. Latteren satt løst da Bamse ble fôret med sure sokker og lagde «liker-ikke»-lyder! De ulike spillene og videoene gav god innsikt i «sydenlivet», med Bamseklubb, bading, sol, barn, god mat og mye latter og glede. Kveld etter kveld ville barna inn i appen og se musikkvideoen til Bamse, spille de forskjellige spillene og se videoene fra hotellene. – Er det dit vi skal? Får jeg møte Bamse? Får vi spise så masse is vi vil? Appen skapte store forventninger, og gleden og iveren ble desto større, da vi hadde sjekket inn på hotellet og kunne skimte en hoppende glad Bamse ved bassenget!

Det var stas å møte på Bamse ved bassengkanten. Foto: Agnete

Hotellet og Family Life-konseptet

Spente og ivrige små kropper hoppet lett ut av bussen, da vi parkerte foran det flotte inngangspartiet til TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica. Å bli møtt av forfriskende drikke, enkel innsjekk og få skyss av en liten golfbil til vår egen leilighet – ja, DA var ferien virkelig i gang!

En moderne, funksjonell og fresh leilighet skulle være vår base for den neste uken, og fra balkongen kunne vi skimte alt hva det gode liv skulle innebære. Nå måtte vi bare sette oss ned og lande litt. Kjenne på den behagelige varmen, pakke ut bamsene og etterhvert få på oss litt lettere klær, før iveren overtok og vi ville se og utforske området. Ingen tvil om at vi hadde alt hva vi kunne ønske oss – i armlengdes avstand! Flotte bassengområder, restauranter, underholdningsområder og solsenger med parasoller. Selv om hotellet hadde mange besøkende på samme tid, gav de lave leilighetshusene, det store friområdet og oppbyggingen likevel følelsen av ro, avslapping og hygge.

Tipp topp med all inclusive

Som småbarnsforeldre setter man virkelig stor pris på å kunne komme til dekket bord, og særlig å slippe oppvasken etterpå … All inclusive oppfylte akkurat dette! Å kunne forsyne seg av alt som fristet, og sammen sitte rundt bordet og ha fine måltider, var veldig behagelig. Et stort utvalg gjorde at buffet-livet fungerte tipp topp. Gresk yoghurt med lokal honning og kornblanding én dag, egg og bacon den neste. Nydelig gresk salat og tzatziki, saftig og mørt lammekjøtt og fiskeretter med spennende krydder. Ulike temaer til middagsbuffeten, med kokker som disket opp sine egne retter, gjorde hver kveld unik. Ja, man kunne bare velge og vrake, og det var noe for alle.

Mestringsfølelse i is-baren

Det aller beste for barna var is-barene! Å kunne spankulere bort til is-baren som 3-åring, stige opp på de spesiallagede barnetrappene, stå i øyehøyde med bartenderen og selv spørre etter «One chocolate ice-cream», var stas for Magnus! Når han i tillegg tar imot isen og høflig svarer «Thank you», så smelter både isen og mamma’n. De fikk til og med være crepe-kokker sammen Bamse ved bassenget! Herlige øyeblikk av stolthet og mestring, som han tar med seg hjem som minner.

Det var helt greit å kjøle seg ned med forfriskninger i badepausene. Foto: Agnete

Et minnerikt opphold

Hver kveld etter middagstid var det ulike show – først for de minste, deretter for de større barna og senere for de voksne. Barna digget showet til Bamse og Thomson the Dog, og stod helt inntil scenen og gjorde bevegelser til Bamse-sangen. Klovnene Coco og Charlie var også stor underholdning, og de syntes det var topp med frie tøyler til popcorn-maskinen. Barna fikk også diplom, high five og klem av Thomson the Dog oppe på scenen, etterfulgt av et flott fyrverkeri. Da var det to som innså at de hadde hatt en fantastisk ferieuke.

For en opplevelse! For et hotell! For en ferie! Det skreddersydde og solide Family Life-konseptet gjør at vi alle kan lene oss tilbake, bli tatt vare på og virkelig nyte famileferien. Vi kunne virkelig ikke drømt om en mer perfekt ferie. Vi voksne kommer hjem med masse energi, og noe friskere i hudfargen, etter etterlengtet avslapping, sol og sommer. Barna stråler av opplevelser og herlige minner, og de har fått to nye bestevenner: Bamse og Thomson the Dog!

Forbedringspotenisale for Bamseklubb-appen:

  • De ulike spillene var litt for ensidige, og barna mistet litt interessen etter en stund. Jeg synes det hadde vært bra med flere grader av nivåer på de ulike spillene, og da ville det også blitt mer utfordrende for de eldre barna.

  • Det kan være en god idé å spisse appen mot den enkelte destinasjonen. Å kunne få oppdatert oversikten over barnas aktiviteter og tidspunkt på selve hotellet, hadde gjort at vi aktivt kunne brukt appen mer under ferien.

  • Å inkludere belønningssystemet for å smake på nye smaker («klistremerkeordningen»), hadde også skapt mer engasjement. For eksempel ved å vise til bilder av ulik mat fra buffeten, som de kunne krysset av, litt om dagens tema på buffeten og liknende. Dette hadde kanskje også gjort det enklere for foreldre å anbefale noe annet enn barnebuffeten.

  • Etablér gjerne rollene til både Bamse og Thomson the Dog. For barna ble Thomson the Dog noe ukjent i begynnelsen, så han kunne gjerne fått sitt eget spill han også.

Når lengselen blir stor etter oppholdet, er jeg sikker på at appen vil bli brukt som underholdning og gjenskaping av gode minner. For de er det mange av!

Hilsen Agnete m/familie.